Reacties

Boerenkool hype sinds 2010 — 19 reacties

  1. ik ben dol op boerenkoolstamppot. Gelukkig ben ik in de winter jarig, dus elk jaar op mn verjaardag eet ik dat, al heeel lang, en dat blijf ik doen (volgende verjaardag word ik 78). Worst erbij, kuiltje maken voor de jus...smullen maar. Zal best ouderwets klinken, prima, ben ik ook

  2. Ik vind het eigenlijk niet zo heel lekker, Bettie overdreven ‘gehyped’ En kan me ook niet voorstellen dat ik ooit een boerenkoolsmoothie vrijwillig naar binnen zal werken. 🤢

  3. Heerlijk! Favoriet hier. Ik heb het ook gisteren nog gegeten met spekjes en rookworst. Mijn man maakt het meestal. Het liefst heb ik de ongesneden kool die ze hier bij de Groene winkel hebben.

  4. Een goede boerenkool stamppot vind ik in de winter wel lekker. Superfood is het ook zonder hype. De wintergroenten bevatten veel vitamines die we hier in de winter nodig hebben. Boerenkool stamppot is de voorkeursbereiding in Nederland. Maar veel koolsoorten worden over de hele wereld gegeten, in allerlei varianten.

    De plantsoen beheerder had nieuwe aarde gestort en daar kwamen allerlei landbouw gewassen uit opgroeien. Ik zag de vrouw van het Chinese restaurant enthousiast een groeisel uit het plantsoen plukken, dat ze ook 'kale' noemde. Het zag er niet uit als boerenkool. Mijn Surinaamse vriend gaat vanavond ook boerenkool bereiden. Ik ben benieuwd of hij de Hollandse stamppot gaat maken of een Surinaamse gerecht.

  5. Naast stoofpotjes en allerlei soorten stamppotten, heeft boerenkoolstamppot toch mijn voorkeur. Heerlijk met de volle smaak van roomboter en volle melk in combinatie met draadjesvlees of rookworst. En daarbij heel veel lekkere jus.

  6. Stamppot met boerenkool is mijn favoriet uit de categorie Hollandse kost. Alleen doe ik er stukjes chorizo door in plaats van spek. Stukje rookworst erbij en chilisaus er over. Zo lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder