Je weet dat je teveel eBooks hebt gelezen als…

eBook
Wat een werk. Een bladzijde omslaan, in plaats van in 1 handbeweging ‘swipen’.

… je instinctief probeert te ‘swipen’ in een papieren boek. En het dan ook nog stiekem ‘veel werk’ vind, als je hélemaal het blad moet gaan omslaan.

Het overkwam mij gisteren. En dat terwijl ik juist een groot voorstander ben van papieren boeken… Maar eBooks zijn vaak zo makkelijk en snel verkrijgbaar dat ik ze steeds vaker gebruik. Er zijn inmiddels eindeloos veel gratis e-books om te downloaden.

Ondanks mijn voorkeur voor échte boeken.

Lees ook mijn post over de boekenhouder en de optie van een ebook abonnement!

Wat lees jij het meest? Papieren boeken of eBooks? En waarom?

Similar Posts

20 Comments

  1. Haha, ik herken dat. Ik vind de vertaalfunctie zo fijn, zeker als ik een Noors boek lees met allerlei scheepstermen zoals nu. Elke keer denk ik in een fractie van een seconde dat ik mijn vinger op het woord moet houden. Maar dat werkt niet met papieren boeken. Althans, er gebeurt niets ;)

  2. Ik lees vooral papieren boeken, vooral omdat ik de meeste boeken via de bibliotheek lees en dan zijn nieuwe boeken eerder op papier beschikbaar dan digitaal. Overigens zat ik pas een tijdschrift te lezen en wilde ik iets vergroten om het wat beter te kunnen zien. Ging ook niet;).

  3. Ik heb al jarenlang een e-reader en sinds ik die heb, heb ik nooit meer een papieren boek gelezen. Een e-reader weegt bijna niks, ik steek hem makkelijk in mijn tas, er zit een lampje in en ik kan de letters zo groot maken als ik zelf wil.

  4. Ik heb mijn ereader weggegeven en lees nu op mijn tablet, bevalt prima, vooral in bed en als we een paar maanden down under zijn, In ons campertje en thuis op de bank lees ik vaker een papieren boek.

  5. E books heb ik altijd op mijn telefoon voor als ik ergens lang moet wachten bij een klant maar ik lees toch liever uit een papieren boek

    1. Dat snap ik heel goed John. Ik heb ook liever een papieren boek in mijn handen. Maar de laatste tijd lees ik blijkbaar toch best veel op mijn eReader, simpelweg vanwege het grote aanbod van gratis boeken.

  6. Ik lees ebooks via een app op mijn tablet. Die is licht, past goed in mijn tas en neem ik dus overal mee naar toe. Ik kan in bed lezen zonder Vriendje-lief te storen met het licht. Maar wat ik vooral geweldig vind, is om tijdens het lezen, op Google te kijken. Als het over een bepaalde straat gaat. Of over een schilderij of zo. Geweldig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.