Niet vleiende namen voor lievelingskledingstukken

kledingEen paar posts geleden betreurde ik het verlies van een geliefde rok van mij. In de reacties schreven verschillende mensen over hún lievelingskledinstuk. Maar sommige kledingstukken werden door hun directe omgeving niet zo gewaardeerd.

Soms werd het kledingstuk zélf weinig vleiend omschreven. En soms werd het effect van het kledingstuk in pittige taal neergezet!

Ik zet ze voor je op een rijtje:

 • Je ziet er uit als een plofkip (tricot jurkje in empire lijn)
 • Heksenjurk (zwarte linnen jurk met flappen)
 • Tante Ali vest (bontgekleurd vest)
 • ‘Je lijkt wel een theemuts‘ (gerimpelde rok)
 • ‘Dat maakt je popperig’ (Vertaling: klein en dik)

Nou ben ik benieuwd of er nog meer van dit soort grappige omschrijvingen zijn.

Leestip

Grappige versprekingen

Heb jij kledingstukken die door je omgeving weinig vleiend worden omschreven? 

Similar Posts

11 Comments

 1. Ja herkenbaar. Had een leuke omslagjurk tenminste dat vond ik. Mijn omgeving noemde het de ma flodder jurk

 2. Ik krijg geen commentaar op mijn kleding. De mannen hier weten wel dat ik vanwege mijn gezondheid meestal kies voor gemak. En in de wintermaanden hoofdzakelijk met een joggingebroek, gymschoenen, dikke trui en dik vest rondloop.
  Ik zou wel commentaar krijgen als ik mijn haar kort zou laten knippen (en verven). Volgens kunstenaarszoon krijg ik dan een jongenskoppie (vindt hij van veel vrouwen die na hun 40e hun haar heel kort hebben) en manlief ziet mij ook veel liever met lang haar.

 3. Als ik moe ben (aan t eind vd dag plus door combinatie betablokkers) heb ik t steenkoud. Ik draag dan uit nood een hempje, daarover een pyjama en een joggingpak. Plus dikke sokken. In plaats van medeleven (goh wat rot dat je het zo koud hebt) word ik het “Michelin-vrouwtje” genoemd. Bedankt jongens!

  Verder als ik een warm wollig vest aan heb zegt men “geen geld voor een nieuwe, Kringloop zeker” terwijl de Kringloop de mooiste dingen heeft plus totaal nieuwe kleding die “over” is in de winkel en voor 2-3 euro verkocht wordt. …..

  Ik helaas een lengtemaat jeans (lange armen/benen) maar die zijn er niet voor vrouwen. waarom wel voor mannen? Als mijn damesjasje weer eens 10 cm te kort is “was er geen geld meer voor de mouwen? “………

  Hulde aan de herenmodezaak waar ik bv. Winterjas kocht ik zei “u zult wel denken wat doet die vrouw hier” waarop de verkoper zei “mevrouw , we willen u graag van dienst zijn want ik heb al gezien dat u veel te lange armen heeft voor dit jack in een damesmaat”……

  1. Lastig he, ik loop daar ook vaak tegenaan. Qua bovenkleding kan ik met shirts in maat 36, maar heb ik een jas nodig dan wordt het maat 42 want anders ‘hang’ ik er in.
   Bij de kringloop lukt het idd vaak beter om een geschikte broek te vinden. Dam is ie na het wassen voor de koper iets teveel gekrompen en is het mijn maat geworden :-)

 4. Op mijn werk moet ik er netjes uitzien, maar thuis, in mijn oude, koude huis, heb ik graag warme, oude kleren aan. Een joggingbroek en een oud vest het liefst. Volgens mijn zoon zie ik dan uit als een beunhaas. Ik heet Nelleke, maar hij noemt mij dan Nelly Beun, afgekort tot Nelly B.

 5. Komisch: HET voordeel van alleen wonen: zonder commentaar van derden ‘s avonds in mijn comfortabele soepjurk, of pyjamabroek met sweater, vest en dikke sokken rondlopen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.