Chips van de boerderij

Ik weet dat sommige huismerkproducten in dezelfde fabriek geproduceerd worden als hun A-merk variant. Zo worden de ambachtelijke chips van chipsfabriekje Hoeksche hoeve onder verschillende namen in verschillende supermarkten verkocht volgens Kassa Magazine (nr.4, 2012)

Ambachtelijke chips van Hoeksche Hoeve

De chips van Hoeksche Hoeve worden op een lagere temperatuur, en langer verhit dan doorgaans het geval is. Hierdoor komt er minder van de omstreden stof acrylamide vrij, die vrijkomt als je zetmeelrijke producten verhit. Die stof zit in de chips van Hoeksche Hoeve vrijwel niet, volgens eigenaar Henk Scheele. Dat is natuurlijk een stuk gezonder, en ik heb op diverse blogs wel eens posts gelezen over mensen die zelf hun chips maken!

Waar kun je de ambachtelijke Hoeksche Hoeve chips kopen

Toen ik dat zo las, leken die chips me het proberen waard. Volgens Kassa Magazine zijn de chips onder de volgende namen te koop bij diverse supermarkten:

 • Spar Uit de Streek-chips (1,49)
 • Streeklabel Gijs Plus 1,49)
 • Boerderijchips C1000 (1,99)
 • Ambachtelijke boerenchips Lidl (1,79)

Maar op de website van Hoeksche Hoeve kun je kijken waar hun chips verkocht worden, en helaas staat mijn woonplaats daar niet bij. Wel kun je online chips bij hen bestellen, maar dat is het proberen me toch niet waard.

Als wij chips kopen is dat vaak van het huismerk, en ik vind de Ringelings van Smiths erg smakelijk, hoewel ik minder prijs stel op de nasmaak die je de volgende dag nog proeft! Daarom eet ik ook graag van die kaas Chipito’s.  Maar mijn grote liefde blijft toch chocola.

Eten jullie chips? En kent iemand deze ‘boerenchips’?

Similar Posts

2 Comments

 1. Ik las het artikel en kocht de aardappelen bij de groentenboer. Hij vertelde me dat die hetzelfde waren als de Hoeve gebruikten. Ik kocht slaolie, bekeek you tube filmpjes over chips bakken en ging aan de slag. Een heel werkje maar goed te doen.
  Hierna bezocht ik de Plusmarkt waar ik 1,99 neer moest tellen voor deze chips. Was een kleine hoeveelheid. Lekker natuurlijk.
  Omdat chips verre van mager dieet zijn, ik ze hierdoor lekker vond, bakte ik ze ook van aardappelen uit de moestuin. Lang zo lekker niet als de aardappelen van de groentenboer.
  Af enntoe kop ik nu een zak van de Aldi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.