Reacties

Chernobyl serie: indrukwekkend en mooi — 23 reacties

 1. Wij hebben deze film gezien. Best wel erg om te zien. Bu hebben boek ervan. Nu weten van film zo gebeurd is geweest. Veel zwijgen geweest toen ramp hoe gebeurd is geweest. Niet normaal daar. Fijne dag.

 2. Ik was 22 en het heeft diepe indruk gemaakt en dat heeft de serie ook gedaan. Onze jongste van 14 heeft meegekeken en het leverde veel gespreksstof op. Het is inderdaad een verhaal over arrogantie dat geplaatst moet worden in een andere tijd, in een communistisch systeem. Maar het is ook een verhaal over hoop, mensen die hun leven geven en mensen die wel keuzes durven te maken!

 3. Op aanraden van mijn zoon heb ik naar de reeks gekeken, ik was best wel onder de indruk. Het is nu al meer dan een maand geleden dat ik het gezien heb en toch spoken er nog altijd beelden van door mijn hoofd.

 4. Ik heb nu pas de impact van het hele gebeuren van toen ervaren. Eerst door de reizen van Tom Waes te kijken toen hij naar Tjernobyl was afgereisd om te zien hoe het daar nu is en daarna de film. Indrukwekkend .

 5. Ik heb de serie ook gezien, en was erg aangedaan.

  In de krant las ik dat niet alles waarheidsgetrouw is weergegeven, zonder rekening te houden met de verhaallijn uiteraard, dat is een beetje jammer, maar deed zeker geen afbreuk.

  Toen de serie hier in België op TV kwam in het voorjaar, was er tegelijkertijd een documentaire te zien van Jan Balliauw (Vlaamse reporter, die een band heeft met Rusland en vlot de taal spreekt) die bewoners daar na de ramp onlangs ging opzoeken, ook die serie was heel beklemmend.

 6. Heb de serie ( gratis) op Canvas gezien. De twee voorafgaande documentaires die de Belgen hadden gemaakt waren minstens zo interessant. Ik was 20 toen en weet het nog heel goed. Mijn beeld van het gesloten Rusland dat de gevolgen wilde verbergen bleek wel te kloppen.

 7. Mijn zoon was net twee jaar toen het gebeurde, wat me het meest is bijgebleven is de angst over de Fall-out hier in Nederland. Mocht je nog wel je eigen groenten eten, mochten we nog wel naar buiten en dat soort zaken. We ware meer met onszelf bezig, dan met de mensen in het rampgebied.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder