Canvas foto: 10 redenen waarom ik telkens weer voor canvas kies

canvas foto

Een canvas foto.

Als het gaat om foto’s af laten drukken om ze op te hangen, kom ik vrijwel altijd weer uit op een canvas foto.

En dat terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn.

Je kunt tegenwoordig foto’s laten afdrukken op hout, aluminium, acrylglas of een fotoplaat. Hout valt bij mij vaak af omdat de naden tussen de pittoreske planken altijd precies op de verkeerde plek zitten in mijn ogen. Aluminium, acrylglas en een fotoplaat vind ik vrij harde materialen.

Wat blijft er dan over?

Juist een foto op canvas!

10 redenen waarom ik altijd weer voor een canvas foto kies

 1. Canvas kan tegen een stootje. Een canvas foto is niet zo kwetsbaar. Ik weet niet hoe het bij jou thuis is, maar bij mij gebeuren er nog wel eens ongelukjes. Dus ik houd van spullen die niet bij het minste of geringste beschadigen of stukgaan.
 2. Een canvas foto is licht. Een piepklein spijkertje in de muur is al genoeg om een groot canvas aan te hangen! Zo hoef ik niet onnodig muren te beschadigen met grote spijkers om dingen op te hangen.
 3. Je kunt het makkelijk optillen en meenemen. Het is kortom lekker handzaam.
 4. Een foto op canvas is prijsvriendelijk.
 5. Je kunt een canvas ook makkelijk voor andere dingen gebruiken. Bijvoorbeeld als onderlegger voor een puzzel! En soms zet ik een canvas even voor het raam van mijn kantoortje als ik teveel last heb van de zon.
 6. Een canvas foto heeft toch altijd iets weg van een echt schilderij vind ik. Het is immers een canvas! Net zoals schilders gebruiken voor hun werken.
 7. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het laten afdrukken op canvas. Heb je bijvoorbeeld altijd al een schilderij van de Mona Lisa willen hebben? Op de gratis afbeeldingen site pixabay.com kun je gratis plaatjes downloaden, en die laten afdrukken op jouw canvas.
 8. Anders dan een foto op hout, is de achtergrond van een canvas glad en egaal.
 9. Een goede canvas foto is uv-bestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je foto vervaagt of mettertijd verkleurt.
 10. Ook als de foto niet supergoed is, ziet het er op canvas toch goed uit. Doordat de inkt deels in het canvas trekt. Canvas is namelijk een vergevingsgezind materiaal ; )

Had ik al gezegd dat een canvas foto heel licht en handzaam is?

canvas foto

Foto laten afdrukken bij bestecanvas.nl

Deze canvas foto liet ik maken bij bestecanvas.nl. Hieronder zie je hoe de achterkant van een foto op canvas er bij hun uitziet:

De hele achterkant van het canvas:

Screenshot 2021 09 23 at 12.21.50
Je kunt het canvas simpelweg ophangen aan de bovenrand!

Detail bovenkant:

canvas foto

Detail zijkant:

Screenshot 2021 09 23 at 12.22.03

Kortingscode voor Huisvlijt lezers: 50% korting op 2de afdruk

Bestecanvas.nl geeft de bezoekers van Huisvlijt een KORTING van 50% op de 2e afdruk op een wanddecoratie in hun winkelwagen! De voorwaarden zijn simpel:

koop twee foto’s op canvas, acrylglas of aluminium en ontvang de 2e (goedkopere) aan halve prijs.

Gebruik mijn code HUISVLIJT50 om je korting te claimen op www.bestecanvas.nl. Deze aanbieding is leuk als je een mooie foto wilt afdrukken en ook aan iemand cadeau wilt geven.

Over de foto op canvas

De foto die ik op canvas heb laten afdrukken is de foto van mijn blogpost over L’appel de vide! Eerst wilde ik er eentje doen van mijn vader die in april is overleden.

Maar weet je?

Dat vind ik nog te pijnlijk…

Dus leek het me leuk om een soort Droste-effect te creëren met de foto van mij op de brug, met de foto van mij op de brug.

Canvas foto samenvattend

Heb jij een mooie foto die je wilt afdrukken en een plek geven in je huis? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Van acrylglas tot mokken, tot dekens tot canvas. Ik kom telkens weer uit bij canvas omdat het zo vergevingsgezind is, en alle foto’s er mooi op lijken.

N.B. Heb je een hele mooie, scherpe foto met veel detail? Kies dan liever van bijvoorbeeld acrylglas of een fotoplaat.

In deze post kon je lezen waarom ik meestal toch weer op canvas uitkom.

Wat is jouw favoriete materiaal om foto’s op te laten afdrukken?

Similar Posts

24 Comments

 1. Canvas heeft inderdaad heel veel voordelen, onder andere dat het stevige en stabiel hangt en ja tegen een stootje kan.

 2. Gave foto heb je laten afdrukken! Ik heb zelf geen canvas in huis op het moment, maar houd er wel van. Een foto op glas lijkt me ook wel heel tof om een keer te proberen. Dat zag ik een keer bij iemand (wel iemand die héél erg hoge kwaliteit foto’s had) en vond ik zó mooi!

 3. In een modern interieur past ook een foto op aluminium, dat geeft een heldere look en aluminium is ook licht. Overigens kun je tegenwoordig ook foto’s op dibond krijgen, dat is kunststof met een aluminium laag op beiden kanten, dit is wel aan de prijzige kant.

 4. Er hangt hier wel een mooie canvas met een fotocollage, gekregen want zelf doe ik geen aankopen via het internet.E

 5. ik heb maar een keer een foto groot laten afdrukken, inderdaad op canvas, ik vind dat ook fijn materiaal, het lijkt op een schilderij en dat vind ik wel leuk

 6. Wat een leuke foto’s van jou, hahahaha! Canvas vind ik ook heel mooi, blijft ook altijd mooi en is makkelijk af te stoffen en weer goed :-)

 7. Ik heb ook een foto op canva en ben er blij mee. Toch verkies ik er uiteindelijk voornamelijk voor om een foto te printen op fotopapier en in een mooi lijstje te doen.

  1. wij hebbenneen canvas boven de bank hangen van onze dochter toen ze 2 was….echt een mega ding van bijna 2 meter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.