Help mijn man ruikt naar azijn! De gevolgen van de eikenprocessierups.

eikenprocessierups azijn

Ook hier in de Achterhoek hebben veel mensen last van de eikenprocessierups. Ik bedoel daarmee een bulterige uitslag op de huid en jeuk. Zo ook mijn man. In een poging om soelaas te vinden, besprenkelde hij zich rijkelijk met azijn.

Spoiler alert: het hielp niet.

Wat wel helpt tegen de jeuk van de eikenprocessierups

Wat verrassend genoeg wel blijkt te helpen is mijn pot Aloë vera gel. Die kocht ik een paar weken geleden, in een oprisping van bezorgdheid om mijn gebrek aan huidverzorging, voor 99 cent bij de Action.

Hij stond werkeloos stof te verzamelen in mijn kast.

Zo komt hij toch nog van pas!

Lees mijn post: Azijn tegen onkruid: mag dat eigenlijk wel?

Heb jij last van de eikenprocessierups? En wat helpt bij jou tegen de jeuk?

Similar Posts

17 Comments

 1. Meneer F. zweert bij Azaron, bij mij doet dat niets. Ik heb meer baat bij een smeersel waarin Ledum verwerkt zit. Vroeger kocht ik Similasan (pompje), maar dat is helaas uit de handel gehaald. In Zwitserland (geen EU lid) nog wel te koop, toen we daar ooit op vakantie waren heb ik wat ingeslagen, spring ik dus zuinig mee om. Prrikweg gel VSM kan ik ook aanraden.

 2. Ik heb ook last van die rups, overal jeukende bultjes en ik werd er gek van tot ik ergens las, dat iemand Prevalin anti-allergie tabletjes nam en nergens meer last van had. Gekocht van Kruidvat eigen merk en nergens meer last van gehad.
  Het nadeel van iets erop smeren, is dat de bultjes ook op plekken zitten, waar je zelf niet goed bij kunt ;)

 3. Ik hoorde van iemand die de bultjes verwarmde met een fohn. Dit doet, volgens zeggen, het eiwit stollen en dan verdwijnen de bultjes en de jeuk. Zelf gelukkig geen rupsen in de omgeving.

 4. Ik ben helaas niet immuun voor die krengen en mijn armen en benen zitten dan ook onder de bultjes en vlekken. Heb ook andere huidproblemen (niet ernstig, hooguit vervelend) en ik zweer bij Calendulan zalf of emulsie. (De emulsie is dunner en trekt wat beter in.) Calendulan neemt de jeuk weg en wondjes en uitslagplekjes genezen sneller. (Bij mij dan. Ik weet natuurlijk niet wat het voor een ander doet.)

 5. Ik ben ook de klos met bultjes. Achteraf gezien had ik dat vorige zomer ook, maar toen wist ik de oorzaak nog niet. Als ik een bultje op voel komen, dan doe ik daar een stukje plakband op en trek het eraf. Grote kans dat de brandhaartjes er dan af zijn. Daarna snijd ik een stukje van mijn Aloe Vera plant af en smeer dat op het plekje. Dat doet eerst wel een beetje pijn, maar daarna trekt het plekje veel sneller weg dan anders.
  Ik heb met nestosyl, sudocreme en met aftersun gesmeerd. Hielp allemaal niets.

 6. Ik vermijd de rood-wit afgezette bomen en struiken en tot dusver met succes. Een collega had er erg veel last, hij had staan tennisen onder een paar eikenbomen. Hij werd gek van de jeuk en had nog geen oplossing gevonden.
  Houd je er rekening mee met je hardlooprondje, dat je eiken vermijdt?

 7. Gelukkig heb ik nog geen last gehad van deze rups. Ik kan me goed voorstellen dat het erg vervelend is. Goeie tip deel je!
  Liefs,
  Elles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.