Reacties

Baby steps: eerste hulp als je je overweldigd voelt — 39 reacties

 1. Heel herkenbaar. Er komt bij mij binnenkort een artikel online over de grote schoonmaak. Die doe ik dit jaar ook in 'baby steps'. Elke keer een kastje of een plintje is namelijk uiteindelijk ook een heel huis.

 2. Meestal even ademhalen en doorgaan en 's avonds een glas wijn :) maar die kleine stapjes is wel heel belangrijk om aan te denken, hierdoor krijg je vaker meer gedaan, alles per moment bekijken en niet meteen het hele geheel.

 3. Dat voel ik me niet vaak. Dat komt omdat ik een erg opgeruimd mens ben en denk in lijstjes. Dat heb ik al die jaren in het onderwijs volgehouden en heeft me geholpen het werk en prive geordend te houden.
  Nadeel van deze werkwijze is dat ik niet zo flexibel kan reageren op onverwachte situaties.
  Wat ik dan weer geleerd heb is, als mij iets onverwachts gevraagd wordt, ik nu zeg, i.p.v. "nee", ""ik zal er even over nadenken". Dan kan ik het weer ordenen in mijn hoofd.

 4. welke naam je er ook aan geeft, belangrijkste is dat je niets tegen je zin moet doe. Als het dan helpt om even afstand te nemen, door het in kleinere stapjes te doen of wat dan ook; belangrijkste is dat je je er zelf goed bij voelt (en dat die stappen daardoor alsnog gezet worden).

 5. Ik ben heel erg fan van deze methode. Zelf maak ik graag lijstjes en deel ik grote stukken vaak op in kleine blokjes. Zo houd ik het overzicht en ben ik voor mijn gevoel veel productiever (en dat motiveert), omdat je dingen van je lijstje kunt strepen.

  • Ik probeer altijd overzichtelijk op te schrijven wat ik precies moet doen. Dit helpt al heel goed!

 6. Klopt helemaal van die verhuizing. Als eerste zorgde ik ervoor dat er koffie kon worden gezet. Dan bed in elkaar en opmaken.
  Als het me teveel wordt dan rust ik goed uit en doe daarna inderdaad iets kleins dat gedaan moet worden. Ik ging vaak te ver en kreeg dan echt rare verschijnselen, laat ik het maar oververmoeid noemen. Goed systeem, die babysteps !

 7. Binnen het werkveld maken we veel gebruik van dd SMART-methode. Baby steps nemen is inderdaad belangrijk, maar toch neem ik regelmatig te veel hooi op mijn vork, waardoor ik op den duur overweldigd raak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder