Reacties

Houtkachel alternatief: wie geen houtkachel heeft moet slim zijn — 20 reacties

  1. Ik kocht een oud petroleumkacheltje waar het binnenwerk uit was. Maar omdat het kacheltje rond is en er in het metaal rondom een patroontje uitgesneden is , lijkt het net of er een echt vuurtje in brand als ik de grote kaars die er net inpast aansteek. Het zelfde effect bereik ik ook als ik er lichtsnoertje op batterijen in hang. Oke het geeft niet echt warmte af , maar ziet er in de avond wel heel gezellig uit.

  2. Je hebt ze zelf inclusief knapperend geluid op YouTube. In de klas deed ik die altijd aan met Kerst. Heel gezellig. Alleen jammer dat het niet helpt als je wilt besparen i.v.m. de stijgende gasprijzen. Zo'n vuurtje verwarmt alleen je geest;).

  3. Er is onderzoek naar egdaan, maar kijken naar een vuurtje verhoogt het gevoel van behaaglijkheid en warmte met 2 graden. Je hebt ook hele mooie op DVD met bijbehorende geluiden, ziet er heel echt uit. Dus misschien toch een oplossing?

  4. Helaas geeft dat geen warmte. Hier begint weer het "raam dicht,de buren komen thuis en stoken de houtkachel op"Ik ben bang dat er veel meer stank van slecht hout gaat komen met de hoge energieprijzen.

    • De houtstokende medemens geeft veelal ook geen lor om het feit dat je niet mag stoken bij regen, mist en windstilheid. Dan trekt de rook niet weg omhoog, maar lekker bij de omwonenden naar binnen. Zelfs tot aan het eind van de straat mag je daar dan van 'genieten'.

    • Nee tuurlijk houden we daar geen rekening mee. We hebben alleen maar houtkachels als verwarming. Verder niets. Ga niet in de kou zitten vanwege het weer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>