Reacties

Gps: waarom wel of juist niet? — 60 reacties

 1. Ik gebruik tegenwoordig mijn telefoon met de app van Google Maps om te navigeren. Vind het ideaal en persoonlijk voelt het voor mij ook veiliger om met 1 blik op mn scherm te zien of ik nog goed rij, in plaats van op een papieren route te moeten kijken. Wel belangrijk om dat whatsapp etc. uit te zetten zodat je niet afgeleid wordt door popups op je scherm.

  Het ideale hiervan is ook dat de kaarten altijd up to date zijn.

 2. Ik heb het richtingsgevoel van een aardappel (boven en beneden hou ik goed uit elkaar ????) en een slecht geheugen voor routes. Daar staat tegenover dat ik goed kaart kan lezen.

  Alleen heb je aan dat laatste weinig als je alleen of met niet kaartlezende bijrijders bent.

  Doe mij dus maar die tomtom. Dat scheelt heel wat stress en frustratie!

 3. Ik ben super slecht in navigeren en heb hem echt wel nodig!
  Maar ik heb toch ook één keer de bus chauffeur de weg moeten wijzen toen we terug kwamen van een excursie en hij op GPS reed terwijl de borden naast de weg duidelijk aangaven dat met de werken daar de GPS niet echt behulpzaam zou zijn!

 4. Ik rijd geen auto, maar voordat er gps bestond was ik de kaartlezer en daar was ik best goed in. Ook in het onthouden van herkenningspunten. En als we samen op stap zijn en er zijn files of wegomleggingen pak ik er meteen de kaart weer bij en vergelijken we die met het gps systeem.

 5. Het scheelt in ieder geval een heleboel benzine omdat je niet meer verkeerd dus omrijdt en het scheelt ook heel veel ruzie tussen bestuurder en bijrijder (die kaart moest lezen en dat dan niet zo goed kon) :-)

  Ik vind het een geweldig systeem! Weet ook niks ten nadele. Mijn domheid krik ik wel op met andere interessantere zaken dan de weg zoeken.

 6. haha ik denk ook dat je dommer word van gps :-), maar ik heb makkelijk praten ik heb een heel goed ontwikkeld natuurlijk richtings gevoel.
  Ik ben wel eens door een der kinderen gebeld die ergens waren en opeens geen navigatie meer hadden ( apparatuur hield er mee op) of ik ze even ergens heen kon loodsen :-)
  ofcourse ....

  • Kijk, daar heb je dus precies in een notendop wat ik een nadelig effect vindt van gps. Dat je onthand kunt raken zonder. Gelukkig hebben jouw kinderen jou dan als persoonlijke Tomtom Sillie : )

 7. Zelf rijd ik geen auto, maar ik irriteer me altijd als iemand een tomtom aan heeft die in de auto zit want dan stopt de muziek de hele tijd. Zo hoor je mijn kattengejank hahah

 8. Ik heb geen navigatie en die wil ik ook niet. Bij onbekende adressen kijk ik vantevoren even op Google Maps ... en dan rij ik er zo naar toe. Hooguit als ik bijna ter plekke ben nog even op een kaart kijken. Ik heb een heel goed richtingsgevoel dat mij nog nooit in de steek heeft gelaten. En mocht ik er dan toch niet (uit)komen, dan heb ik altijd nog mijn Hollandse mond bij me om de weg te vragen ????????

 9. ik merk dat ik minder goed de weg weet sinds ik de navigatie gebruik.
  vroeger keek ik eerst hoe ik moest rijden en dan reed ik het liefst nog zonder.
  nu probeer ik het na te kijken hoe ik moet rijden en dan kijk ik alleen wanneer ik het echt niet meer weet.
  ik wil gewoon ook de weg weten zonder navigatie

 10. Sinds ik mijn nieuwe auto kocht zit er een navigatiesysteem in. Ik heb het eerlijk waar nog nooit gebruikt. Maakt mij een beetje bang dat ik mij niet meer zal kunnen concentreren op de weg.. Ik rijd ook niet langs onbekende wegen en mijn auto verplaatst mij voorlopig enkel naar bekende plaatsen zoals mijn werk en thuis.

 11. Lang leve google maps. De tijden van met een enorme kaart op schoot proberen door België heen te komen waren best romantisch maar niet zo handig ;-)
  Ik kijk wel nog steeds zelf. Ik gebruik de stem niet.
  Een tomtom oid vind ik dan ook onnodig. Ik heb een goed richtingsgevoel. Dit in tegenstelling tot Echtgenoot, die amper zijn linkervoet kan vinden! :-P

 12. Of ik er dommer van wordt? Geen idee, maar als het zo is, dan heb ik het er graag voor over!
  Ik vind het perfect, ook al weet ik de weg wel. Ik weet dan over hoeveel km de afslag is en hoe laat ik ongeveer aan kom. Ideaal!

 13. Wij hebben geen navigatie en ook tom tom of soort van. Als wij ver weg rijden of naar nog onbekende straten dan lenen wij van mijn schoonouders. Wel handig ding is dat

 14. Ik gebruik beiden. Van de GPS wordt ik niet dommer, vind het het handigste in een woonwijk. Op de snelwegen kan ik wel zonder.
  Op school wordt topografie ook al lang niet meer zo goed onderwezen en onder de 50 weten de meesten ook niet meer hoe ze vanaf bv Amsterdam b=naar de Achterhoek moeten zonder GPS en/of kaart.

  Kaartlezen hou ik ook van en kan ik ook goed, je komt nog eens ergens anders en vooral in buitenland op kleine weggetjes.

  Toen ik paar weken geleden naar IJsland gging heb ik ook meteen een kaart gekocht, heerlijk om te doen.

 15. Wij zijn vast van dezelfde generatie!!
  Ik gebruik sinds 1.5 jr het navigatiesysteem van google maps om i.v.m werk van het ene naar het andere adres te komen in het buiten gebied op de Veluwe.
  Sinds een half jaar ook een tomtom, dit vind ik iets fijner daar ik deze op de voorruit kan bevestigen.
  Ga ik naar een vreemde omgeving/ plaats, dan zoek ik op mijn laptop via routeplanner uit waar ik moet zijn. Dan heb ik het plaatje van wegen en gebied in mijn hoofd.
  Ik volg zo mogelijk de borden. Mn voor het laatste stukje is het heel handig een tomtom.

 16. Ik zweer bij navigatie, oei! Wij gebruiken altijd de betaalde GPS op de telefoon. Ideaal, ook toen we op vakantie in Duitsland waren. Vind het ook super handig dat je bijvoorbeeld zoekt op de dichtstbijzijnde supermarkt enzo. Maar een beetje makkelijk (of dom?) word je er wel van...

 17. Ik heb zelf nog geen rijbewijs, maar gebruik wel soms navigatie op mijn telefoon voor op de fiets en ja, merk dat als ik er via de navigatie volledig heen rij ik de keer daarna alsnog aan het zoeken ben hahaha

 18. Ik gebruik vaak google maps. Daar vul ik dan mijn route in, ook een soort Tom Tom dus. Ik heb echt een slecht richtingsgevoel en kan slecht op borden rijden. Misschien omdat ik een soort van opgegroeid ben met een Tom Tom.....

 19. Ik rij geen auto dus heb er weinig last van haha. Maar als ik mee rij met mensen rijden we eigenlijk altijd de grote stukken zonder navigatie en zetten hem in de woonwijken aan.

 20. Hahaha, zo had ik het nog nooit bekeken eigenlijk. Wel over een mobiele telefoon bijvoorbeeld. Vroeger kende ik alle telefoonnummers gewoon uit mijn hoofd, nou weet ik nauwelijks die van mijn zoon of man nog..En inderdaad een GPS is net zo handig maar we doen geen enkele moeite meer onze grijze cellen aan het werk te zetten. Leuk artikel weer ;-) x

 21. Voor de gps printte ik ook nog old skool een googlemaps kaartje af haha! Ik probeer in de auto wel steeds met gps te rijden als ik niet weet waar ik juist moet zijn, vind het ook gewoon veiliger dan je moeten af te vragen waar je eigenlijk bent!

 22. Ik heb een ingebouwd systeem en vind het heerlijk. Ik rijd eigenlijk altijd met het systeem aan, omdat ik het fijn vind om te zien wanneer ik weer thuis ben. Of op de plek van bestemming. Het is bij mij overigens niet speciaal zo dat ik minder oplet. Juist doordat ik vooraf weet wat er komt, zie ik meer van mijn omgeving en kan ik dat later, als de navigatie niet zou werken, beter plaatsen. Het scheelt mij veel stress en tijd.

 23. Ik heb een TOMTom en voor de buurt waar ik bekend ben gebruik ik hem nooit (weet alles beter) maar ergens waar ik de weg niet weet vind ik het echt een uitkomst! Hoef je niet al rijdend het stratenboek door te bladeren en gestresst achter het stuur te zitten....

 24. Als ik ergens heen moet waar ik nog nooit ben geweest wil ik nog wel eens google maps op mijn telefoon openen, maar het liefst rijd ik zonder. Ik heb vriendinnen die niet zonder kunnen en ook de weg naar mijn huis niet weten zonder dat apparaat en ja, stiekem vind ik dat wel wat dommig.

 25. Ik heb zelf altijd erg slechte topografische kennis. Een TomTom is voor mij ideaal, want ik weet toch nooit waar ik ben haha. Wel wordt het een probleem als de TomTom niet is geüpdatet en ik bij een afsluiting kom...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder