Reacties

Het ripple effect van de aanslagen in Brussel — 28 reacties

 1. Zelfs in een onnozel klein dorpje, ver van Brussel werd door terreur niveau 4 door de ouders getwijfeld of ze hun kinderen niet zouden gaan ophalen op school.

  Ik kende mensen in Brussel, ze zijn gelukkig allemaal veilig.

  Mijn man komt morgen thuis met het vliegtuig... Stel je toch eens voor!

  Dit gaat nog lang nazinderen hier!

 2. Ik ben er ontdaan van.

  Heb slecht geslapen kon de piekerkraan niet dicht krijgen.

  Heb opgeruimd als reactie en ommetje gemaakt.
  Vuil naar de container gebracht.

  Draai nu Fragile van Sting????????????????????

  • Wat een treffende uitdrukking: de piekerkraan Vita mientje. Ik snap wat je daarmee bedoelt. Goed van je dat je gewoon maar bent bezig gegaan.

 3. Het is voor iedereen verschrikkelijk. Als ouder zou ik mijn kapot schrikken als mijn kind in de bus naar Lille zou zitten.

  Mijn zus woont in Belgie en had gisteren een afspraak bij het consultatiebureau met mijn neefje van 9 maanden zij kreeg al snel bericht van het consultatiebureau dat ze vandaag niemand ontvangen omdat er terreurdreiging zou zijn.

 4. Het is wel spannend allemaal. Ver weg voor mijn gevoel,maar het is ook dat je moet proberen rustig te zijn. Ik moet ook nog vliegen en ja wie kan je dan vertrouwen op straat? Vond het mooi van de vrouw op Schiphol, dat ze rustig was omdat ze op God vertrouwd. En dat is toch het beste.
  Groet, Wilma

 5. Voor mezelf was het echt een schok, die veel boosheid en machteloosheid oproept. Dat is ook wel wat ik om mij heen hoor. Voor mijn kinderen was het meteen de vraag: komt het nu ook in Nederland? Gelukkig kunnen wij niet in de toekomst kijken, maar het komt wel heel dichtbij, dit rimpeleffect.

 6. Het is afgrijselijk gruwelijk, die aanslag. Geen ripple effect hier, maar het houd me wel bezig. Over tien dagen vlieg ik. De kans dat je te maken krijgt met een zo'n aanslag is nog steeds heel klein. Waarschijnlijk kijk ik wel wat meer om me heen. Ik vlieg van klein vliegveld naar klein vliegveld. Ik denk dat ik nerveuzer zou zijn als ik van Athene naar Schiphol zou vliegen bijv.

 7. Ik ben er heel erg van slag van. Net als na Parijs. Ook omdat het steden zijn die ik erg goed ken waardoor ik het veel meer voor me zie dan in een stad waar ik niet geweest ben zoals Istanbul. Het komt steeds dichterbij. Ik begrijp de ouders heel goed gisteren, en dat die bus toch terug reed.

 8. Niet echt. Het is natuurlijk heel erg en het is tegelijk onvoorstelbaar. Maar ik ken niemand die bij de aanslagen direct betrokken was, zelfs niet zijdelings. Maar da's niet vreemd natuurlijk, zo klein is de wereld nou ook weer niet. En ik bedacht me ook hoe bang we waren toen we in de jaren 90 naar Londen gingen, ivm aanslagen. Want in de jaren 80 en 90 was het eigenlijk erger en enger :S Is gewoon zo. Misschien omdat we het niet 'gewend' zijn, voelt het nu erger en enger.
  Ik heb niet zo heel veel begrip voor het terugroepen van de bus eerlijk gezegd. Waren ze ook teruggeroepen als ze naar Maastricht waren gegaan? Da's ongeveer dezelfde afstand. Maar klinkt veiliger misschien?
  Als je elke dag zou kijken naar vreselijke dingen die gebeuren en daarom maar dingen afgelast, kun je net zo goed nooit meer je huis uitgaan, denk ik dan. En dan moet je je kinderen ook maar in een schuilkelder grootbrengen.
  Overigens vliegt mijn gozer deze week via Schiphol. Denk je dat ik me daar (extra) zorgen om maak? Nee.

 9. Het voelt heel vervreemdend.
  Ik hoor net dat een zoon van een vriendin van mij in de trein zat richting Zaventhem. Hij belde met zijn moeder die hem vertelde over de aanslagen. De volgende halte werd de trein opgewacht door politie met honden en moesten de passagiers terug.
  Het komt heel dichtbij.
  Ook op een andere manier. Een heel goede vriend van een van mijn zoons is Turks en in Turkije is ook de een na de andere aanslag.

