Medicijnen ophalen: ik had 3 keer prijs! Wauw!

medicijnen ophalenIk weet niet hoe het bij jou zit, maar ik vind medicijnen ophalen vaak een gedoe omdat je gebonden bent aan de openingstijden van de apotheek. Dus toen de apotheek de optie bood om gebruik te maken van een soort apotheekautomaat leek mij dat wel wat.

Servilocker heet hij bij mijn apotheek.

Medicijnen ophalen in de apotheekautomaat

Deze apotheekautomaat werkt als volgt: je belt voor een herhaalrecept, en vervolgens krijg je een mailtje als het klaar staat. In dat mailtje staat een code die je kunt gebruiken om jouw bestelling op te halen. Afgelopen week was het zover! Ik had iets besteld bij de apotheek, en een mailtje gekregen dat het klaarstond in de ‘servilocker’.

Het is supermakkelijk!

Op een zondagavond, voordat we naar dansles gingen, reden we er langs. Ik had nog nooit gebruikt gemaakt van zo’n apotheek automaat, en stelde me een ruimte voor met allemaal kluisjes. Maar het bleek een soort kluis in de muur te zijn. De code kon ik eenvoudig in typen op het scherm ernaast, en vervolgens ging er een lampje branden achter een deurtje. Dat deurtje kon ik openen, en voila! Daar stond mijn bestelling.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe de servilocker werkt:

Niet 1, maar 3 keer prijs!

Het was echt net alsof ik prijs had!

En mijn bestelling bestond uit 3 dozen, dus ik had niet 1 maar wel 3 keer prijs!

Opgewonden stuiterde ik de auto weer in met al ‘mijn prijzen’.

Ik kan niet wachten tot ik weer mag!

Zie ook mijn post Medicijnkastje: wat moet erin?

Kende jij dit fenomeen van de apotheekautomaat/servilocker al?

Similar Posts

29 Comments

 1. Jazeker. Eén apotheek bij ons heeft kluisjes met een code, de andere werkt zoals bij jou. Het is net een snoepautomaat, maar dan gratis. Ik krijg een sms als het klaarstaat, fiets dan naar de apotheek en type de code in en er rolt geen blikje cola uit maar een doosje medicijnen.

  Zeker nu, met de corona, hebben ze liever geen mensen in de apotheek. Het wordt bij ons óf bezorgd óf in de automaat gedaan. Ik vind het ook geweldig!

 2. Ik ken ze medicijnen automaat.,Ik neem geen gebruik van.IK wil graag persoonlijk spreken. Ik voel me als automaat. Geweldig dat je prijs heeft gewonnen. Met corona is wel handig. Gelukkig hoefde geen medicijnen nodig. Later weer. Ik gebruik veel minder medicijnen.

 3. Nee, nog nooit van gehoord. Toch nog niet voor medicijnen op voorschrift. Heb wel al een automaat gezien waar je als de apotheek dicht is pijnstillers, pleisters, ontsmettingsmiddelen, condooms enz.. kunt uithalen. Lijkt me wel handig als je werkt tijdens de openingsuren. Onze apotheek is open van 8 tot 20 uur met 1 uur middagpauze.

 4. Apotheekautomaat/servilocker is bij mijn apotheek nog niet bekend, wel een afhaal service zoals meestal het geval is.
  Door de corona heeft men nu ook extra bezorg diensten in het leven geroepen. Hans

 5. Ik was aan huis gekluisterd een tijdje en de apotheek kwam mijn medicatie aan de deur afleveren met een groot visschepnet;-) Kan nu gebruik maken van medicatie uit de muur.

 6. bij ons is dat nog niet zo, ik kan me voorstellen dat je het de eerste keer bijzonder vind. Maar persoonlijk heb ik liever geen medicijnen.

