Waarom een baby in de box zuinig leven is ; )

baby in box

Voor een post op De Mamablogs getiteld Baby in box? zocht ik uit wat diverse experts zeggen over de vraag of je een baby nou wel of niet in de box mag/moet leggen. Nadat ik bekende namen als Dr. Spock en Jo Frost had geraadpleegd, leek het me leuk om eens te kijken wat ze vroegah over dit vraagstuk zeiden. In het Handboek voor moeder en kind uit 1969 (mijn geboortejaar) stond hierover het volgende:

‘Veel eenvoudiger is het als men het kind met wat speelgoed in de box kan zetten en het met een gerust hart aan zichzelf kan overlaten. Niet zonder reden zegt men dat een box een hulp in huis uitspaart.’

Ik vind het werkelijk kostelijk. Niks geen helicopter ouders, of zorgen over quality time. Nee, gewoon huppekee, de baby in de box!

Leestips

Similar Posts

21 Comments

 1. Lijkt me ook wel erg praktisch, het kind leert zichzelf vermaken en als ouder zijnde heb je je handen vrij om in het huishouden aan de gang te gaan.

 2. Haha, wij gingen vroeger ook in de box, maar hoe meer oudere kinderen er waren, hoe minder tijd in de box volgens mij. De jongste had altijd wel iemand om mee te spelen;).

  1. Ik heb 7 kinderen en allemaal hebben ze in de box gezeten hoor. Bij de jongste zat toch iedereen al op school. En ik heb ze vanaf het begin geleerd dat ze niet bij de box mochten. Juist om te voorkomen dat de kleine er steeds uit gehaald wilde worden.
   Dat werkte hier goed.

 3. Mijn dochters gingen relatief lang in de box. Enerzijds omdat het anders gewoon geen doen was om IETS gedaan te krijgen in huis. Ook naar de wc gaan was onveilig met twee kruipende dreumessen. Anderszijds werden de kinderen er rustig van omdat hun wereld even wat ingeperkt werd.

 4. Haha mijn 2 oudsten wilden graag in de box. Ze hadden dan ook veel leuks in de box. Ik sleurde de box mee naar de ruimte waar ik zelf bezig was. De jongste vond er niets aan, alleen op de camping toen gebruik van gemaakt (zo’n vouwbox).

 5. Niks mis mee. Ook mijn kinderen zaten in de box, gezellig. Ze zagen me bezig en waren veilig. Twee peuters (er zat 17 mnd tussen) samen in de box was ook prima te doen.

 6. Volgens mij hebben jonge moeders tegenwoordig altijd hun kind bij in een draagzak. Dat zie ik in ieder geval in mijn omgeving.

 7. Mijn kinderen konden geen van allen plat liggen. De box was bij ons vooral een opbergplek voor speelgoed :)
  Ze hebben wel wat in een wipstoeltje gezeten maar vooral in de draagdoek/draagzak bij mij. (En dat was best heel fijn)

 8. Ik vond het echt wel fijnos ze hier af en toe even in de box te leggen, moest ik even naar zolder of wat dan ook. Tot ze gingen klimmen haha toen was het snel over.

 9. Mijn dochter lag ook gewoon in de box. Maar tegenwoordig vinden mensen dat zielig of zo. Ik vond het helemaal niet zielig. Ze zat er gewoon lekker te spelen. Niks mis mee.

 10. Mijn dreumes van anderhalf zit nog steeds regelmatig in de box, hij kan zich heerlijk vermaken en voor mij handig als ik even het huishouden moet doen zoals stofzuigen of vaatwasser leegruimen 😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.