Reacties

Dekbedovertrek: pas op voor nep lits jumeaux... — 36 reacties

 1. Wij hebben een gewoon bed van 1.4 m breedte en tot nu toe heb ik nog nooit een niet passende dekbedovertrek gekocht.

  Ik maak de dekbedovertrekken ook vaak zelf van gekocht katoen op meter.
  Indien ik een te kleine dekbedovertrek zou hebben, zou ik die transformeren naar een overtrek voor een kleiner bed. Idem met een aan de bovenrand versleten dekbedovertrek want daar maak ik dan overtrekjes voor het kinderbedje van de kleinkinderen van.

 2. Ik heb een dekbed van ikea van 240 * 220 en alle hoezen passen uiteraard ook prima. Ik kocht ooit eens onderlakens bij de hema in de juiste maat en toen ging mijn matras gek opkrullen, of er schoot een hoek los. Dat maakte mij wat agressief. Sindsdien koop ik alles gewoon bij ikea. Past altijd.

 3. Bij de Leen Bakker hebben ze ook goede maten dekbedhoezen. Hier heb ik al een paar keer hoezen gekocht. Misschien wel iets duurder maar wel de goede maat. Hou ook van lange instopstrooken.

 4. Ik koop dekbedden bij Leen Bakker en dat is tot nu toe altijd goed gegaan met lits jumeaux. Ik heb een zoon met een bed van 2.20 lang en bij die dekbedovertrekken gaat het vaker fout. Dan zit er geen instopstrook aan. Die moet er dus zelf aan gemaakt worden. Lastig.

 5. Wij hebben ook een lits jumeaux dekbed en ik koop de hoezen eigenlijk uitsluitend bij IKEA. Die hebben altijd de juiste maat. Hmm ik moet er nodig weer eens heen. Ze worden een beetje dunnetjes...

 6. Wij hebben trouwens van die 4-seizoenen-dekbedden, dus een dubbele. In de winter gebruik ik doe ook en die passen dus ook samen, in 2,40 x 2.20 m in de hoes zonder dat het opkrult aan de randen.
  Daarvan hebben we dan 2 sets, want huisdier-ongelukjes. Dan kun je er altijd eentje in de was hebben. Ze komen ook van IKEA inderdaad en zijn al talloze keren gewassen op 60 graden zonder dat ze dun worden.

 7. Wij hebben twee bedden van 90cm aan elkaar en heb dus de grootste maat van dekbed en overtrek nodig ik heb er al een paar op de markt gekocht met vermindering omdat dat een maat is die niet veel gekocht werd schijnbaar en nu koop ik overtrekken bij Blance port uit de cataloog en daar ben ik heel tevreden over.

 8. Gewoon geen dekbedhoes gebruiken:-) Doe ik al jaren niet, moest hem er altijd zelf inproppen, dat werd mij te zwaar. We hebben er wel een laken onder en aangezien er niemand op onze slaapkamer komt behalve wijzelf vind ik het prima. En wil manlief het anders zal hij mee moeten helpen en daar heeft hij tot nu toe nooit geen zin in gehad dus het blijft nog wel even zo.

  • Dat kan natuurlijk ook. Dan is het dekbed eigenlijk meer een deken. Maar zelf vind ik dat niet zo'n mooi plaatje. Ik word toch wel graag begroet door een mooie dekbedhoes : )

 9. de effen witte 100 % linnen dekbedhoezen van Hema zijn super, en ik heb ze gekocht aan -50 %. Ook de ikea hoezen die ze enkele jaren geleden hadden van zuiver linnen vind ik fijn. Bed hier is 1.80 x 2 meter, en alles past altijd.
  Ik vind wel dat duurdere hoezen (bij Ikea bv.) van veel betere kwaliteit zijn dus ik geef liever iets meer uit, voor ofwel linnen ofwel katoensatijn ofwel "percale" zoals we dat in B noemen (van die hele dichtgeweven katoen zodat je haast de afzonderlijke draadjes niet ziet).

  • Gaat linnen niet heel erg kreuken Gerd? Dat lijkt me dan zo'n rommelig gezicht. Maar ik houd wel van natuurlijke materialen, dus wat dat betreft spreekt linnen me dan weer wel aan.

  • ik vind dat niet erg, linnen kleding kreukt ook en dat is net het mooie eraan vind ik. Ik strijk dat ook allemaal niet, enkel de slopen.
   Maar linnen in de zomer is superfris, veel koeler nog dan katoen om onder te slapen.

 10. Wij hebben 2 1pers dekbedden geen gezeur van dat is mijn deken en ik kan mij er lekker helemaal inrollen! En het is ook nog eens handiger om zo het bed op te maken ????. Maar ik vind het wel raar dat de ene lits-jumeaux korter is dan een andere. Die van de Action was wel mooi!

  • Ik ben het helemaal met je eens dat 2 1-persoonsdekbedden veel makkelijker zijn. Maar mijn man is daar fel op tegen.

   Die van de Action is inderdaad erg mooi, maar waardeloos helaas. Ik had er echt niks aan. Het was een enorme miskoop helaas omdat hij echt veel te klein was.

 11. In het begin gebruikte ik ons king size dekbed verkeerd, verwisselde de lengte met de breedte. Hij hoort breder te zijn dan lang, duurde even voordat ik dat ontdekte haha

 12. Wat ik vroeger nog al eens deed, was voor mijn éénpersoonsdekbedovertrek een tweepersoonshoeslaken kopen, of voor mijn tweepersoonsdekbed een lit-jumeauxovertrek. Dus ik kocht in feite een te grote overtrek.
  Dan naaide ik aan beide zijden een zeer brede zoom en had je in feite een tweepersoonsdekbed voor jezelf. In de winter is dit lekker warm, want met een éénpersoonsdekbed kan je nog wel eens erbuiten liggen. Ik heb voor mijn 1.60x2.00 meter bed ook twee éénpersoonsdekbedden. Nu mijn wederhelft op zee is, slaap ik onder een tweepersoonsdekbed (anders staat dat zo zielig vind ik ;-))
  Maar goed, dat lost het probleem van de lengte niet op natuurlijk....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>