Google is watching you!

google is watching you
Google is watching you...

Google is watching you

Het is soms bijna eng: heb ik in een onbewaakt moment tijdens de Herfstvakantie gezocht op 'strokenrok', verschijnen even later op willekeurige pagina's allemaal advertenties met strokenrokken! En toen ik een tijdje geleden eens even opzocht wat een koelkast tegenwoordig kost, kwam ik vervolgens overal koelkasten tegen.

En het werkt nog ook: want toen ik mijn blog statistieken nakeek, prijkte bovenaan bij de Google Ads precies de strokenrok die ik zocht! Gewoon bij Wehkamp.

Toch kan het een wat 'unheimisch' gevoel geven dat je verrichtingen op het internet zo via Google in de gaten worden gehouden. Bijvoorbeeld toen ik schreef dat mijn zoon Jan soms zo met zijn ogen kon knipperen: prompt verschenen allerlei Google Ads bij de betreffende post over autisme.

Google is watching me.

Vind je dat een eng idee? Lees dan ook eens mijn post Ontgooglen!

Lees ook wat Google zelf zegt over privacy.

Wat vind jij van Google als moderne Big Brother?

Similar Posts

5 Comments

 1. Ja dat klinkt bekend, ik had het bij mijn zoektocht naar laarzen.
  Precies het model wat ik vele malen had bekeken kwam opdoemen naast het venster van NOStekst toen ik even de nieuwsberichten bekeek. Als ik via gmail iemand heb gemaild over bijvoorbeeld aardbeien, dan staan er advertenties in de rechterkolom met aardbeien in de hoofdrol.
  Ben er ook niet blij mee maar het is niet te omzeilen denk ik.

 2. Niet alles heeft te maken met google. Het kan ook zijn dat het te maken heeft met op surfgedrag gebaseerd adverteren. Je kan dit uitzetten op de volgende site:
  https://www.youronlinechoices.com/nl/uw-advertentie-voorkeuren

  Het uitzetten werkt nog niet goed (niet altijd verbinding met de bedrijven). Maar ik vind het erg fijn dat als een ander mijn pc gebruikt niet meteen ziet waar ik heb gesurft.

  Oh, en het geluid van je fem advertentie staat ineens bij mij ook aan. Windows XP met Firefox 7.0.1.

 3. Ik heb dit tegenwoordig ook steeds vaker en ik vind het niet prettig. Ik ben helemaal niet zo panisch over logische algoritmes enzo, maar steeds van die advertenties word ik echt schijtziek van. Omdat ik heel veel research doe voor artikelen, krijg ik de meest onnozele suggesties. Aan de andere keer misschien maar goed ook, dat maakt de verleiding tot kopen kleiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.