Grappige en interessante weetjes over het huwelijk : )

huwelijk

De roman Het Huwelijkspact gaat over een pasgetrouwd stel dat zich aansluit bij een groep mensen die er alles aan doen om een huwelijk te laten slagen. Echtscheiding is nooit een optie.

De mannelijke hoofdpersoon in Het Huwelijkspact is therapeut en begeleidt onder andere getrouwde stellen. Gedurende het boek lepelt hij regelmatig leuke en interessante feitjes over het huwelijk op. Ik heb ze voor jullie verzameld. Hier onder een overzicht!

19 Grappige en interessante feitjes over het huwelijk volgens Het Huwelijkspact

 1. Korte mannen blijven langer getrouwd dan lange mannen.
 2. De beste voorspeller van het succes van een huwelijk is kredietwaardigheid.
 3. Wanneer een vrouw tevreden is binnen haar huwelijk, is haar man nog tevredener. De tevredenheid van de man heeft geen effect op de tevredenheid van de vrouw.
 4. Degenen die minder dan 5.000 dollar uitgeven zullen vaker getrouwd blijven dan degenen die meer dan 50.000 dollar uitgeven
 5. Mensen die langer dan een jaar of twee daten voordat ze gaan trouwen hebben een lagere scheidingskans.
 6. Hoe ouder mensen op de dag van huwelijk zijn hoe groter de kans op succes.
 7. Mensen die met hun toekomstige partner beginnen te daten terwijl ze nog in een andere relatie zitten lopen géén grotere kans op een uiteindelijke scheiding. Integendeel zelfs.
 8. Als je de uren dat je slaapt niet meerekent is het gemiddelde Amerikaanse echtpaar hooguit vier minuten per dag alleen met elkaar.
 9. Meer dan de helft van de huwelijken eindigt nog voor het zevende jaar in een scheiding.
 10. In Las Vegas trouwen per dag 300 paren.
 11. De gemiddelde bruiloft kost evenveel als de gemiddelde echtscheiding: 20.000 dollar.
 12. De komst van kinderen doet het geluksgevoel in een huwelijk met 65% afnemen.
 13. Kinderen verlagen de kans op scheiding aanzienlijk.
 14. Als de echtgenote het gevoel heeft de huishoudelijke taken goed zijn verdeeld is dat een van de beste voorspellers voor het slagen van een huwelijk.
 15. De meeste getrouwde stellen zeggen het gelukkigst te zijn in hun derde huwelijksjaar.
 16. Mensen die zich op Valentijdsag verloven hebben een minder sterk huwelijk en gaan makkelijker weer uit elkaar.
 17. Scheidingen gebeuren meestal in januari.
 18. Echtscheiding in de de familie is een goede voorspeller van andere scheidingen binnen dezelfde familie: scheiden leidt tot scheiden.
 19. De grootste kans op succesvolle huwelijkstherapie heb je als beide stellen bereid zijn hun huwelijk te verbeteren.

En deze uitspraak trof me in het bijzonder

Last but not least trof de volgende uitspraak mij:

‘Zelfverwezenlijking is het clichématige synoniem geworden voor ‘doen wat het beste is voor mij of ik er nu iemand verdriet mee doe of niet.’ (Bron: pagina 52 Het Huwelijkskpact)

Nieuwsgierig naar het boek Het Huwelijkpact?

Lees dan mijn review op mijn blog over boeken of bestel Het Huwelijkspact meteen voor 19,99 bij bol.com.

het huwelijkspact
Welke van de 19 feitjes valt jou het meest op?

Similar Posts

63 Comments

 1. Dat de komst van kinderen het geluksgevoel met 65% doet afnemen.

  Er rijzen bij mij allemaal vragen als: hoe meet je dat?, hoe kun je dat in vredesnaam als algemeenheid stellen? En waar zou dat dan aan moeten liggen?

  Wat vond je van het boek?

 2. :) wat een grappige weetjes. Ik denk zeker dat mensen die minder voor hun huwelijks dag betalen gelukkiger zijn dan de geen die er een vermogen aan uitgeven. Ik heb altijd een beetje het idee dat na de grote dag alles dan een beetje tegen gaat vallen.

 3. ….ik ben 45 jaar gelukkig getrouwd en als ik deze “weetjes” op mezelf projecteer schijn ik de uitzondering, die de “weetjes” bevestigt, te zijn!

 4. Ik ga er maar vanuit dat ze niet uitkomen, want mijn man is lang en over het huishouden zijn we het ook niet altijd eens. Maar we hebben wel lang gedatet voor dat we getrouwd zijn, dus dat is weer positief!

 5. Heel veel punten kloppen niet en zijn eigenlijk achter haalt. Zo lang je elkaar respecteert, met elkaar praat en van elkaar houd dan heb je een gelukkig huwelijk

 6. Interessante weetjes zeg! Ik zou graag een keer trouwen. Op dit moment ben ik ruim 7,5 jaar samen met mijn vriend. Dus dat zou aardig goed moeten gaan dan. Hihi.

 7. 4 minuten minuten gemiddeld alleen met elkaar. Pffhoee dat is niet veel. Dat doet een relatie ook niet goed. Doordeweeks is het altijd druk met kind en werk, maar in de weekenden nemen we wel meer de tijd. Weet je ook wat het gemiddelde in Nederland is?

 8. Ow…. mijn man is lang….
  Nummer 3 geloof ik wel en ook dat als je kleine kinderen hebt dat de kans op een scheiding minder is. Dan blijf je voor de kinderen nog samen (totdat ze wat ouder zijn)

 9. wow, die uistpraak greep me ook even bij de keel. Niettegenstaande ook wel een veralgemening, maar ze greep me wel even bij de keel.

 10. Leuk om te lezen. Ik ben trouwens nooit verloofd geweest. Vonden we veel te burgerlijk in de jaren tachtig ;-) Ik trouwde op mijn twintigste. Ja, best jong. We wilden graag jong kinderen en een huis kopen. Dan regelde je destijds een heleboel veel makkelijker en beter met een huwelijk dan met een samenlevingscontract. Niet te geloven hoe serieus we toen waren op zo’n jonge leeftijd. Dit jaar zijn we alweer dertig jaar getrouwd. Ook voor die tijd waren we erg jong om te trouwen en een huis kopen was in 1987 ook niet zo gebruikelijk. Dat was wel handig, want de huizenprijzen waren toen erg laag.
  Om een huwelijk te laten slagen is het naar mijn idee enorm belangrijk om respect voor elkaar te hebben en belangstelling voor waar de ander mee bezig is. Mijn man heeft een drukke baan, ik ben altijd thuis. Deze combinatie (niet vrijwillig, vanwege mijn gezondheid) werkt voor ons grotendeels goed. Ja, ik was liever gezond geweest, maar het bevalt mij verder wel om fulltime huisvrouw te zijn. Er is hier genoeg te doen en ik heb tijd voor wat ik leuk vind. Voor mijn man is de rustige thuisbasis heel fijn. Zo heb je gemakkelijker tijd voor elkaar. Als je allebei een baan hebt, leef je door de drukte gemakkelijker langs elkaar heen. Alle respect voor de stellen die het lukt om alles te kunnen combineren.
  De financiele afhankelijkheid vind ik wel lastig, maar dat is een heel ander verhaal en zeer zelden een reden bij ons voor ruzie ofzo.

 11. Hooguit 4 minuten per dag alleen met elkaar? Op die manier lig je of inderdaad snel in een scheiding omdat je uit elkaar gegroeid bent of je houdt het misschien juist langer vol. Bizar…

 12. 11! Ik vind een huwelijk al duur, maar dat je hetzelfde nog eens kwijt bent als je gaat scheiden, is voor mij een reden om lekker verkering te houden (al 22 jr) en mooie reizen te maken voor dat geld ;)

 13. Funny facts! Grappige uitspraak die ooit als advies richting mijn vriend werd gegeven: “Happy wife is happy life!” Zeker waar denk ik haha…

 14. Grappige feitjes, vooral deze: Als de echtgenote het gevoel heeft de huishoudelijke taken goed zijn verdeeld is dat een van de beste voorspellers voor het slagen van een huwelijk.

 15. Dan is het maar weer een voordeel dat we in ons derde jaar van partner-registratie zitten: voor ons na dit jaar dus geen aflopende zaak. Zo blij dat we niet getrouwd zijn :P ;) En niet Amerikaans.

 16. Haha ik vind de weetjes wel grappig, ook al zijn er veel tussen die volgens mij niet kloppen. Ik ben wel eens benieuwd om jouw review te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.