 10. Ik was zondag nog op bezoek bij mijn schoonzusje, die ligt in het UZ Brussel. Ook heb ik familie in België en woondicht bij de grens.
  Gelukkig iedereen veilig

 11. Wij zaten maandag in Parijs op vliegveld CDG, het was daar al verschrikkelijk zwaar beveiligd... heel veel zwaar bewapend volk! Ook op Schiphol liep meer beveiliging als de dag dat we gingen, ik vond het vooral in Parijs best beangstigend op de één of andere manier.

  Toen gister de aanslagen plaatsvonden schrok ik daar echt flink van, ik moest werken, maar dat werken lukte niet zo best meer. Nu is het geland en besef ik me dat het altijd en overal kan gebeuren, op elk moment.

  Het komt steeds dichterbij, wat mij betreft te dichtbij!

 12. Het is vreselijk, maar ik heb er zo min mogelijk aandacht aan besteed, gelukkig had ik zelf ook niemand in de buurt van België. Ik wil niet angstig zijn, want dat is wat de terroristen willen. Leven in angst is geen leven. Voor de mensen die er waren en de nabestaanden is het vreselijk.

 13. Het is de eerste keer na al die verschrikkelijke dingen dat ik mezelf op de gedachte betrapte voorlopig maar weg te blijven bij grote stations en evenementen. Niet houdbaar dat weet ik ook wel, en ik voel me eigenlijk ook niet angstig, maar het is zoveel de laatste tijd en ook zo dichtbij relatief. Dit soort dingen is van alle tijden en zal helaas altijd blijven gebeuren maar als het opeens bij de buren is....

 14. Tjah, diep diep teleurgesteld in de mensheid en ook wel bang voor Islamofobie, mensen die niet veel beter weten die zullen echt denken dat moslims er iets mee te maken hebben, terwijl dat echt niet zo is. Dit zijn mensen die gebrainwashed zijn en het zijn daarnaast ook nog eens rasechte criminelen die het voor de anderen die het wel goed doen totaal verpesten *zucht*

  • Nilou, dit heeft niets met moslims te maken. Je hebt helemaal gelijk. Dit zijn gewoon criminelen die zich hebben laten inpalmen door een stelletje idioten die graag de samenleving splitsen in 'zij' en 'wij'. En dan heb je weer mensen die zeggen dat 'moslims' zich hiertegen moeten uitspreken. Alsof dat niet vanzelfsprekend is, dat als je mens bent, je dit verschrikkelijk vindt.
   Ik kan me niet voorstellen dat er iemand die normaal is staat te juichen dat er mensen worden omgebracht. Maar misschien moeten niet-moslims zich ook wel uitspreken tegen islamofobie. Ik ben zo niet, in ieder geval. Zo ben ik niet opgevoed.

  • Precies, jij begrijpt me! En je ouders hebben het goed gedaan <3 En premier Rutte heeft gelijk: wij zijn met meer (wij met een gezond verstand).

 15. Ik woon vijf minuten wandelen van dit vliegveld, en stond in de file om het vliegveldgebied heen, om naar mijn werk te gaan. Eén en al politie, ambulances, speciale eenheden met balaclava's op, zwaailichten, sirenes....
  Gisterochtend stonden bij de ingang van de lagere school twee politieagenten met geweer. Wat ze precies deden is niet duidelijk, want vijf minuten voor de bel kregen ze een walkie-talkie-oproep, sprongen in hun busje en verdwenen.
  Mijn werk is een dag dicht geweest, maar nu is alles alweer normaal.

 16. Ik werk in het dorp naast Zaventem, dus de ganse dinsdag de sirenes gehoord en politieauto's en brandweerwagens enz. horen voorbijrijden.

  Mijn schoonzus was in de luchthaven maar gelukkig ongedeerd.

  Een van mijn schoonzonen is piloot en werkt normaal vanuit Zaventem maar hoefde gelukkig niet te werken die dag (al vernam ik dat pas toen ik hem ongerust smste...)

  De zoon van een collega was in de luchthaven en is ongedeerd, maar ternauwernood ontsnapt aan de aanslag (hij hing helemaal vol roet en was in shock)

  het komt wel heel dichtbij dan:(

 17. Ook voor ons was het best spannend. Jongste zoon komt thuis lunchen en moest niet meer terug. Speeltijden buiten zijn afgeschaft zolang niveau 4 van kracht is. De dochter zat vast op de unief in antwerpen. Pas 's avonds om 19u werden ze 'vrij' gelaten. Zij was nog het meest onder de indruk. Een andere dochter zat in barcelona en ook in haar klasgroep ontstond er paniek. De zoon zat op school en daar verliep alles rustig en de oudste zoon had die dag een dagje verlof. Dit heeft helemaal niks met geloof te maken. Een stel terroristen zorgt ervoor dat moslims nu bijna niet meer durven buitenkomen! Zij worden zowat door iedereen gehaat en dat is geheel onterecht vind ik!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>