Thuisblijfmoeder Jascha vertelt haar verhaal

thuisblijfmoeder

Jascha stopte door familieomstandigheden met haar werk. Ze zag geen kans om de zorg voor twee zieke familieleden te combineren met haar werk. Dat doet me denken aan mijn oma. Die zei altijd:

‘Je kunt geen twee heren dienen.’

Oftewel soms is het beter om te kiezen voor 1 ding, dan 2 dingen halfslachtig te doen. Ik denk dat het niet voor niets is dat steeds meer mensen een burn-out krijgen. Want anno 2016 is het toch wel de boodschap dat je álles zou moeten kunnen/hebben.

Jascha’s verhaal vind je op Het Moederfront!

Kun jij goed dingen combineren? 

Similar Posts

6 Comments

 1. Leuke serie, maar ik vraag me altijd af, hoe deze dames het financieel gaan redden als hun partner overlijdt, werkeloos wordt of het huwelijk strandt. Misschien ook een vraag om mee te nemen?

  1. Dat is zeker een interessante vraag. Bedankt voor de tip.

   Wat betreft het stranden van het huwelijk: 2 op de 3 huwelijken blijft intact. En daar ben je natuurlijk ook zelf bij.

 2. Dus 30% kans dat je financieel weer voor jezelf moet gaan zorgen, door een scheiding, en daarnaast nog het risico dat je partner werkloos wordt, en je weer moet gaan werken op den duur. Ben benieuwd hoe dit geregeld is, welke voorzorgsmaatregelen zij nemen ( of niet ). Geen kritiek hoor, maar gewoon benieuwd.

  Als ik 30 % kans had op de hoofdprijs in de loterij deed ik zeker mee ;-)

  1. Hoi Marijke,
   Ik ben thuisblijfmoeder en vind dat je een goede vraag stelt. Ik heb me er niet heel erg in verdiept maar ik ben er wel van overtuigd dat je het alleen kunt redden als dit nodig is. Waar een wil is is een weg, zeg maar.
   Ik ga me er denk ik eens in verdiepen om er een blog over te schrijven.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.