Reacties

De gouden lichting: 4 turnsters vertellen hun verhaal — 12 reacties

  1. Ik heb de Gouden Lichting niet gezien. Maar een paar jaar geleden wel de documentaire Turn. Ik vond het verschrikkelijk om aan te zien! Als ouder kon/kan ik niet begrijpen hoe er met sommige kinderen werd/wordt omgegaan. Laatst het boek over Max Verstappen gelezen, ook iemand met zo'n gedreven vader. En ja, veel successen nu, veel geld. Maar een jeugd?
    https://www.trouw.nl/leven/deze-film-over-jonge-topturners-gaat-over-veel-meer~b90f669e/

  2. Ik heb het heel geboeid zitten kijken een poosje geleden, maar net als jij vroeg ik me ook wel steeds af waar de ouders waren. Zo'n bizar verhaal hebben deze vrouwen.

  3. Ik heb ook zeer geboeid alle afleveringen gezien. Maar ik snap nog steeds niet dat niemand ingreep. Er stond trouwens ook gisteren weer zo'n verhaal in de krant over weer een andere turnster. Het is nog lang niet over denk ik.

  4. Deze documentaire bevestigt mij in mijn vooroordeel dat de wereld van topsport een rare wereld is. Ik voel me daar absoluut niet in thuis. Heel naar zoals de jeugd van deze vrouwen bedorven is. Topsport bedrijven lijkt mij geestelijk en lichamelijk heel ongezond. Ik kijk er ook nooit naar.

  5. Mijn dochter turnde. Niet op het niveau van deze dames, zeker niet. Maar ze deed wel wedstrijden, vooral op regionaal niveau of NK. En zelfs daar waren er kinderen die op hun kop kregen als ze iets fout deden. Ik wenste haar altijd alleen maar 'veel plezier' als ze een wedstrijd had. Maar sommige ouders.. Zo erg, vond ik dat! Ik zal de tip even doorgeven aan mijn dochter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>