Hemelvaartsdag 2021: de tweede in coronatijd

Hemelvaartsdag 2021

Hemelvaartsdag 2021 valt op 13 mei.

Het is de tweede Hemelvaartsdag in coronatijd.

Hemelvaartsdag zonder corona

Andere jaren ging ik meestal met één van mijn dochters fietsen naar het dorpje Terborg, zo’n 8 kilometer verderop. Daar dronken we dan een kop koffie en daarna liepen we over de braderie/markt die op Hemelvaartsdag werd gehouden.

Rond 11.15 werd het daar meestal te druk, en dan fietsten we naar ons volgende doel: herberg ‘t Onland voor brood met kroketten. Daarna fietsten we via het bos weer naar huis.

Een supergezellig en laagdrempelig uitje.

Hemelvaartsdag met corona

Natuurlijk zouden we nog steeds kunnen gaan fietsen, maar ik houd totaal niet van fietsen. Het was de belofte van koffie en brood met kroket die mij op de fiets hielp stappen.

Dus vieren we Hemelvaartsdag 2021 door heerlijk thuis te blijven.

Ook niets mis mee : )

P.S. Het valt me op dat veel winkels gewoon open zijn! Mijn dochter moet vanmiddag bijvoorbeeld gewoon aan de bak in de lingerieketen waar ze werkt naast haar studie Engels.

Hoe ziet jouw Hemelvaartsdag 2021 eruit?

Similar Posts

24 Comments

 1. Nu alle winkels sluiten zou weer voor minder inkomsten zorgen. Logisch dat ze in deze barre tijden open willen zijn voor de klanten.

 2. Ik zou al heel blij zijn met een fietstochtje op Hemelvaartsdag maar de regen die hier op komt is, gooit voor de zoveelste keer roet in het eten…. Ik vind de laatste tijd het weer erger dan de corona :-(

  1. Die heb ik juist omdat ik zo’n hekel aan fietsen heb Sjoerd : ) Die ebike maakt fietsen ietsje minder erg. En het is een milieuvriendelijker manier om boodschappen te doen.

 3. Ik ben een heerlijk nachtje vrij, net wakker en gedoucht en ontbeten, rustig aan vandaaag en lekker met mn blog bezig! :)

 4. Een officiële feestdag bij ons en dus alle winkels dicht hier…

  zelf heb ik er een luie dag van gemaakt…

  en dat mocht ook wel eens

 5. Nu vraag ik me toch af of je zelfs met je elektrische fiets niet van fietsen houdt?
  Hopelijk volgend jaar weer lekker ergens een kroketje halen.

  1. Dat klopt Naomi. Ik ben geen fan van fietsen. De elektrische fiets maakt het minder vervelend, maar om nou te zeggen dat ik het Leuk vind. Niet echt… Fietsen is vooral nuttig.

 6. ha Nicole,

  jaaaa… wat was het een mooie heerlijke dag.
  Ik heb lekker gezwommen.
  Iemand had pannekoeken gebakken voor na afloop.
  Iedereen was vrolijk.
  De zon scheen…
  💚
  Heerlijk!

  Prettig weekend, Marlou

 7. Ik had helemaal niet door dat het Hemelvaart was. Ik doe dan ook niets met geloof of wat dan ook. Mijn dag zag eruit als veel andere dagen.

 8. Ik ben wel lekker een stukje gaan fietsen. En ik heb op het balkon zitten lezen. Eigenlijk was het een vrije dag zoals ik die ook vóór corona had. Niks mis mee. Nu nog een dagje werken (nou, ja… werken?) en dan heb ik wéér twee van die dagen. Heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.