  Love as always
  di mario

 7. Ja hoor bij onze praktijk hebben ze al en jaar of 2 een medicijnkluis .Ook ons word gevraagd de kluis nu alleen via de buitenkant te gebruiken en niet binnen in de praktijk .Een nadeel is dat als je in het weekend gaat en er klopt iets niet sta je te kijken .Gelukkig ging mijn man op zaterdagochtend en dan is de andere Boots Apotheek tot 2 uur open en kon daar wat pillen halen anders had ik zonder medicijnen gezeten .Nu bestel ik gewoon een paar dagen eerder

 8. Bij mij wordt bezorgd. Niet met een schepnet, gewoon met aanbellen en neerleggen op de deurmat leggen, of aan de deurknop hangen in papieren tasje. De bezorger wacht op afstand op de stoep tot je opendoet. Doe je niet open, dan neemt hij het weer mee natuurlijk.

 9. Nee, alleen van horen zeggen, het zou iets nieuws zijn.
  Handig!
  Maar hier is de apotheek vijf dagen pwk open van 8.30 tot 17.30 en zaterdags van 10 tot 13 uur, is lang genoeg. Evt kun je in noodgevallen zondags bellen. Bezorgen kan ook nog.

 10. Haha! Gefeliciteerd met je prijs. Hier in het dorp hebben we ook van dat soort automaten. Maar de medicatie van mijn verkering (stuk of 12 pillen per dag) worden elke twee weken, netjes in een doosje, in de brievenbus gestopt. Het zit in een zg. ‘Baxterrol’. Een rol met doorzichtige zakjes waar een dag en een tijdstip op staat. Dus bij het ontbijt een zakje, bij de lunch en bij het diner. Heel handig! Al check ik altijd wel even of alles er in zit ;-)

 11. Ja, ik ben bekend met een servicelocker. Gelukkig wel, want ik vind dat afhalen bij de balie helemaal niks. Onze servicelocker is ook nog eens meertalig. Ik kan uit drie talen kiezen: Nederlands, Englisch en Frysk. Mooier wordt het niet ;)

 12. Ha Nicol,

  nee… nog nooit gezien!
  Mijn apotheek is hier bij mij om de hoek.
  Ben er geen fan van: lang wachten steeds, maar ik doe het er maar mee.

  Groetjes!

 13. Ja, ik ken het van andere apotheken in de buurt. Mijn eigen apotheek heeft het helaas niet. En dat is zéker nu heel frustrerend. Ze bezorgen namelijk alles vanwege de coronamaatregelen, maar daar krijg ik de zenuwen van. Zit dagen thuis te wachten tot ze ein-de-lijk eens komen.

 14. Hier ook. Vrijdag nog geweest maar het pakket was zo groot dat ‘t niet door de klep naar buiten kon.
  Dus eerst met mijn hand erdoor er wat doosjes uitgehaald tot de rest wel door de klep kon….
  Ze vroegen ook de geboortedatum van mijnheer. Dat ging dus 2x fout omdat ik die van mijn man invoerde. Bleek toch om die van mij te gaan. Ik wist ng niet wat er precies klaarstond en dacht dat ‘t zijn medicijnen waren. Toch maar even laten weten dat ik graag als mw. aangesproken wil worden door dergelijke apparaten. Gr .E.

 15. Mijn apotheek heeft er al jaren eentje, maar er zijn beperkingen. Zo is het niet gekoeld, dus als medicijnen gekoeld moeten blijven, mogen ze er niet in. Medicijnen met een eigen bijdrage mogen om de een of andere reden niet anders (bijvoorbeeld vooruit) betaald worden dan bij afhalen, dus dat gaat ook niet. Ik zei ooit bij medicijnen die niet op voorraad waren en besteld moesten worden ‘leveren mag ook wel via de ophaal-automaat’, de assistente keek mij aan of ze water zag branden en met de mededeling ‘ja, dat ding op de gang’ ging er een lampje branden en kwam het antwoord ‘ooooohhhh u bedoelt de sérvilocker!’. Tja ‘ophaal-automaat’ denkt de lading niet tenslotte, ze zijn hier wel heel erg precies met hoe het ding heet…

 16. Ze hebben het hier ook maar nog niet uitgeprobeerd. Ik ga altijd wel even direct na openingstijd.

  Ik dacht even dat je echt drie volkomen compleet nieuwe verrassende medicijnen uit deze gokautomaat had gekregen hahaha

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.