Reacties

Douchen in gezelschap na de gym of het sporten? — 34 reacties

 1. Goed idee ook voor in de sauna. Ik vind de sauna heerlijk, maar hier in NL maak ik er nooit gebruik van, ook omdat ik het niet prettig vind dat dit naakt MOET. In het buitenland (Spanje bijvoorbeeld) MAG het dan weer juist niet naakt.
  Zouden ze je erin laten met zo'n showershort, denk je, in de sauna?

 2. Maar na het douchen moet dat broekje toch ook weer uit? Feit blijft dat je met zijn allen in een kleedkamer staat. Op de voetbal doucht mijn jongste zoon wel. Niet na de training (die is met etenstijd), maar wel na de wedstrijden. Alleen het enige meisje in zijn team heeft vrijstelling, wat natuurlijk logisch is.
  Wij kregen niet eens de tijd om te douchen na de gym, het werd dus ook niet gedaan. Mijn zoon gaat komend jaar na de middelbare school, maar volgens mij wordt er niet gedoucht. In 5 minuten kun je niet met zijn allen douchen, aankleden en op tijd in de volgende klas zitten.

  Wat betreft de sauna, het lijkt me heel vreemd als je daar mee naar binnen mag... Maar in Nederland kun je gewoon naar badkledingdagen hoor. De sauna's die ik ken hebben allemaal zo'n dag.

  • ...je onderbroek houd je aan, die blijft droog! Dat is nl het hele idee achter dit rokje! Ook mijn dochters douchten nooit na gym, geen tijd voor!

  • Even een kleine aanvulling ;-) De onderbroek kun je uittrekken en je kan alles gewoon wassen, niemand die iets ziet. Als je klaar bent droog je jezelf af, ook onder de short, doet je onderbroek weer aan en doet de Showershort weer af. De Showershort is gemaakt van waterafstotend materiaal en droogt heel snel.

 3. Wat een goede uitvinding. Ik vond het vroeger ook niet fijn om te douchen in gezelschap. Ik was niet erg blij met mijn lijf. Later deed ik het wel na volleybalwedstrijden en trainingen. Later niet meer, dan deed ik het gewoon lekker thuis. Geen gedoe met een vieze, koude of te hete douche. Nu ik aan zumba doe, in een basisschool doe ik het ook gewoon thuis, daar zijn geen douches. Fijn dat er ook een meisjesversie in de maak is.

 4. Mijn kinderen douchen niet na gym. Daar is gewoon geen tijd voor. Na de voetbalwedstrijden moeten ze wel douchen tenzij de doucheruimtes erg vies zijn.
  Er zijn er wel steeds meer uit hun teams die het douchen overslaan waardoor onze jongens eigenlijk ook liever thuis gaan douchen. En eerlijk gezegd vindt ik de reden van de smartphones best een legitieme reden.
  Een showershort zou ik niet kopen. Ik geloof niet dat mijn kinderen die aan zouden doen. Hun reactie toen ze het op tv zagen was, ik ga niet in een rokje staan. Bovendien loop je dan nog te klooien om je onderbroek eronder uit te krijgen en een schone aan te doen. En je onderbroek aanhouden waar je in gesport heb vindt ik ook niet echt fris. Meestal is die toch ook vochtig van het zweten.
  Dus nee dan gaat voor ons de voorkeur toch naar thuis douchen ben heel benieuwd of we het aankomend seizoen gaan tegenkomen in de kleedkamers.
  Ingrid

 5. Ik denk dat het afhangt van wat je gewend bent. Van jongs af aan douche ik al na de wedstrijden na 't sporten. Dit doe ik nu op latere leeftijd (twintiger) nog steeds zonder problemen. Soms zijn er geen aparte douche ruimtes voor tegenstanders, en sta je dus met z'n allen onder de douche. Ik heb daar geen problemen mee.
  Maar op de middelbare school werd er inderdaad niet de tijd gegeven om te douchen. Maar als je de eerste twee uur gym hebt, ben je de rest van de dag (ondanks veel deodorant) toch niet echt fris meer. Zo'n broekje zou kunnen helpen, maar dat je onderbroek droogt blijft geloof ik niet. Bij jongens die gaan zwemmen blijft de short onder hun zwembroek toch ook niet droog?
  Dat allochtone jongeren niet bloot douchen (?) vind ik een behoorlijke generalisering! Jammer. Alle allochtone jongeren worden over één kam geschoren.

  • Zo stond het in de kant Melissa. Vanwege het geloof was dat.

   En het maakt niet uit of een onderbroek nat wordt onder de showershort want hij is on der andere bedoeld om discreet een andere onderbroek aan te kunnen trekken.

   Het lijkt me wel verbroederend om met je tegenstanders te douchen : )

 6. Aaaah douchen na de gym op de middelbare school..dat was eerst echt ramp en later niet meer. Mijn eerste middelbare school was een ramp, de tweede middelbare school deed het beter. Bij de tweede kon je (je mocht dus, geen verplichting) in gescheiden hokjes douchen (net als sommige toiletten, je kon elkaar wel horen maar niet zien behalve misschien een paar voeten). Prima regeling en met 20 minuten de tijd was dat ook te doen en werd gewaardeerd door ons als leerlingen.
  Maar mijn eerste middelbare school..dat is een heel ander verhaal. Daar was helemaal geen extra tijd tussen de lessen maar was het douchen (open en bloot) wel verplicht! Dat wilden wij niet en deden dat ook regelmatig niet. Niet in de laatste plaats omdat het gebouw met gymzaal en kleedruimten los stond van de school en 's winters niet werd verwarmd. Daarbij vonden we het niet fijn zo open en bloot met alle meisjes en dan had je ook nog het ventilatierooster tussen de jongens en meisjes doucheruimte waar je doorheen kon kijken (het zat wel hoog maar als de jongens op de prullenbak gingen staan hadden ze ruim zicht..en dat déden ze ook!). Dus daar kwam gedoe van. De opstand van de meisjes werd niet gepikt door de school dus voorstaan stond onze mentrix (in bontjas overigens) te controleren of wij wel (naakt, zwemkleding uit hygiëne oogpunt verboden) onder de douche gingen. Dat heeft precies 2 weken geduurd, daarna dreigende er verschillende ouders met een rechtszaak of aangifte tegen de school. Onder veel protest van het bestuur van de school, want het was allemaal maar vies en het was een goede ervaring voor je ontwikkelingen enz. enz., werd het verplicht douchen afgeschaft. In de zomer gebruikten we een washandje om met lingerie aan je een beetje op te frissen. In de winter volstond deo wel vonden we...

  • Op mijn middelbare school had je én aparte douchehokjes én een openbare ruimte. Een fijne combinatie. Hoewel de meesten zich volgens mij toch niet douchten.

   Wat een toestand op je eerste middelbare school zeg!

 7. Wat handig...
  Bij ons is het op de voetbal verplicht. Daar ben ik soms wel blij om. Zeker als ik zie hoe ze geregeld van het veld af komen. Ook daar is vaak een discussie geweest hoe, wanneer en met wie te douchen. Soms kwam niet alleen zijn handdoek nat uit zijn tas maar ook al zijn ondergoed...

 8. Het lijkt wel of Nederland steeds preutser wordt, maar dan wel met dubbele moraal, want de youtube filmpjes laten het tegenovergestelde zien. Op het gevaar af als een ouwe hippie te klinken, maar volgens mij was het in mijn tijd / jaren '70 en '80 beter :-)

 9. Hier zijn geen douches op de scholen. En dat is wel spijtig. Als mijn zoon praktijk schaap heeft gehad (hij volgt de richting dierenzorg), dan komt hier een geurtje binnengewandeld, dat kan ik je wel vertellen.

 10. Nb bij ons op de basisschool is het douchen ook afgeschaft ivm "tijdgebrek". Was ook wel een gedoe, zo'n vies hok (één keer per dag, einde dag schoongemaakt!), alle kinderen zagen er tegen op, te weinig ruimte onder de douche en te weinig tijd. Nu deo mee en thuis (grondig) douchen.

  • Op de vorige basisschool van mijn kinderen waren de douches zo smerig dat niemand er wilde douchten. De kinderen staken dan alleen hun hoofd er onder, om zo de indruk te wekken dat ze heus wel gedouched hadden...

 11. Ik denk dat ze bij de voetbalclub van mijn zoon juist een foto zouden maken als je zo'n broekje aan hebt. Zoonlief doucht altijd na het voetbal. De hele groep trouwens m.u.v. twee jongens vanwege hun culturele achtergrond. Dit wordt door iedereen geaccepteerd.
  Bij onze dochter op de atletiek is het niet gewoon dat je doucht, dus zij doet dit thuis. Bij gym op school wordt niet gedoucht.

 12. Je kan van mij wel zeggen dat ik preuts ben. Vreemde mannen zal ik ook nooit een zoen geven. Die sla ik gewoon over op verjaardagen.
  Douchen met andere vrouwen, daar zie ik het probleem niet van in. Maar ik zal never nooit naar een sauna gaan.
  Mijn dochter kon niet douchen op school. Sinds een jaar zit ze op het Erasmus en daar kan het wel. Ze doucht liever thuis. Ook goed!

  • Ik weet niet of ik zou douchen met andere vrouwen. Als het niet nodig is zou ik het niet doen. Toen ik nog naar BodyBalance ging douchte ik toch liever in mijn eentje thuis.

 13. Breek me de ... niet open. Wanneer je na het sporten gaat douchen o.a. uit oogpunt van hygiëne, dan doe je dat niet met een boxershort aan! Oudste zoon kwam uiteindelijk huilend thuis; hij werd uitgelachen omdat hij bloot douchte. De omgekeerde wereld!
  Middelste van 12 heeft - gelukkig - nog geen nat ondergoed in zijn sporttas. Ik maak het ook bij de ouders van hun voetbalteams onderwerp van gesprek.

 14. Die stomme telefoons, had er nog eens niet bij stil gestaan. Ik heb er geen probleem mee zolang mannen en vrouwen gescheiden zijn. Maar moest ik nu nog puber zijn ik zou toch ook rekening houden met de camera's in de buurt.

 15. Hmm ik zou het niet kopen. Dan heb ik zoiets van, douche maar gewoon thuis. Ik heb zelf jaren teamsport gedaan en na de trainingen en wedstrijden werd er gedoucht. Doordat we dit al deden vanaf ons 6e jaar is er nooit schaamte geweest. Ik weet niet hoe het nu zit, maar kan me de punten die je beschrijft over de jongens wel voorstellen. Maar zo'n short nee ik zou er niet aan meedoen.

 16. Ook wij moesten ons douchen op de lagere school. Een drama. Ik was twaalf jaar en kwam in groep 7 op een nieuwe school met andere klasgenoten. Was lichamelijk al behoorlijk ontwikkeld vergeleken bij mijn klasgenoten kon hier niet mee omgaan.
  Had het hier heel moeilijk mee. In groep 8 was het helemaal een drama. Toen konden de jongens je ook zien door een soort spiegeling vanuit de jongenskleedkamer. Ze hadden mij dus ook gezien en hier opmerkingen over gemaakt. Ik dus helemaal overstuur thuisgekomen. Mijn vader naar de leraar om een klacht in te dienen. Op een gegeven moment mochten de jongens pas de kleedkamer in als de meisjes klaar waren met douchen. Het hele jaar heb ik een k't jaar gehad omdat ik zo nerveus werd als het weer vrijdag was. Ik had hier zo'n hekel aan. Zoveel moeite had ik met de verplichting bloot te staan met de andere meiden uit mijn klas. Het resultaat was zeer slechte schoolresultaten en een laag schooladvies. Alleen maar omdat ik niets meer deed op school van de stress. Dus: douchen mag absoluut niet verplicht worden. Dit is allemaal 32 jaar geleden gebeurd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>