Hema moam

De Hema noemt zichzelf ‘de gewoonste zaak van de wereld’. Als gewoonste zaak van de wereld verwacht je er dus eigenlijk geen designer kleding.

Toch heeft de Hema tegenwoordig wel degelijk design kleding, onder het merk Moam. Ik moet steeds aan die lekkere toffees denken van het merk Maoam, maar dit terzijde.

maoam
Zo heet de Hema collectie dus níét!

Moam design kleding van de Hema

Moam is een Nederlandse ontwerpersgroep. En deze groep ontwerpers heeft een kledinglijn gemaakt voor de Hema. Deze lijn bestaat uit zo’n 20 stuks.

De kleding uit de Moam collectie worden omschreven als ‘tijdloos’ en ‘clean’. Ze zijn dus ook geschikt als een soort basis garderobe. Het verschil met de ‘gewone’ kleding basics van de Hema is de kwaliteit van de stoffen. Die zijn ‘rijker’.

Mijn jongste zusje, die succesvol haar eigen bedrijf runt, kocht dit jurkje uit de Moam collectie van 2014:

hema moam

Anders dan ik, is mijn zus niet te beroerd om een paar flinke hakken te dragen. En het jurkje stond haar erg leuk. Bovendien zat het heel fijn, aldus mijn zusje. Zelf zou ik het niet zo gauw dragen, want: te hoog gesloten en te strak. Ik krijg het al benauwd van een turtleneck.

Moam 2015

Op dit moment is er weer een groep jonge ontwerpers bezig voor de nieuwe Moam collectie. Vijf designers vanuit verschillende academies in Nederland werken aan één collectie. Ergens in juni wordt de nieuwe Moam collectie gepresenteerd. De Moam collectie van 2015 zal bestaan uit 24 ‘looks’. Ik ben benieuwd.

Moam bij de Hema

Als ik nu op de Hema website kijk vind ik 21 artikelen van Moam. De meeste zijn uitverkocht. Zoals een lelijk t-shirt met plaatjes van de Hema rookworst er op. Verder zag ik onder andere een (lelijke) canvas tas van 7,50 en een theedoek. En ook een Moam notitieboekje. Die laatste drie artikelen verbazen me een beetje, want ik dacht dat Moam over kleding ging. Maar blijkbaar wordt er meer onder de naam Moam verkocht.

Lees ook mijn posts over de Hema klantenpas en de Hema academie!

Ken jij Moam van de Hema? En heb je er misschien iets van?

Similar Posts

8 Comments

 1. Ik ken het niet en heb er dus ook niks van. Ik ben ook meer van de simpele, lekkerzittende stoffen en kleding. Maar als er iets leuks tussen zit, wie weet….

 2. Ik heb best wel wat kledij uit de Hema omdat ik dat degelijke kledij vind, meestal lekker zittend en aan een ‘goede’ prijs. Momenteel draag ik er een broek van :-).

 3. die worstenshirt vond ik dus helemaal geweldig…
  baalde echt dat mijn maat er niet was…
  verder vind ik het idee erachter wel erg leuk..

  1. Ja, het is leuk dat jonge ontwerpers zo een kans krijgen! En het is natuurlijk ook wel leuk dat hoge kwaliteit kleding beschikbaar komt voor een wat vriendelijker prijs.

 4. Is de kwaliteit van de stoffen ‘rijker’? Ik heb de lichtblauwe wollen trui. Het is een dun garen van maar liefst 70 procent acryl en dat draagt niet zo prettig en ‘knettert’ vreselijk. Dan de pasvorm, het model valt klein en kort, de mouwen te krap. Ik kwam dus twee maten groter uit, eer mijn slanke armen er fatsoenlijk in pasten, maar waardoor het lijf eigenlijk weer te wijd is. De herentrui voor mijn man een ramp met mouwen die dan weer 30 cm te lang waren terwijl mijn man toch echt geen stompjes heeft.
  Maar ik houd wel erg van de stijl van moam en had graag de hand willen leggen op het donkergroene lange vest, maar dat snoepje was jammer genoeg heel snel uitverkocht.

 5. Behalve T-shirts koop ik geen kleding bij Hema, kan daar niet passen en meestal slechts tot maat XL en dat is net iets te klein.

  1. Ik kocht een paar jaar terug rokjes bij de Hema. Toen hadden ze van die fijne jersey rokjes in A-lijn. Maar nu kan ik er niet meer slagen. Ik vind het niet leuk wat ze nu hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.