Reacties

De coronacrisis en hoe je woont — 35 reacties

 1. Daar ben ik wel zeker van! Ruimte, rust, een huis met tuin, ...
  Ik zou nu ook nergens anders willen zijn dan in mijn eigen omgeving.
  Moet er niet aan denken om op een flatje te wonen in de stad. Echt niet!

 2. Zeker weten. We gingen vandaag naar de haven waar onze boot ligt. Ik voelde me al ontspannen toen we Rotterdam uitreden. Er hangt daar zo’n paniekerige sfeer. Volgende week gaan we een paar dagen naar de camping. Ik verheug me er op!

  Nu alle voordelen van de stad wegvallen (terrasjes, bioscoop, kroegjes, vertier), blijven alleen de nadelen over. Veel stress en hufterigheid. Gelukkig hebben we in de stad ookvnog wel wat oases van rust, waar ik graag wandel.

  • Daar zeg je wat Firma Fluitekruid: de fijne dingen die een stad te bieden zijn inderdaad minder toegankelijk nu natuurlijk. Wat naar dat er een paniekerige sfeer hangt zeg. Hoe merk je dat?

 3. Ik zou nu wel heel graag op het platteland leven. Als je in een flat woont, dan kom je bijna altijd wel iemand tegen die geen 1,5 meter afstand houdt en ons uitlachen omdat we een mondkapje dragen.

 4. Als ik dan toch moet kiezen, Taiwan-Zuid. ;-) Lekker warm. Ik heb een half jaar voor m'n werk aldaar gewoond. In Taiwan (met 23 miljoen Chinezen en een half miljoen oorspronkelijke inwoners) zijn tot nu toe maar 7 mensen aan corona overleden. Ze houden simpelweg de grens potdicht en in het land kan en mag alles. Dus ook in dat KaoHsiung, waar zo'n 4 miljoen mensen wonen. De kans is wel groot dat ze me niet toelaten vanwege code rood in NL. Aan de andere kant hebben ze een zwak voor Hollanders, die er voor gezorgd hebben dat de Chinezen daar gingen wonen.

  Toch vind ik het hier in Alkmaar ook prima. Naast een groot park met aansluitend het Heilooërbos. Moeiteloos kan ik afstand houden. Verkeer is inmiddels weer een stuk rustiger en rijdt vooral op plekken waar ik veel minder wandel. Daarbij woon ik alleen en dat heeft coronamatig ook zo z'n voordelen.

 5. Ik denk dat je in ieder geval minder snel besmet raakt dan in de stad waar mensen toch dichter op elkaar leven. Of het verder makkelijker is, dat zal per persoon verschillen. Iemand die van rust en ruimte houdt zal er blij van worden, maar een echts stadmensen wat minder denk ik.

 6. Geen idee. Ik denk namelijk dat dat voor iedereen anders is. Persoonlijk zou ik gek worden als ik in de stad hele dagen thuis zou moeten zijn. Maar ik denk dat er ook heel veel mensen zijn die gek zouden worden als ze hele dagen op het platteland moeten zitten;). Maar goed, bij mij op het platteland is er inmiddels ook corona en het schijnt behoorlijk snel rond te gaan ook. Niet dat ik er zelf iets van merk, maar wat dat betreft maakt het dus al niet meer uit, volgens mij.

 7. Woon in de stad en zie nog veel mensen zonder mondkapjes. Zou graag in het Zwarte Woud zijn nu en specifiek in het Münstertal in een vakantiehuisje. Sowieso is het nu in Duitsland veiliger en zijn mensen toch meer geneigd zich aan de regels te houden. Ik lees net dat er nu veel jongeren zijn die een hotelkamer huren en daar dan een hoop mensen uitnodigen....ja zo komen we nooit van het virus af.

 8. Zeker weten dat het op het platteland beter toeven is in corona-tijden. Op een dorp wonen is heel anders dan in de stad waar het altijd druk is.
  Ik heb zo'n plekje in de keuken waar ik graag zit. Soms heb je als mens zo weinig nodig om tevreden te zijn...

 9. Nog wel een puntje. Het hoogste percentage besmette mensen woont in Bladel. Daar is 1,1% besmet. In Amsterdam is het 0,7%. Tubbergen (ook al zo'n wereldstad) staat ook boven Amsterdam, net als Reusel-De Mierden. Kijk je naar ziekenhuisopnames, dan steekt Neder-Betuwe en Appingendam er met kop en schouders bovenuit, met een 2x zo hoog percentage als Amsterdam. Als het om doden gaat dan heeft Noorderveld een 19x zo hoog percentage als Amsterdam. Schouwen-Duivenland en Heumen scoren ook veel hoger als Amstardam of de rest van de Randstad. Het virus slaat dus duidelijk overal toe en niet alleen in de grotere steden.

 10. Ik zou nu wel in Israel willen zijn, daar hebben ze dan wel een lockdown, maar daar is het dan wel lekker rond de dertig graden. Dat is toch wel lekker thuis zijn.

  Love As always
  Di Mario

 11. Dat lijkt mij wel dat het op het platteland beter is om te zijn. Nu zit ik wel in een heel groot dorp, maar gelukkig aan de rand, dus fiets ik wel zo het platteland of de bossen op en in als ik wil. Maar het zou nog beter kunnen, als je al een tuin hebt met zoveel grond eromheen, ben je echt wel veilig. Echter, hangt het er ook weer vanaf hoeveel gezinsleden je hebt, of je kinderen hebt die naar school gaan, dus mengen met anderen. Het gevaar blijft, tenzij je zoals hij het beschrijft je alleen bent en nergens heen hoeft en niemand om je heen hebt.

  X

 12. Ik zou nu erg graag dicht bij de Utrechtse Heuvelrug willen wonen.
  Ik kom alleen buiten voor de supermarkt, de bieb en mijn werk, want ik durf met mijn astma eigenlijk nergens naar toe. Wat ik het meest mis: de servicebioscoop Hollywoud. Hopelijk is het er nog na deze crisis.

 13. Daar mocht je in het voorjaar ook niet in. Ik woon er een half uur vandaan.
  Heel belangrijk om toch naar buiten te gaan, dat heeft zoveel gezondheidsvoordelen.
  De bieb heb ik opgezegd. Ik heb een ereader gekocht en bij de kringloop flink wat romans. Je kunt bij de bieb ook ebook lenen, maar ik vond dat nogal onhandig op de website van onze bieb.

  • Oh dat wist ik niet... :(

   Klopt, naar buiten gaan is inderdaad heel belangrijk. Ik werk als postbezorger en ben daardoor minimaal 10 uur per week buiten.

   In het voorjaar bood onze bieb ook online boeken aan, maar het aanbod was schaars en ik vond het lezen vanaf mijn mobiel niet prettig. Ik heb toch het liefst een echt boek in handen.

  • Dat is het ook VeggieMo. Ik doe het ook wel eens, maar je hebt een speciaal programma nodig om dat ebook van de bibliotheek te ontgrendelen. Dat vind ik niet ideaal.

 14. Ik denk dat het zeker makkelijker is om in Corona-tijd op het platteland te wonen. Op het platteland gaat alles relatief door zoals het altijd ging.
  Wij wonen in een buitenwijk van een Stad, hebben een tuin, een huis met meerdere kamers, waardoor de volwassenen elk een eigen thuiswerkplek kunnen hebben, de kinderen hebben de rest van het huis :-D
  Stel dat je op een galerijflat woont, en de afgelopen hete zomer vooral thuis hebt moeten doorbrengen....met buren die ook vooral hun tijd thuis moesten doorbrengen. Poeh, dat valt niet mee stel ik me zo voor.

  • Nee, als je klein woont dan is het een stuk lastiger denk ik ook. Wij hebben hier ook de luxe dat iedereen een eigen kamer heeft. Dat scheelt enorm.

 15. Ik woon nu in een dorp, hiervoor woonde ik in Amsterdam. Maar ik geloof niet dat dat verschil zou maken voor mij. Ik denk dat het verschil zit in hoe je woont. Je zult maar een klein flatje hebben met twee of drie kinderen en een piepklein balkonnetje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder