Reacties

Recept voor Hangop: 7 stappen — 17 reacties

 1. Hoi,

  Ik mis in de stukje dat je de doek in de vergiet moet leggen, is natuurlijk ook wel logisch anders gebeurt er niks:-). Ik maak wel een hangop, wat belangrijk schijnt te zijn is om biologische karnemelk te gebruiken, met de andere karnemelk lukt het niet (ik weet even niet meer waarom niet). Met yoghurt heb ik het nog nooit geprobeerd. Ze vinden het hier erg lekker. Wij doen er verder niks doorheen, heel soms een beetje limonadesiroop.

  Groetjes Alice

 2. Wij aten het vroeger thuis vaak(uitgelekte yoghurt, noemden wij het) heb het zelf nog nooit gemaakt; toch maar eens doen! Zo kom je nog eens op een idee!
  Mijn moeder deed de yoghurt in een natgemaakte theedoek, knoopte er een postelastiek om en hing het boven een bak, een nacht lang. Dan basterdsuiker en vruchtensap er door. Heerlijk!

 3. Tijdje terug ook gemaakt. Lekker hoor, met vanillesuiker en stijfgeklopte slagroom erdoor.
  Toen stukjes aardbei erdoor en erover.
  Heerlijk!!

 4. Wij eten ook geregeld " uitgelekte yogert " zo noemen wij het.
  Op een liter yogert uitgelekt in een natte doek , boven een schaal hangen, op een dienblad vanwege t vocht wat vrij komt en de doek onder de schaal vouwen .
  Andere morgen er uitschrapen , een heel potje slagroom kloppen, paar schepjes basterdsuiker en wat sin appels uitpersen er er doorheen.
  Heerlijk, maar wel machtig dus daarna uitbuiken , hihi.

  Groet van Hilda

 5. Hangop heb ik nog nooit gegeten of gemaakt.
  Wel ben ik gek op Griekse yoghurt. Dit ziet er ook lekker uit, dus ga ik het eens proberen.
  Bedankt voor het recept.

 6. Als kind zijnde mocht ik altijd kieren wat we aten. Voor mij was het altijd als groente voetjes en als toetje hangop! Later heb ik het weleens gekocht maar vond het niet de smaak hebben die ik als kind ervaarde. Zal het een keer zelf maken misschien dat ik dan weer de smaak van vroeger ervaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder