Reacties

Wat is het raar boodschappen doen... — 40 reacties

 1. Ik vind het ook gek om boodschappen te doen. Dat gelaveer tussen de bezoekers en door de paden. Ik heb nog nooit zo veel gecommuniceerd tijdens het boodschappen doen. Daarnaast ervaar ik ook stress als er een product niet is, wat wel op mijn lijstje staat. Daarvan raak ik in de war, wat ik anders nooit had. Maar ik vind wel dat supermarktmedewerkers het erg goed doen. Complimenten voor hun strakke organisatie.

 2. Het is idd raar... iedereen loopt om elkaar heen te laveren met de karretjes alsof we massaal de pest hebben ofzo...en het lijkt ook wel of niemand meer kan praten ineens..niks an hoor. Maar ik doe zeker wat nodig is, zowel binnenshuis als buitenshuis zolang het kan.
  Groetjes...

  • Op maandagmorgen is het gelukkig nooit zo heel druk, en nu ook niet. Maar er stond buiten ook een handig bord met tijden, en daarop aangegeven met kleuren wanneer het druk is en wanneer niet. Op die manier kunnen mensen zien wanneer het rustig is. Ik vond het slim gedaan.

 3. Vanmorgen zeker erg rustig bij Ah, maar wel alle schappen weer overvloedig gevuld.
  Ze hebben de zaken goed onder controle en doen er alles aan om je als klant gezond te laten winkelen.
  Het is een verademing, dat de klanten opeens hun sociale kant laten zien.
  Is natuurlijk ook eigenbelang, zo denk ik er ook over.
  Vooral proberen gezond te blijven. Hans

 4. Wij gaan zo weinig mogelijk en bij toerbeurt. De vulling van de schappen varieert nogal.
  Zelfs bij Kruidvat, waar je normaal je kont niet kunt keren, hebben ze redelijk ruime paden gemaakt.

 5. Ik geniet van mijn weekboodschappen. Nog nooit was mijn kar zo schoon. De paden zo rustig. Geen geduw aan je kar, geen voor je lang geduik. En ook niet langer het duwen net de kar tegen je kont in de rij bij de kassa. Geen rokende mensen bij deuren en op terrassen.

  Kunnen we dit niet gewoon altijd houden? Samen met de begaanbare paden in de Kruidvat?

  • Oh, wat een verschil beschrijf je inderdaad. Ik ken dat niet zo! Maar ik doe altijd mijn boodschappen op maandagmorgen en dat is het niet zo druk. Het klinkt inderdaad erg vervelend!

 6. Langzamerhand went het en het is een vriendelijk gebaar om een kar met gepoetste stang aangereikt te krijgen. Ik gaf een munt maar dat hoefde niet.Heel apart.
  De jongens doen het vlot en gezellig, scheelt ook.

 7. Ook hier staat een medewerker bij de Jumbo die elke gebruikte kar aanpakt schoonmaakt en die aan de klanten aanreikt .Er stond vanmiddag een rij van ong 7 mensen buiten maar het ging snel en het was niet erg druk .Een goed systeem met een beperkt aantal karren .Bij de Lidl ging het afgelopen week ook zo. Zaterdag waren de meeste karren daar afgeplakt en was het wachten tot er een terug gebracht werd ,het schoonmaken moest ik zelf doen ,er gingen zelfs klanten gewoon naar binnen zonder kar ,erg slordig .De schappen zijn redelijk goed gevuld in beide winkels

 8. O, grappig, ik ga naar aanleiding van mijn boodschappen vanmorgen ook een blog schrijven. Voor het eerst sinds alle maatregelen was het niet druk in de supermarkt (en deurbeleid, dus max. aantal personen naar binnen) en dus was het mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Ik vond het heerlijk winkelen. Niet constant mensen die in de weg liepen en dat soort dingen. Maar vreemd is het wel, dat ben ik helemaal met je eens.

 9. Ik haat karretjes en ik vind het maar verrekte waardeloos dat ik het alleen moet doen en mijn vent in de auto blijft. Het zal wel wennen maar ik vind samen doord e winkel zoeven met een grote doos en die vullen toch sneller en handiger.

 10. Ik vind die karretjes zo smerig. Die mandjes ook, trouwens. Maar met een kar houd je wel automatisch meer afstand, dus pak ik die. We hebben afgelopen week zowaar groente en fruit kunnen kopen. Hoezee! Ik was al bang dat de Kakelbontjes aan scheurbuik zouden sterven.

 11. Ik gebruikte nooit een mandje of wagen. Ik begreep niet waarom mensen die gebruikten, zo smerig en ze werden zeer zelden schoongemaakt. Ik deed altijd mijn boodschappen in mijn tas en leegde die bij de kassa voor het afrekenen. Al die jaren maar 1 keer een opmerking erover gehad. Nu wordt ik gedwongen om zo'n ding te gebruiken. Ik zet mijn tas in de kar en blijf mijn boodschappen daarin doen. Ja, ik weet het, ik kan heel dwars zijn.

  Ik doe nu 1 katoenen handschoen aan om het mandje/kar te sturen. Niet tegen het virus maar tegen het schoonmaakmiddel. Ik ben allergisch voor veel schoonmaakmiddelen. Ik krijg blaasjes op mijn handen die na een paar dagen opengaan. Daar zit ik nu niet op te wachten.

  Voorheen deed ik bijna dagelijks een boodschap en vond dat niet erg. Nu alleen als het moet. Ik heb de weken voordat alles begon een voorraad ingeslagen, ik zag het aankomen. Ik doe nu 2 keer per week boodschappen. Zondag of maandag even snel bij de AH langs voor het noodzakelijke. En op donderdag mijn groentetas en wat lekker dingen bij de Natuurwinkel halen.

  Op aanbiedingen letten is nu lastig. Ik kom alleen nog in de AH en Natuurwinkel. Ik ga voor aanbiedingen niet meer naar andere supermarkten, geen zin meer in met al die regels en gedoe. Ik heb gistermiddag nog wel bij de AH 10 pakken koffie gehaald, 1+1 gratis. Het was de laatste dag van de aanbieding en er bleef nog genoeg over. Die prijzen zullen de komende tijd flink stijgen.

 12. Ja, het is raar!!!
  Hans deed eigenlijk altijd elke dag wel een boodschap, gewoon om er even uit te zijn.
  Nu doen we boodschappen omdat het moet, eens per week, en dan zo snel mogelijk weer naar huis.

 13. Wij gaan meestal vroeg in de ochtend boodschappen doen. Dat scheelt heel veel aan mensenmassa's maar ook dat de vakken nog niet gevuld zijn. Jammer dan.
  Probeer nu wel in een keer zoveel mogelijk mee te nemen om niet vaker dan 2 x in de week boodschappen te moeten doen.

  • Het nadeel van 's ochtends vroeg boodschappen doen is inderdaad dat soms de schappen nog niet gevuld zijn. Soms grijp ik daardoor inderdaad wel eens mis.

 14. Ja, ik houd ook mijn ritme zoveel mogelijk vast. IK schreef er vorige week al over dat het raar was nu om boodschappen te doen. Ik ga echter toch vandaag want we moeten ook weer eten deze week.

 15. Mijn kinderen doen nu de boodschappen omdat ik tot de risicogroep hoor. Omdat ze eerst online les moeten volgen, gaan ze later op de dag. En dan zijn er nog steeds lege schappen en moeten ze de volgende dag weer.

 16. Hier is het erg rustig in de winkels, de schappen zijn gevuld en iedereen houdt zich prima aan de 1,5 meter afstand. Ik ga altijd twee keer per week boodschappen doen en doe dat nu ook gewoon.

 17. Ik vind het ook heel raar nu om boodschappen te doen. Normaal bestellen we sowieso altijd weekboodschappen maar dat gaat nu niet. Ik vind het vreselijk! Op zoek naar dingen, mensen die geen rekening met de afstand houden, gezellig voor het schap met zn tweeën plus twee karren gaan kletsen. Ik moet hier echt veel geduld voor opbrengen haha.

 18. Heel akelig, vind ik het het. Ik ga ook zo min mogelijk. Hier worden ook de karretjes gepoetst. Er staat desinfecterende gel klaar en je moet inderdaad een bepaalde route lopen. De cassieres zitten achter plexiglas met achter zich een groot stuk plastic. Wat ik dan weer wél gek vind, is dat er soms wel drie of vier vakkenvullers in dezelfde gang aan het werk zijn. Vlak naast elkaar. Beetje raar...

  • Ja, het voelt een beetje onwezenlijk en onwerkelijk. De sfeer is ook anders. Maar ik lees hierboven ook van mensen die het nu juist aangenaam rustig vinden, en als ik lees hoe het hen normaliter vergaat, snap ik dat heel goed.

   Er blijkt dus toch ook een positieve kant aan te zitten, leer ik uit de reacties.

 19. Kan me voorstellen dat het heel raar is. Krijg er zelf helemaal niks van mee, omdat mijn vriend altijd gaat. Ben zelf zwanger, dus neem geen risico. M'n stiefmoeder zei dat het idd heel ongemakkelijk en stil is in de winkels.

 20. Hier in België mag maar 1 klant per 10 m² binnen. De rest wacht buiten. Veel supermarkten hebben personeel of beveiliging staan buiten. Het is heel eng winkelen. Zo eng dat ik er kotsmisselijk van werd. Pure angst. Ik ben 1x geweest, sindsdien gaat mijn man. Hij gaat ook winkelen voor zijn oude vader dus dat is in 1 moeite achter de rug

  • Wat akelig Pascale. Wat jij beschrijft herken ik wel, alleen is het bij mij minder erg dan bij jou. Wat superfijn dat je man de boodschappen kan overnemen!

 21. Ik vind boodschappen doen sowieso door psychische problematiek PTSS erg lastig maar nu helemaal omdat je nu dubbel zoveel op moet letten op je medemens , alleen in winkels waar beperkt aantal klanten is toegestaan daar voel ik me goed en kan ik rustig overal kijken en boodschappen doen .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder