Reacties

Gekreukte was in de droogtrommel ontkreuken voor luie huisvrouwen — 33 reacties

 1. Ik gebruik de droger zo min mogeljik, dus ik zou niet voor deze optie gaan. Strijken doe ik ook nooit, alleen voor een blouse maak ik een uitzondering. Ik hang de was te drogen en vervolgens gaat het de kast in. En het ziet er niet gekreukt uit.

 2. Wat een handige en zeer welkome tip! Ik denk dat veel luie huisvrouwen, waaronder ik, deze tip gaan toepassen! Hoe ik om ga met gekreukte was? Slecht! De berg strijkgoed blijft zich maar opstapelen. Fijne dag vandaag!

 3. Hier blijft was zelden uren un de wasmachine zitten. Was gaat in de droger ('s winters) of wordt uitgeslagen, strak opgehangen en netjes opgevouwen. De kreukels trekken er zonodig in de kast wel uit.

  Nette jasjes en blouses hang ik de avond voor ik ze aantrek in de badkamer.

  Strijken vind ik een zeer nutteloze en vooral tijdvretende bezigheid en doe ik dus ook niet.

 4. Nog een paar tips? Probeer het maar.
  Je was wordt sneller droog in de droogtrommel als je er een droge handdoek bij doet. Scheelt weer energie.
  En voor mensen die een hekel hebben aan strijken is de tip: doe een paar ijsblokjes bij de natte was in de droogtrommel en zet hem aan op hoog. Wel meteen als de trommel klaar is de was er uit halen uiteraard.

 5. Wel grappig, het was me net opgevallen dat mijn was inderdaad minder kreukels had toen ik hem meteen uit de wasmachine had geladen en had opgehangen. Maar meestal komt er inderdaad altijd wel iets anders tussen.
  De term luie huisvrouw hoor ik wel niet zo graag. Misschien waren mensen vroeger gewoon wat te veel met hun huishouden bezig en is het best normaal/gezond om sommige huishoudelijke taakjes wat minder te doen of gewoon te schrappen, zoals strijken :-)

 6. Heeft niks met luiheid te maken. Een betere tip is om te delegeren. Moet je nog een klus doenvraag je gewoon of iemand anders, man/kids, de was uit de droger wil halen. Of je leert iemand anders strijken? Tenzij je alleen woont, en in dat gevsl heb je zo weinig was, dat een strijkbeurtje ook niet veel tijd kost.
  Ovetigens is het wel "lui" als je ipv de was iets doet wat geen noodzaak is. Zoals tv kijken, boek uitlezen of gaan funshoppen :p

 7. Een wasdroger heb ik niet. De enige remedie tegen zeer gekreukt wasgoed is dus strijken. Ik heb ook weleens een heel erg gekreukte was (vergeten uit de machine te halen) opnieuw gewassen. Op het kotste programma natuurlijk :-).

 8. Haha dat doe ik inderdaad, werkt goed! Ik ben echt totaal niet van het strijken, ik heb ook geen strijkbout - en overhemden doe ik niet in de droger en laat ik aan een hanger drogen, dat werkt ook goed.

 9. Handig deze tip ! Ik heb ook wel eens gelezen over ijsklontjes in de droger. Geen idee of het werkt maar het klinkt een beetje hetzelfde. Tja gekreukte was... Wij vinden alletwee strijken niet zo leuk dus we proberen wel zo goed mogelijk de was zo te hangen of leggen dat ze niet gestreken hoven te worden. Maar soms moet een wasje wel eens opnieuw omdat het niet op tijd uit de machine is gehaald;( Nu drogen we veel buiten dat is wel erg fijn met dit weer.

  • Ik vind het nu ook ideaal om buiten te drogen. Het gaat ook veel sneller dan binnen. Ik kan nu veel makkelijker een flinke wasachterstand wegwerken.

 10. Ik heb geen droger en hang alles op, soms komt de was strakker uit de wasmachine dan een andere keer... Goed ophangen is vaak ook al goed om bijna geen kreukels te hebben.

 11. Ik vergeet die er ook vaak uit te halen of heb er dan 's avonds laat geen zin meer in, maar nadien beklaag ik mij dat dan altijd.
  Ik ga dat eens proberen met de handdoek ;)

  • 's Avonds laat heb ik meestal ook geen zin meer. Gek is dat hè? Dan weet je dat je het zou moeten doen, maar je krijgt je zelf gewoon niet meer zo ver.

 12. Super handige tips, alleen gooi ik echt niks in de droogtrommel op mijn handdoeken na!
  Ik heb echt het idee dat mijn kleding er echt van slijt! Strijken is ook niet mijn hobby, maar toch strijk ik bijna alles! En dan dragen mijn kids, ikzelf en vriend ook nog eens behoorlijk wat bloesjes :).

  • Dan zien jullie er vast keurig verzorgd uit. Want ik vind het wel heel mooi ogen, iemand met gladde goed gestreken kleding. Het ziet er toch wat netter uit.

 13. Ik kwam net dankzij google op jouw site. Mijn kleding komt zo vreselijk gekreukt de wasmachine uit. Mijn man heeft al grotendeels strijkvrije overhemden, maar de t-shirts van de kids zitten extreem vol kreukels. Ik haal de was er altijd meteen uit en hang het uit, nadien strijk of stoom ik het. Maar de kreukels gaan er gewoon niet uit. Waarschijnlijk doe ik de wasmachine te vol, vanaf nu doe ik de trommel nog maar halfvol. Echter nu had ik de was al gedraaid en is ie droog, en wil makkelijk van de kreukels af. Dus heb ik jouw test met mijn extreem gekreukte kleding uitgevoerd voor deze keer. Niet alle kreukels zijn er uit maar het is een stuk minder, nog wel even de strijkbout eroverheen maar dat zal minder tijd gaan kosten. Ik blij, bedankt :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder