Dag Martine Bijl

Martine Bijl

Gisteravond kwam mijn man thuis van het werk, en vertelde dat Martine Bijl is overleden. Ik schrok van het nieuws, want na het lezen van haar boek over haar hersenbloeding hoopte ik dat ze weer helemaal zou opknappen. In de krant las ik Heel Holland rouwt, en ook op diverse blogs schreven mensen over Martine Bijl.

Omdat ik haar zo sympathiek vond, wilde ik ook aandacht besteden aan haar overlijden. En hoe beter dan met een liedje van Martine Bijl over een mevrouw die niet van op vakantie gaan houdt ; )

Verplicht op vakantie: Hoe zou ‘t met Rosa zijn?

Similar Posts

19 Comments

 1. ja nicole, ik snap je gevoel,
  ik s chrok ook,
  ik moest altijd zo lachen om haar humor, en haar reclames bij hak,
  geweldig mens,
  jammer dat ze er niet meer is, sterkte voor al die haar liefhebben
  xxx

 2. Dat ze nooit meer gezond zou worden blijkt uit haar ontroerende laatste boek Rinkeldekink. Het is een prachtige nalatenschap voor iedereen die te maken krijgt met een hersenbloeding en enigszins wil begrijpen wat een patiënt moet meemaken. Ik kan me ook nog goed de theatershows herinneren. Die waren geweldig. Dat lieve stemmetje en dan die vileine opmerkingen. Heel jammer dat ze er niet meer is.

 3. Best bijzonder hoe het overlijden van iemand die je slechts van tv ‘kent’ toch iets met je kan doen. Ik had het ook. Mooi dat je hier aandacht aan haar (overlijden) besteedt.

 4. heel erg,en te jong overleden,ze was een onderdeel van mijn leven zou je kunnen zeggen,je zag haar zo vaak op tv in allerlei programma’s en ze was heel symphatiek. ja het kan zo maar voor bij zijn ,daar moet je wel altijd bij stil staan,het kan iedereen overkomen.

 5. het is wel een vrouw die iedereen kent en niemand spreekt eigenlijk kwaad over haar. Dat is een verdienste. Dat zegt wel heel veel over haar.

  Love As always
  Di Mario

 6. Een heel veelzijdige, en mooie , vakvrouw die ik me het best herinner van vroeger. In de latere jaren ben ik haat meer uit het oog verloren omdat ze meer achter de schermen werkte .

 7. Hoi Nicole,

  wat lief van je , dat je zo’n gaaf liedje als een soort van memoriam zet.
  Je hoort precies waarom ze zo geestig was.
  Zo talentvol.
  Ja… ik ga d’r ook missen…

  Dag Martine… dikke kus van Marlou!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.