Reacties

Help mijn man ruikt naar azijn! De gevolgen van de eikenprocessierups. — 17 reacties

 1. Meneer F. zweert bij Azaron, bij mij doet dat niets. Ik heb meer baat bij een smeersel waarin Ledum verwerkt zit. Vroeger kocht ik Similasan (pompje), maar dat is helaas uit de handel gehaald. In Zwitserland (geen EU lid) nog wel te koop, toen we daar ooit op vakantie waren heb ik wat ingeslagen, spring ik dus zuinig mee om. Prrikweg gel VSM kan ik ook aanraden.

 2. Ik heb ook last van die rups, overal jeukende bultjes en ik werd er gek van tot ik ergens las, dat iemand Prevalin anti-allergie tabletjes nam en nergens meer last van had. Gekocht van Kruidvat eigen merk en nergens meer last van gehad.
  Het nadeel van iets erop smeren, is dat de bultjes ook op plekken zitten, waar je zelf niet goed bij kunt ;)

 3. Ik hoorde van iemand die de bultjes verwarmde met een fohn. Dit doet, volgens zeggen, het eiwit stollen en dan verdwijnen de bultjes en de jeuk. Zelf gelukkig geen rupsen in de omgeving.

 4. Ik ben helaas niet immuun voor die krengen en mijn armen en benen zitten dan ook onder de bultjes en vlekken. Heb ook andere huidproblemen (niet ernstig, hooguit vervelend) en ik zweer bij Calendulan zalf of emulsie. (De emulsie is dunner en trekt wat beter in.) Calendulan neemt de jeuk weg en wondjes en uitslagplekjes genezen sneller. (Bij mij dan. Ik weet natuurlijk niet wat het voor een ander doet.)

 5. Ik ben ook de klos met bultjes. Achteraf gezien had ik dat vorige zomer ook, maar toen wist ik de oorzaak nog niet. Als ik een bultje op voel komen, dan doe ik daar een stukje plakband op en trek het eraf. Grote kans dat de brandhaartjes er dan af zijn. Daarna snijd ik een stukje van mijn Aloe Vera plant af en smeer dat op het plekje. Dat doet eerst wel een beetje pijn, maar daarna trekt het plekje veel sneller weg dan anders.
  Ik heb met nestosyl, sudocreme en met aftersun gesmeerd. Hielp allemaal niets.

 6. Ik vermijd de rood-wit afgezette bomen en struiken en tot dusver met succes. Een collega had er erg veel last, hij had staan tennisen onder een paar eikenbomen. Hij werd gek van de jeuk en had nog geen oplossing gevonden.
  Houd je er rekening mee met je hardlooprondje, dat je eiken vermijdt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder