Reacties

Hoe draag je laarzen? — 25 reacties

 1. Ik draag mijn (bruine) laarzen onder een jurk, of met een spijkerbroek. En dan met de skinny erin of een wijdere broek over de laars.

  Alle varianten dus.

  Het zijn wel hogere laarzen, dus niet van die enkellaarsjes.
  Die laatste staan me niet.

 2. Ik heb alleen enkellaarsjes. Als ik langere laarzen wil dan moet ik heel dure kopen want mijn kuiten zijn net iets te stevig. En dat heb ik er niet voor over.
  Ik hoop gewoon eens 'vanzelf' tegen een leuk stel westernlaarzen aan te lopen die me wel meteen passen.
  Die gebloemde laarsjes van jou vind ik echt superleuk!

 3. ik heb alleen zwarte laarzen (bruin komt in mijn klerenkast niet voor). De 2 stel hoge laarzen draag ik meestal over de broek heen (heel soms eronder). Het stel enkellaarsjes zijn vooral voor het gemak (vouwen klein op, dus bij reizen makkelijk) en draag ik vooral onder de broek. Die zijn wel ideaal: passen bij alle gelegenheden, van nat weiland wandelen (Goretex en behoorlijk voetbed) tot sjiek restaurant (strak & neutraal uiterlijk).
  Rokken en jurken draag ik thuis (blootsvoets) of op verjaardagen (met hakken), maar eigenlijk vooral niet. Voel me er zeer snel ongemakkelijk in. Maf? Waarschijnlijk, maar scheelt me nu weer een laarzendillemma.

 4. Ik draag het liefst halfhoge laarzen bij een skinny. Lekker comfortabel. Ik kan niet zo goed op hakken lopen dus het liefst zo plat mogelijk. Omdat ik (helaas) stevige kuiten heb kan ik veel laarzen ook niet dicht krijgen. Soms behoorlijk frustrerend. In de zomer ruil ik de laarzen om voor de o zo foute maar ook zeer fijne birkenstockslippers.

  • In de zomer draag ik ook Birkenstocks. Zitten superheerlijk. Ik draag het Jezus-model want ik kan dat dingetje tussen de tenen niet verdragen...

 5. Ik draag tegenwoordig laarzen omdat ik geen hakken kan dragen nu ik zwanger ben en in de winter iets anders moest dragen dan ballerina's. Het zit best comfy. Maar ik krijg echt jeuk van vrouwen met blote benen die dan laarzen (!) dragen. Ik associeer laarzen echt met de winter en niet anders.

 6. Grappig, ik ben juist dol op enkellaarsjes met lekker stevige hoge hakken :-)
  Met name in de winter onder een jurkje: warm maar toch gekleed en leuk en zo.
  Maar ik heb ook een paar cowboylaarzen met geborduurde bloemen op het leer - supermegaduur destijds. Ik draag ze niet veel, ze zijn behoorlijk stijf en de zool is hard, dat vinden mijn enkels niet altijd fijn. Maar áls ik ze draag is er altijd wel iemand die er heel blij van word. Naast ikzelf.
  Daarnaast in de collectie: 1 paar lange zwarte laarzen met hak; 1 paar lange bruine laarzen zonder hak; 1 paar lange grijs/bruine laarzen zonder hak. Voor onder jurkjes en rokken en soms bij een broek.
  Bij mijn lange broeken draag ik mijn halfhoge laarsjes: zwart, bruin, lichtbruin, rood - allerhande kleuren voor bij mijn outfits. De meeste hebben een halfhoge hak.
  En ik doe járen met mijn schoenen ;-)

  • Oh wat leuk om diverse kleuren schoenen te hebben! Hoeveel paar schoenen heb je in totaal?

   Als die cowboylaarzen niet zo lekker zitten snap ik helemaal dat je ze niet zo vaak draagt. Bij mij speelt comfort toch echt ook een belangrijke rol.

 7. Ik ben dol op korte enkellaarsjes, vind ik zó elegant. Omdat ik nogal "grote" voeten heb (relatief) vroeger ook al, toen was het echt moeilijk, 41-42, kijk ik altijd goed opzij naar mijn schoenen of het geen oceaanstomers lijken die aan komen varen.
  Dan is een enkellaarsje met klein hakje juist leuk, dat "breekt" de Titanic :) zeg maar.
  Máxima heeft trouwens ook 42, wist je dat? Maar ja, totaal ander budget dan ik.
  Verder ben ik uit mijn kantoortijd nog steeds dol op instappers mét bitjes, die echte kakkie,
  hihi. (Toen droeg ik ook zo'n speld in mijn haar met een ingebouwde strik erop, wie kent dat nou nog???)...... Ik had ze in alle kleuren van de regenboog.

  Voor mij zijn cowboylaarzen het ultieme contra van wat ik leuk vind (maar dat doet aan jou als persoon niks af)..... en UGGS in maat 42, mén, dat is een vliegdekschip. Insturen voor de bocht! Dus graag mooie, slanke, laarsjes.

  Komt ook beter uit onder die "hoog water" broeken van mij ivm niet passende armen en benen. Affijn je kunt zo wel een boek uitgeven van al die posts.

  De laatste post die ik kreeg ging over een PLOG nog nooit van gehoord, ik heb er een paar gezien en ik vind er niks aan.

  Tot zover weer!

  • Wat omschrijf je het effect van een enkellaarsje met klein hakje leuk Pakketje! Die speld met ingebouwde strik herinner ik me nog. Ik heb die ook gedragen. Ik had een witte.

   Ik had inderdaad gehoord dat Maxima een ruimte schoenmaat heeft. Maar dat zie je niet vind ik!

   Bedankt voor je leuke comment!

  • Nee, ze heeft ook een budget waar wij een huis van kunnen kopen (bijna) voor schoenen. Ik volg wel altijd het blog over Modekoninging Maxima, ik had de url voor haar schoenen hier neergezet (foto's van alle 258 paren schoenen) maar dat mocht niet.

 8. Ik heb echt superdikke kuiten, dus veel keus heb ik niet. Draag ik korte laarsjes, dan lijk ik helemaal net een olifant. En omdat ik alleen rokken/jurken draag staat het echt niet mooi. Dus blijven voor mij lange laarzen van een erg duur merk over, waar ik allang blij mee ben omdat ik eerder nooit laarzen kon kopen die pasten!

  • Fijn dat je een merk hebt gevonden dat je kunt dragen. Mag ik vragen welk merk dat is Truus? Mijn jongste zusje heeft ook wat dikkere kuiten en loopt daardoor ook regelmatig tegen het probleem van laarzen die niet passen op.

  • Altijd JJ. Heel duur, maar op Marktplaats voordeliger. Ben niet zo van de tweedehands schoenen, maar voor een paar extra laarzen vind ik het niet zo erg. Ze zijn in heel veel wijdtes, ik heb XXW. Als ik via MP laarzen zie, vraag ik altijd of ze de kuitwijdte even opmeten. 't Is altijd goed gegaan.

 9. Ik draag mijn spijkerbroek altijd in mijn laarzen. Want ik wil niet dat mijn spijkerbroek vies wordt, zeker als het regent. Mijn laarzen moeten waterdicht zijn want ik heb een hekel aan natte, dus koude, voeten. Verder moeten ze comfortabel zitten en makkelijk schoon te maken zijn. Het liefst van leer met een rubberen zool. Hakje mag maar niet te hoog. Verder vind ik het heel belangrijk dat ze mijn enkels goed beschermen en dat ze een verstevigd neusstuk hebben anders slijten ze te hard. Ik draag ze zomer en winter dus in de zomer moeten ze lekker ademend zijn. Ik ben zo blij dat ik eindelijk de juiste motorlaarzen gevonden heb!

 10. Dank je Vlijtig Liesje. Ik gebruik ze alleen voor het motorrijden. Ik ben ontzettend blij dat ze tegenwoordig ook aan meisjes denken die motorrijden wat kleding en schoenen betreft. Vroeger moest ik mannenkleding en laarzen dragen en dat zit gewoon niet zo lekker.

 11. Overigens heeft Helioform ook wijdtematen schoenen én laarzen. Als je een "gemiddelde" schoenwinkel hebt dus geen extreem dure en geen Scapino, willen ze nog wel eens afprijzen, vooral in januari. Wijdte-schoenen zijn er van Helioform, Gabor en Waldläufer, daar kunnen ook de zooltjes uit als je bv. steunzooltjes hebt. (Tegenwoordig noemen ze dat heel sjiek "podotherapeutische correctiezooltjes" maar het zijn gewoon steunzooltjes hoor).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder