Twinkle100: top 10 populairste webshops in Nederland

twinkle100Elk jaar publiceert Twinkle een lijst met de populairste webshops in Nederland.

Twinkle maakt deze lijst in samenmwerking met de Hogeschool van Amsterdam.

Ben jij benieuwd wat de 10 populairste webshops in Nederland zijn?

Hier onder vind je de top 10 die 22 september 2016 uitkwam!

Twinkle100: top 10 populairste webshops 2016

 1. bol.com (730 miljoen euro)
 2. Wehkamp (540 miljoen euro)
 3. Zalando (510 miljoen euro)
 4. Coolblue (377,2 miljoen)
 5. Amazon (320 miljoen euro)
 6. Albert Heijn (300 miljoen euro)
 7. Van Dijk (185 miljoen euro)
 8. H&M (160 miljoen)
 9. Media markt (150 miljoen)
 10. Nextail (Blokker holding 134 miljoen)

Is deze lijst verrassend?

Zoals je in bovenstaande lijst kunt zien staat bol.com helemaal bovenaan. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Want bij bol.com kun je ondertussen terecht voor van alles en nog wat. Eerlijk gezegd vind ik het net een online Winkel van Sinkel. Bol.com verkoopt allang niet meer alleen maar boeken. Ze fungeren ook als een doorgeefluik voor andere winkels.

Dat Wehkamp op de tweede plaats staat had ik dan weer niet verwacht. Daar had ik eigenlijk eerder Zalando verwacht, gevolgd door Coolblue. Ook de vijfde plek van Amazon vind ik wel verrassend. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf echt nooit op de Nederlandse site van amazon.nl kom. Sterker nog, toen ik deze post schreef heb ik eerst even gecheckt of die url wel bestaat. Maar er blijkt dus inderdaad een Nederlandse amazon.nl te zijn!

Dat Van Dijk in de lijst staat komt denk ik simpelweg omdat zij de schoolboeken verzorgen. Zo kan ik het ook! Als ouders heb je immers geen andere keuze dan de boeken bestellen bij de winkel waarmee de school afspraken heeft gemaakt.

Mijn persoonlijke top 5

De Twinkle100 lijst zette me aan het denken: welke webshops gebruik ik eigenlijk? Ik besloot ze op een rijtje te zetten!

 1. eBay.co.uk: hier koop ik graag jersey Laura Ashley rokken, jersey tea dresses en zoek ik graag naar Uggs!
 2. bol.com: bij bol.com kom ik regelmatig omdat ze veel boeken ook tweedehands aanbieden. Nieuw vind ik de boeken daar relatief duur, maar tweedehands zijn de prijzen vriendelijk.
 3. Amazon.co.uk: hier koop ik graag Engelse boeken voor 0,01 cent. Zelfs met verzendkosten ben ik dan maar een dikke 4 euro kwijt.
 4. Bookdepository: als de boeken op amazon.co.uk niet te koop zijn voor 0,01 cent koop ik mijn Engelse boeken graag bij Bookdepository. Daar zijn de prijzen namelijk inclusief verzendkosten.
 5. Coolblue: hier kom ik nog wel eens per ongeluk terecht, als ik bijvoorbeeld huishoudelijke apparatuur google.

Veel meer dan bij deze 5 webshops koop ik eigenlijk niet. Blijkbaar voorzien ze in vrijwel al mijn behoeftes : )

Bij welke webshops koop jij graag? En wat vind je van de Twinkle100?

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik shop zeer regelmatig online bij Bol.com, Coolblue en Zalando. Ideaal! Wat ik ook super handig vind, is dat je online bestellingen (in ieder geval bij Bol.com en Coolblue) ook bij een afhaalpunt kunt laten bezorgen. De twinkle100 kende ik trouwens nog niet.

   1. Ik heb het een paar keer bij een afhaalpunt laten bezorgen, zodat ik niet thuis hoefde te blijven om het pakketje in ontvangst te kunnen nemen. Ik woon in het centrum dus het afhaalpunt is bij mij om de hoek.

 2. Boeken kijk ik wel bij Bol.com, maar ik bestel ze dan liever bij de lokale boekwinkel. Zo’n echte, die ook leuke avonden organiseert voor zijn klanten. Zo’n kleine zelfstandige, die (nog) kan bestaan omdat er gelukkig nog mensen zijn die bij hem kopen.
  Uit jouw lijstje koop ik wel eens bij de AH, de grote boodschappen die me te zwaar of lastig zijn. Vaak moet ik het dan aanvullen om op het bestelbedrag uit te komen. Bijvoorbeeld met vijf grote pakken wc papier of wijn. De rest koop ik bij de lokale winkels en bij de boer, de markt en de toko.

 3. Oh daar kijk ik ook van op inderdaad, dat amazon ook hoog in de lijst staat. Ik koop er vaak, maar dan bij amazon.com, of soms amazon.de voor praktische dingetjes. Dat is ook een winkel van sinkel eigenlijk.

 4. Ik zag eerst de lijst en vond het erg verrassend dat Van dijk erop stond. Want die kende ik helemaal niet. Maar na een stukje verder lezen snap ik waarom ze de 7de plek hebben bemachtigd.

 5. Ik koop in fysieke winkels veelal
  Kan het voelen en zien en genietvan de interacties

  Nu thyrax duotab nodig hoe kan ik dat bestellen in spanje
  Daar is het verkrijgbaar
  Nicole kun je me helpen?

  1. Hoi Vita mientje ik heb het even gegoogled, en begrijp dat het een medicijn is waar nu een grote schaarste van is. Wat vervelend voor je! Ik weet eigenlijk ook niet hoe je dat het beste kunt bestellen in Spanje. Het handigst zou denk ik zijn als je iemand kent die daar op vakantie gaat of zo?

 6. Heel leuk om te lezen dit! Bol.com, Wehkamp, Zalando en Coolblue zijn zeker geen verassingen, al koop ik echt nooit bij Bol!
  Ik probeer boeken/cd’s/kaartjes bij een boekhandel in Gouda te kopen, een piepklein winkeltje wat het overigens prima schijnt te doen – alleen al het feit dat het voor mij 15 km verderop zit zegt genoeg. Ze hebben ook een webshop, maar die moet ik nog eens uitproberen :)

  Voor mij staan vitaminstore, holland&barrett, prenatal, en vistaprint op het lijstje van dit jaar.

  1. Fijn dat zo’n klein winkeltje het goed doet Marieke. Slim dat ze ook een webshop hebben! Soms heb ik het idee dat dit de sleutel tot succes is: stenen winkel combineren met een webshop, zodat je van beide werelden het beste hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.