Checklist verhuizen: gratis downloaden en printen

checklist verhuizenIk ben in mijn leven 7 keer verhuisd.

Dat is misschien niet eens zo vaak vergeleken met andere mensen. Alle verhuizingen brachten een positief gevoel van nieuwe mogelijkheden met zich mee. Maar tegelijkertijd betekende een verhuizing ook een afscheid. En dat vond ik altijd wel lastig.

Ik verhuis niet makkelijk…

Ik ben niet iemand die gemakkelijk verhuisd.

Als ik een plant was dan zou ik mezelf niet te vaak verpotten.

Want het duurt erg lang voordat ik op een nieuwe plek weer goed geworteld ben en floreer.

Mijn verhuizingen op een rijtje

 1. Van mijn ouderlijk huis in de Achterhoek naar een zolderkamer in Utrecht toen ik psychologie ging studeren. Dat was bij mensen in huis, en achteraf vond ik dat eigenlijk helemaal niet fijn. Ik kon daar bijvoorbeeld ook niet zelf koken.
 2. Van die zolderkamer verhuisde ik naar een flat in Utrecht. Dat was een hele verbetering, want daar kon ik tenminste zelf koken.
 3. Van Utrecht naar de Achterhoek voor mijn stage.
 4. Weer naar Utrecht om te gaan samenwonen met mijn man.
 5. Van Utrecht naar Arnhem waar we 3 kinderen kregen.
 6. Van Arnhem naar Doetinchem, waar we 2 kinderen kregen.
 7. Van de stad Doetinchem naar het platteland.

De praktische kant van mijn verhuizingen

Als studente kon ik het af met de hulp van een buurman. Die had een aanhanger, en daarmee verhuisden we de grote spullen zoals mijn bed en kast. De rest kon in de auto van mijn ouders. Ik herinner me dat ik bij mijn verhuizing van de zolderkamer naar de flat een grote deken op de grond legde, en daar alles op gooide. En vervolgens knoopte ik de deken dicht. Zo had ik snel alle spullen ingepakt…

Professioneel verhuisbedrijf: 1 x gedaan

Bij de verhuizing van Utrecht naar Arnhem huurden we een professioneel verhuisbedrijf in. Ik was toen weinig met geld bezig, en probeerde ook niet zuinig te leven. Dat werd anders in Arnhem. Toen we daar weggingen hielp een stel vrienden ons met een gehuurd busje om de spullen te verhuizen. En bij de laatste verhuizing naar het platteland heeft mijn man heel vaak heen en weer gereden en telkens wat spullen meegenomen. Voor de laatste grote spullen huurden we een ‘mannetje’ dat die voor ons vervoerde.

checklist verhuizen

Bezuinigen op verhuizen

Je kunt dus bezuinigen op verhuizen door zoveel mogelijk zelf te doen. Het nadeel is dat dit veel van je tijd vraagt, en dat je niet de handigheid hebt van een professionele verhuizer. En meestal niet de juiste spullen en vervoersmiddelen.

Gelukkig zijn er verhuisbedrijven met vriendelijke en laagdrempelige tarieven. Zoals Studentverhuizers. Studenten hebben het vaak krap, en 2 slimme studenten besloten om een budgetvriendelijk maar vakkundig verhuisbedrijf op te zetten.

Ze selecteren hun student medewerkers streng, en koppelen ze aan ervaren verhuizers.

Ik vind het een leuk concept! En ik gun het studenten ook om een zakcentje bij te verdienen.

En dat het prettig is voor je portemonnee is natuurlijk mooi meegenomen.

Checklist verhuizen: gratis downloaden en printen!

Je kunt op hun website bovendien gratis een handige checklist voor verhuizen downloaden en printen. Zie ook mijn posts Verhuislijst en zelf verhuizen.

En wat vind jij van een housewarming?

Hoe zijn jouw ervaringen met verhuisbedrijven? Met welke heb jij ervaring?

Similar Posts

15 Comments

 1. Wij zijn 4 keer verhuisd, maar hebben nooit een verhuisbedrijf ingeschakeld. Mijn man is heel handig. Ik weet nooit waar en hoe ik moet beginnen… Hij doet het ook liever zelf en hij vind het zonde geld…

 2. Ik geloof dat ik verhuizen een beetje op dezelfde manier ervaar als jij: het is leuk, spannend, het brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee en tegelijkertijd vind ik het altijd moeilijk afscheid nemen van het vorige huis.
  De laatste keer heb ik een verhuisbedrijf ingeschakeld en dat kan ik iedereen van harte aanbevelen! Het bedrag dat je eraan kwijt bent, is niks vergeleken bij de stress en de sores die je bespaard blijven. Mocht ik ooit nog eens verhuizen, dan schakel ik zeker opnieuw een verhuisbedrijf in. In een ochtendje ben je verhuisd en staan alle spullen meteen in de kamer waar je ze hebben wilt. Het enige wat ik hoefde te doen was inpakken en weer uitpakken. Geweldig!

 3. Bij de laatste verhuizing vroegen we een offerte op bij een verhuisbedrijf. Zodra die binnen kwam wisten we al snel dat we het zelf gingen doen! Jeetje, wat vroegen die veel. Uiteindelijk huurden we voor 100 euro een klein vrachtwagentje en verhuisden in een dag over.

  Maar voor mij hoeft het niet meer. Het is inderdaad leuk om naar een nieuw huis te verhuizen, maar wat een gedoe.

 4. Ik ben vijf keer verhuisd. Twee keer met mijn ouders. Eerste keer binnen mijn woonplaats in de provincie Utrecht, daarna met mijn ouders naar Friesland. Ik had er geen problemen mee.
  Daarna met manlief een paar straten van mijn ouderlijk huis af een huis gekocht en daar hebben we zeven jaar gewoond. Toen verhuisden we naar de Noordoostpolder waar we ruim twintig jaar gewoond hebben en nu dus in de Betuwe waar we alweer anderhalf jaar wonen. Mijn ouders hebben naar mijn weten verhuisbedrijven ingehuurd. Toen ik met manlief ging samenwonen hebben we de spullen beetje bij beetje naar dat huis gebracht. Veel was het niet en de meubels hadden we nieuw gekocht en zijn bezorgd door dat bedrijf.
  Toen we naar de Noordoostpolder verhuisden, hebben we een busje gehuurd. Manlief had toen nog een groot rijbewijs. Hij werkte in onze nieuwe woonplaats en nam al regelmatig spullen mee. We hadden een overlap van ruim een maand. Dus tijd genoeg om dit te doen en ook om het huis naar onze zin op te knappen. We hebben twee keer met het busje heen en weer gereden en hulp gehad van familie en vrienden.
  De laatste verhuizing hebben we een bedrijf ingehuurd en diverse offertes gevraagd. Onze spullen moesten een kleine maand in de opslag. Het was niet praktisch om het nu allemaal zelf te regelen.
  Ik weet niet zo goed of ik nu makkelijk of moeilijk verhuis. Ik heb heel lang heimwee gehad naar Friesland en wilde er graag naar terug verhuizen. Dat is ook lang onze bedoeling geweest. Helaas lukte dat qua werk niet. We hebben ter overbrugging een kleine maand bij mijn ouders in Friesland gelogeerd en ik merkte dat ik ook niet meer in Friesland paste. Dat was heel raar, ik praatte te snel, dacht te snel. Weet niet precies wat het was.
  Toen we hier in dit huis gingen wonen had ik heimwee naar mijn vorige huis. Niet zozeer naar de woonomgeving. Wel miste ik de mensen die ik daar kende. Op deze plek weer helemaal opnieuw beginnen. Al is het gek genoeg vlakbij waar ik geboren ben. Ik kom ook nog graag in dat plaatsje en af en toe gaan we er wandelen.
  Als kind wilde ik altijd emigreren en steeds op een andere plek wonen. Maar als je weinig energie hebt, dan is dat minder makkelijk. Ook omdat de energie voor een baan, vrijwilligerswerk, sport etc onvoldoende is.
  Ik ben wel blij met de verhuizing naar deze plek. We hebben zoveel mooie plekken en zo dichtbij. Daar genieten we nog steeds van :-) en de komende jaren hebben we nog zat te zien.
  Mijn energie is momenteel ook vrij laag. Maar morgen hopelijk met manlief samen weer een uitstapje. Zoons blijven thuis. Wij willen naar Wijk bij Duurstede. Mooi stadje om in rond te lopen en we willen naar het museum van Doresstad. We zijn gek op geschiedenis en natuur en wandelen :-)
  Manlief had een jaar of wat geleden gesolliciteerd in de omgeving waar jij woont. Had ik ook leuk gevonden.

  1. Ik wens je een hele fijne dag in Wijk bij Duurstede!

   ‘You can’t go back,’ gaat het Engelse gezegde, en dat is maar al te waar volgens mij. Daardoor kunnen emigranten geloof ik soms ook een ontworteld gevoel hebben: in hun nieuwe land zijn ze nog niet helemaal thuis, maar Nederland is ook niet meer zo als ze het achterlieten. En zelf verander je natuurlijk ook.

 5. Oei 7 keer is toch best veel hoor. Maar soms moet het gewoon. Ik ben nog maar 2 keer verhuisd en dat wil ik zo houden, voorlopig dan toch. :) een verhuisbedrijf hebben we nooit ingeschakeld. Mijn vriend zijn vader heeft een grote camionet waar veel spullen in kunnen. Super handig. :) en voor de dozen gebruikten we van die bananendozen.

 6. Ik ben 8 keer verhuisd. 2 keer met mijn ouders en 6 keer met mijn partner. We wonen nu op het platteland in een boerderijtje met veel grond. Mochten we het lichamelijk niet meer aankunnen gaan we naar een appartement in stad. Dat zal dan de laatste keer zijn.

  1. Lijkt je dat nog een grote overgang Thea: van een boerderijtje naar een appartement? En zou je eventueel een tuinman inhuren zodat je daar toch kunt blijven wonen als je het fysiek niet meer aan kunt?

 7. Ik ben 7x verhuisd. 1x als kind en 6x met manlief. Eerst naar een flat, daar hadden we een kreng van een buurvrouw. Dan naar een andere flat met 1 slaapkamer, waar ik snel zwanger bleek van de oudste. Dus naar een groter appartement met 3 slaapkamers. Daar ons 2e kind gekregen. Toen mijn man zijn legerdienst erop zat konden we een huisje kopen. Daar hebben we nog 2 kinderen gekregen. Huisje verbouwd, naastgelegen grond bijgekocht om bij te bouwen. Toen we een njet kregen van de gemeente, huisje verkocht en groot huis gekocht. Daar kregen we ons 5e kind en we woonden er graag tot er vlak achter onze huizen een heuse wijk werd opgetrokken. Weg groen en weg rust. Manlief is dan elders beginnen werken en heeft de knoop doorgehakt. Na 13 jaar gingen we verhuizen… Nu wonen we hier in het groen vlakbij man zijn werk en ik denk niet dat we nog zullen verhuizen. We hebben al onze verhuizingen zelf gedaan. Als er iets is wat ik goed kan is het wel een verhuis organiseren:)

  1. Je hebt ook best veel ervaring inmiddels Pascale. Wat vervelend trouwens als je mooi woont, en dat ze dan achter je een woonwijk uit de grond gaan stampen! Ik kan me voorstellen dat jullie weg wilden.

 8. Ik weet eigenlijk niet of 7x verhuizen veel is… maar als ik zo tel… toen ik 4 werd naar een nieuw huis. Ergens in de studententijd op kamers, dus 2x, samen met vriendlief in een tijdelijke woning is de 3e en in 2009 zijn we in onze huidige woning gaan wonen. Dat is dus 4x…
  Op het moment staat ons huis te koop, nu bijna 2 maanden. Dus wie weet over een tijd wel een 5e keer verhuizen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.