Amaryllus

amaryllus

Van mijn tante Marietje kreeg ik dit leuke plantje!

Het schijnt een Amaryllus te zijn, en ik hoef hem niet eens water te geven. Daar houd ik van : )

De bol is als het ware geverfd of zo.

Ik ben heel benieuwd naar de bloemen die er uit gaan komen.

Ken jij dit type plant met een geverfde bol?

Similar Posts

37 Comments

  1. Ik heb nu ongeveer 7 cm stengel en ik zie daar een knop bij. Ik heb geen idee hoe lang het duurt voordat deze bloeit. Dit is de eerste keer dat ik een amaryllus heb gekregen.

 1. Jazeker, ik zag amaryllisbollen met allerlei klertjes geschilderde bollen bij het tuincentrum. Rood, goud en wit. Ik houd er niet zo van. Wel van amaryllis, maar niet van dat verfje. Prachtige plant. En, tip, geef hem eens cadeau aan een kind of puber: geheid dat ze gefascineerd raken door de groei van de plant uit zo’n bol.

 2. Ken ze niet met geverfde bollen.
  Is m.i niet nodig !
  Er komen prachtige bloemen na wat geduld maak je het mee

 3. Zodra er knoppen en bloemen komen moet je wel wat water gaan geven anders hangen de bloemen heel snel al weer slap

 4. Super leuk! Hier heeft afgelopen jaar ook zo’n mooi plantje gegroeid, vooral dochterlief was helemaal gefascineerd door de groei uit zo’n bolletje..

 5. Ja, mooi zijn die! Komen mooie bloemen in. Mijn schoonmoeder had ook zo’n geverfde amaryllis staan, maar je moet ‘m in een vaas zetten met een laagje water en de onderkant van de bol afsnijden, zodat hij water kan pakken. Anders groeit hij blijkbaar niet. Ook leuk, voor extra lang plezier, maar dan komen er blijkbaar nooit bloemen aan.

  1. Gelukkig, want dat klonk als een boel gedoe. En ik vond het juist zo fijn dat ik aan dit plantje niks hoef te doen. Alleen maar van te genieten en er naar te kijken : )

 6. Er is een laag was om de amaryllisbol gedaan. Die was maakt ‘m gelijk dubbel zo duur ;-) De bol schijnt geen water nodig te hebben. Mijn ervaring is dat eenmaal in de bloei, wat water vernevelen wel een goed idee is.

 7. Ik heb hem ook gekocht. Het is niet geverfd, maar het is was. Hoeft inderdaad geen water, maar ik vond het eeuwig zonde. Zodra de bloemen uit waren, waren ze ook uitgebloeid en met een gewone normale pot heb je nog weken plezier.
  Ik koop het niet meer in deze vorm.

 8. Ja dat ken ik. Ik heb er met sinterklaas een aan mijn moeder en schoonmieder gegeven. Doe ik vaak. Dat is was. Dan hoeven ze idd geen water.
  Je kunt hem het best wel in een pot ofzo zetten, want de stelen worden erg lang. En met een beetje mazzel krijg je per steel (ik zie er bij jou 2) een mooi aantal grote bloemen. Soms hebben ze per knop wel 4 of 5 grote bloemen.
  Dan wordt hij echt topzwaar.
  Vorig jaar is die van mij, ondanks de pot, toch omgekiept. De stelen waren gebroken. Echt balen!
  Ik vind het altijd fascinerend om te zien wat er uit de bol groeit.
  Geniet ervan!

  1. Bedankt Grietje. Ik wist niet dat de stelen zo lang worden! Ik dacht dat er een soort hyacinth achtige plant uit zou groeien. Ik word nu wel heel benieuwd naar het resultaat van deze plant : )

   Inderdaad jammer als zo’n plant omkiept en de stelen breken.

 9. Die plant geef ik graag aan mensen die niet veel weten van planten verzorgen.
  Spectaculair met zo goed als geen moeite! Naar gelang de plant groeit stop je drie dunne stokken in the aarde en bindt daar een touwtje omheen zodat de bloem rechtop blijft staan.

 10. Wat bedenken ze toch allemaal voor extra’s om meer omzet te halen. Wat is er mis met een bloempot met aarde en een mooie pot eromheen en water geven.

  Zo raken kinderen nog meer van de natuur verwijderd, bollen in was!

 11. Ik moest even op internet opzoeken wat voor plant het was, maar er komt echt een hele mooie plant uit. Heel leuk om als cadeau te krijgen en natuurlijk om te geven.

 12. Kreeg 3 amaryllis bloemen en 1 lelie in knop en aangevuld met groen tot een boeket.
  1 ging niet open en de lelie ook niet .
  Dat vind ik jammer van de pluk

  Vraag moest jij je Kerstboom ook naar Culenborg brengen m.b.t verbranding?

 13. Zo één kreeg ik ook van mijn schoonmoeder. Vorig jaar gaf ze een gewone en die deed ik ij een wat grotere pot. Die bloeide prachtig, met allemaal bloemen. Maar dit kaarsvetgeval bloeide en viel meteen uit :-p

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.