Reacties

Amaryllis bol: een tweede leven? — 18 reacties

 1. Nog maar even afwachten al denk ik dat de bol eerder naar boven gehaald had moeten worden .Ik heb ze nooit meer in huis want ze zijn erg giftig voor poezen omdat ze tot de Lelie familie behoren en met Mikki in huis durf ik het niet .Wel jammer want ik vind ze prachtig

 2. O, geen idee wat er gaat gebeuren, maar ik ga het met belangstelling volgen, want ik kreeg van de Sint dit jaar ook zo'n bol. Dus wie weet heb ik er wel twee jaar plezier van;).

 3. Ik ga mijn 2 bollen van afgelopen jaar binnenkort weer oppotten. Eén er van heeft al 3 x gebloeid, die andere kocht ik een jaar geleden nieuw.
  Wat ik doe is: na de bloei tot november wekelijks bemesten, in november het nog aanwezige groen afsnijden, de bol uit de pot halen, aarde er af en dan laat ik ze op een koele, droge en donkere plaats 2 maanden liggen. Dan pel ik ze en haal de oude buitenkant en de meeste oude wortels er af. Ik geef ze nieuwe aarde, een beetje water en ik zet ze in de warmte in het licht in de huiskamer.
  Ik ben benieuwd wat er met mijn bollen gebeurt. Als ze weer gaan bloeien, dan kun je dat tzt lezen op mijn blog!

  • Ik ben benieuwd Aaf. Die van jou zijn een stuk beter behandeld dan die van ons. Ik geef die van jou daarom een betere kans om weer te bloeien dan die van ons.

 4. Wat je nu ziet zijn bladeren. Als je straks een verdikking ziet omhoog komen aan de zijkant vAn die bladeren dus echt uit de bol heb je een nieuwe bloemstengel. Ik heb er momenteel twee bloemstengels in. Heb hem ong twee maand geleden voor 25 cent bij de lidl meegenomen.

 5. Oh, een amaryllig bol bloeit eventueel jaren als het lukt, mijn opa was daar een ster in, maar hij zette ze altijd op zolder, omdat het daar koel was enzovoorts. Zelf heb ik er nooit eentje gehad, maar net als mijn orchideeën gewoon van de AH ooit, ze bloeien dit jaar voor de 4de keer zeker, en eentje staat nog volop in bloei NU...

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder