Reacties

Yellowbrick boete voor parkeren — 31 reacties

 1. Suf zeg, die boete. Mijn ervaring met gemeentes / overheid is, dat als je reden voor bezwaar niet overeenkomt met het (korte) rijtje van wat zij als goede redenen zien. Dat het dan niet telt.

  Dat je wel betaald hebt hoort overigens gewoonlijk wel bij dat rijtje goedgekeurde redenen.

  Ik geef vanwege de flauwigheid van de boetes soms (bij ons is er een zone, waar parkeren 20 cent per 50 minuten kostte. Als je dan een boete van 50 euro krijgt, omdat je dat oprecht vergeten bent, dan is dat m.i flauw) mijn parkeerkaartje altijd door als er nog tijd op staat.

  Succes!

  • Oh, ik vond dat juist ook altijd zo sympathiek om mijn parkeerkaart door te geven als er nog veel tijd over is. Flauw als dat ook ook al niet meer mag zeg.

 2. Oh vervelend zeg, moet je daar dus weer achteraan als ze wat fout doen.
  Maar goed dat je het zelf even nagekeken hebt Nicole want dit is dus echt een onterechte boete.
  Wij hebben geen auto dus dat scheelt met de boetes ;-)

  • Dat denk ik inderdaad ook, dat die parkeerwachter niet op de hoogte is van de ontwikkelingen. Ik heb de boete nog niet betaald, want ik heb dus eerst bezwaar aangetekend.

 3. Jemig zeg! Wat een gedoe. Ben benieuwd hoe het afloopt.
  Ik ga om deze redenen dus eigenlijk alleen maar naar parkeergarages, mits dat mogelijk is.

 4. Ik zou er zeker tegen in beroep gaan Nicole. Nee heb je, ja kun je krijgen.
  Ik heb laatst ook zo'n vervelende boete gehad en heb daar ook (omkleed met mijn motivatie) tegen geprotesteerd. Dan zet je ze in ieder geval aan het werk om het grondig uit te zien.
  Helaas moest ik achteraf wel betalen (97,00 waar ik anders 9,00 had moeten betalen :().
  Maar dan is er tenminste gewerkt voor dat geld en heb ik een paar maanden voor het bedrag kunnen sparen.

 5. Jaren geleden hebben wij zoiets meegemaakt bij het Dolfinarium in Harderwijk. We hadden keurig betaald alleen, heel dom, ons kaartje in de jaszak gedaan. Natuurlijk zat er een boete op onze voorruit. We hebben de gemeente een brief geschreven met ons kaartje. En, echt waar, het is terug gedraaid. Er is in dit geval jurisprudentie over een bonnetje wat is weggewaaid bij het openen van het portier. Blijkbaar vielen wij ook nog in deze categorie. Het gast waarschijnlijk om het bewijs van betaling.
  Jouw geval is wel anders, maar je kan ook bewijzen dat je betaald hebt. Ik zou het er dan ook zeker niet bij laten, maar een bezwaar indienen.
  Succes!

 6. Ik heb geen goed woord te zeggen over die parkeerwachters! 1 keer parkeerde ik in een winkelstraat en omdat het nog lang duurde bij de ene parkeerautomaat (lange wachtrij), besloot ik naar een andere te lopen FOUTE beslissing want onderweg bleek dat het automaat toch te ver weg was. EN toen ik terug naar mijn auto liep om naar het eerste automaat te gaan om netjes te betalen, stonden ze naast mijn auto en ze dachten natuurlijk dat ik in een winkel ging wat helemaal niet zo was.

  Het ergste van alles was dat de collega parkeerwachter zei "ja, je motor voelt koud aan" come on! Ik woon op 5 minuten rijafstand van de winkelstraat vandaan?!

  Ik voelde me echt superslecht die dag en ik moest mijn ouders ook wegbrengen naar Schiphol omdat ze op reis moesten en het had een leuke dag moeten zijn *zucht* Ik heb toen direct YellowBrick aangeschaft. Je krijgt er een plastic plakhoesje bij waarin je je kaart kunt doen en op je voorruit kunt plakken, sindsdien geen boetes meer gehad.

  Bezwaarschrift had in dit geval niet uitgemaakt, maar een ander geval waarbij de parkeervergunning (zoals in jouw geval) niet goed leesbaar was, maar ik de kaart wel had aangemeld en dit ook kon bewijzen werd gelukkig goedgekeurd, maar ik mocht er geen rechten aan ontlenen.

 7. Dat is zeker heel irritant als je al denk dat je het geregeld hebt. Een parkeerboete vind ik altijd zo zonde van het geld. Dit is allemaal onnodig en een vervelend zaak, ze moeten hun werk beter doen, vind ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder