Wat is het raar boodschappen doen…

boodschappen doen

Om in deze rare tijden in balans te blijven, houd ik zoveel mogelijk mijn normale dag- en weekritme aan. Koffiedrinken op maandagmorgen zit er even niet in, maar de boodschappen doe ik nog wel op die ochtend.

Maar ook dat is anders dan anders.

Wat is het raar boodschappen doen…

Dat begint al bij de karretjes.

Die staan ergens anders, en een vriendelijke medewerker van Albert Heijn sproeit het handvat voor je schoon.

Verder staan er diverse borden met instructies over afstand houden, en dat je na het winkelen bij Albert Heijn, thuis zorgvuldig je handen moet wassen. Ook de ingang is anders dan anders. Er staat een dranghek, met daaraan een A4-tje met een pijl langs welke kant je er langs moet lopen.

Toch wat lege schappen

In de winkel zelf valt het me op dat er nog heel veel is, maar dat er ook planken leeg zijn. Zo heb ik twee weken achter elkaar misgegrepen bij de potjes met champignons. Die vind ik altijd zo handig om in huis te hebben. Maar het schap was helemaal leeg.

En in de winkel ben ik me er pijnlijk van bewust dat ik minstens 1,5 meter afstand moet houden van andere mensen.

De psychologie van 1,5 meter afstand

Dat doe ik natuurlijk graag, maar ik voel me soms net een melaatse.

lepra

Alleen de ratel ontbreekt nog.

Het doet me denken aan een uitspraak van filosoof Marli Huijer:

‘Iedereen strijdt tegen het virus maar vergeet niet dat dit virus van alle mensen om je heen potentiële vijanden maakt. Het zijn medemensen die jouw gezondheid bedreigen.’

Druk was het overigens niet op deze maandagmorgen.

Maar het voelde raar.

Hoe vergaat het jou met boodschappen doen?

40 Comments

  1. Ineke
  2. Petra Snoek
    • Thea
  3. Misty
  4. Pascale Van strydonck
  5. Joke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh