Devil in Ohio op Netflix: soap met pretenties

p22728770 b v13 ab

De serie Devil in Ohio werd mij aangeraden door mijn oudste dochter.

Het is een horror serie, dus ik had er meteen zin in.

Maar de grootste horror aan deze serie vond ik de verwende kinderen van de hoofdpersoon!

Daar maakte ik me dermate druk over, dat ik eigenlijk de kern van de hele serie miste.

Aldus mijn oudste dochter.

Devil in Ohio: waar gaat het over?

De serie Devil in Ohio begint met een paniekerige scène waarin je een jong meisje, Mae ziet vluchten. Gelukkig lukt het haar om te ontkomen aan haar belagers en een auto aan te houden. Ze belandt in het ziekenhuis. Opvallend aan het geval is dat op haar rug een pentagram is gekerfd!

Mae wekt de belangstelling van psychiater Suzanna Mathis. Zij neemt uiteindelijk zelfs Mae in huis. ‘En waarom ook niet?’ dacht ik. Dat arme kind heeft duidelijk hulp nodig.

Verwende kinderen + verongelijkte echtgenoot

Maar Suzanne’s verwende kinderen en echtgenoot vallen over de aandacht die nu ook naar de gekwelde Mae gaat. Mae doet ondertussen enorm haar best om bij iedereen in de smaak te vallen, want het arme kind is niets gewend. Ze is helemaal blij met het warme gezinsleven van de familie Mathis en wil niets liever dan daar blijven.

Wie heeft Mae zo toegetakeld?

Ondertussen is er natuurlijk het vraagstuk: ‘Wat is er met Mae gebeurd?! Wie heeft haar zo toegetakeld?!’ Het blijkt dat Mae een sekte ontvlucht is, die haar wil offeren aan hun God. In het belang van de groep. Iémand moet zich opofferen, en pech voor Mae: zij is het geworden.

Mae moet dan toch maar weg

Hoewel Suzanne haar werk, verwende kinderen en man én de zorg voor Mae probeert te combineren lukt haar dit niet helemaal. Uiteindelijk zwicht ze dan ook onder de druk van haar, had ik al gezegd dat ik ze verwend vind,’ kinderen en man en belooft Mae elders onder te brengen.

Oké, Mae is wel een klein beetje eng

Oké, ik geef het toe, Mae is wel een klein beetje eng. Zo heeft ze in de tuin van de Mathis familie een eng altaartje gemaakt. Maar over het geheel genomen komt ze op mij over als iemand met goede bedoelingen die erg haar best doet om aardig gevonden te worden.

Devil in Ohio Plot twist?! – spoiler alert – spoiler alert – spoiler alert!!!

Aan het eind van de serie Devil in Ohio woont Mae bij Suzanne, en wonen Suzanne’s kinderen en man in hun oude huis. Man en kinderen zitten gezellig samen verongelijkt te doen dat ze slecht zijn behandeld door Suzanne.

Want ja, Suzanne heeft het leven van Mae gered en haar daarna bij zich gehouden.

Maar uit de plot twist helemaal aan het eind van de serie blijkt dat Mae dit eigenlijk zo gepland had….

Tadadadum…..

Maar weet je, ik kon dat eigenlijk niet eens erg vinden van Mae.

Ik heb me zo zitten ergeren aan Suzanne’s man en kinderen dat ik het vooral fijn vond voor Mae dat het haar gelukt was. En als het aan Mae had gelegen hadden ze volgens mij allemaal samengeleefd. Maar ja, daarvoor waren ze te verwend.

Trailer Devil in Ohio

Mijn conclusie over Devil in Ohio

Devil in Ohio valt in het genre horror, maar het enige wat horror is, is de verwende atttitude van Suzanne’s man en kinderen. Als je bang bent voor horror, kun je dus best Devil in Ohio kijken, want er zit weinig echte horror in.

Verder wordt er vrij slecht in geacteerd en hangt het van de (mierzoete) cliché’s aan elkaar. Ik vond het al met al een behoorlijk stomme serie.

Op IMDb krijgt Devil in Ohio terecht maar een 5,9. Ik geef deze serie een 5,0. Op serietotaal.nl schrijven ze:

‘Haal het occulte eruit en wat overblijft is een middelmatige soapserie.’

Daarmee ben ik het helemaal eens.

Devil in Ohio kijken

Je kunt deze serie kijken op Netflix!

Devil in Ohio boek

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daria Polatin:

Screenshot 2022 10 03 at 13.30.31

Hoeveel betaal jij voor Netflix? Lees mijn post over Netflix prijzen!

Hoe vond jij de serie Devil in Ohio?

6 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh