Selfies maken, maar niet op de foto willen

Ik heb een zoon die voortdurend selfies maakt.

Maar o wee, als ik een mooie foto van hem wil maken.

Dan is dit altijd het resultaat:

selfies

Hoe reageren jouw kinderen op foto’s?

Similar Posts

15 Comments

 1. Ha ga dat is vast psychologisch teverklaren
  1 behoefte aan controle want als je een selfie maakt dan weet je wat je er mee doet
  2 je gaat er op jou manier bij zitten en zit er dan misschien beter op
  3 selfie is prive foto
  4 ander komt te dichtbij ongevraagd
  5 fotobeeld kun je niet veranderen
  6 behoefte aan anonimiteit

 2. Mijn zoons maken zelden selfies. Op vakantie hebben we foto’s gemaakt en ze vonden het geen punt. Ze hebben daar nooit zo’n punt van gemaakt, ik ben degene die niet graag op een foto gaat en ik maak ook geen selfies.
  Een keer wilde jongste zoon absoluut niet op de foto. Toen was ie nog klein. We waren in een speeltuin en moesten naar huis. Jongste zoon wilde niet en werd erg boos. Boos worden kon ie goed en ik zei hem dat ik hem op de foto zou zetten waarop ie nog bozer werd. Later heb ik de foto weggegooid. Vond zoonlief fijner, hoewel ik het zelf op een bepaalde manier een schattige foto vond.

 3. Mijn 3 kinderen zijn volwassen en de deur uit .
  Ik heb ze van jongs af aan ontelbare keren op de foto gezet maar tegenwoordig heeft alleen mijn dochter daar weinig bezwaar tegen .
  Speciaal voor mij maken we met de kerst altijd een familiefoto met het hele gezin en dat willen mijn zoons dan nog wel doen voor hun moedertje .
  Gelukkig heb ik inmiddels een kleindochter , dus leef ik me daarop uit ha ha ha …
  Heb ook 3 schoondochters maar die gaan ook niet graag op de foto .
  Dus het moment met kerst koester ik maar …

 4. Mijn kinderen willen inderdaad ook niet zo vaak op de foto, ik heb ze echt al te vaak gefotografeerd. Op een gegeven moment heb ik ze wat babyfoto’s laten zien, van henzelf. Die vonden ze heel schattig. Toen heb ik ze uitgelegd dat ze de foto’s die ik nu maak over een paar jaar ook weer heel schattig vinden. Dat vonden ze wel logisch, dus sindsdien willen ze wel weer af en toe op de foto. Als ik het netjes vraag (of als ze het niet doorhebben). :-)
  Overigens maken ze inderdaad ook honderden selfies als ze een keer mijn telefoon te pakken hebben. Maar dat is dus iets heel anders :-)

 5. Hahahahahaha – deze is zo typisch puber! :)

  Mijn kindjes vinden foto’s en zelfs filmpjes super.

  Gisteren filmde ik de trekking van een winactie.
  Ze waren enkel met hun handen in beeld, maar mijn dochter dacht duidelijk volledig in beeld te zijn.
  De armbewegingen die ze maakte… kan zo voor ‘t rad van fortuin gaan werken!

 6. Haha, ik weet hoe ik er zelf op reageer. ;) Bij een selfie maak ik er wel 20 en dan zoek ik de mooiste uit. Maar als mijn man me op de foto zet, doet hij dat altijd vanuit een “dikmakende” hoek of ik trek een scheve muil. :)

 7. Met de meste kids geen problemen. Ik heb één dochter die al als uk “poseerde” als je haar op de foto zette, en één dochter die absoluut niet op de foto wil(ook geen selfies maakt) Met die laatste is een afspraak, we mogen foto’s maken maar zij bepaalt of die bewaard of gewist wordt. Dat scheelt beiden veel stress.
  Alle kinderen zijn trouwens enorm goede fotografen, ze kregen dan ook als kind al goede fototoestellen, mijn partner kocht immers elk jaar wel een nieuwe dus fototoestellen genoeg. Het hielp hen naar de wereld te kijken als er een buffer tussen zat…ik ben dan weer heel goed in de categorie mislukte foto’s, zonder hoofd enzo.

  1. Een goede afspreek lijkt me Greet, met veel respect voor het kind!

   Wat leuk dat je kinderen zulke goede fotografen zijn geworden. Zelf doe ik maar wat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.