Amaryllis bol: een tweede leven?

IMG 20201229 120038

Vorig jaar gaf mijn schoonvader ons een Amaryllis bol van de Kruidvat. Enigszins tot mijn verbazing ging hij nog bloeien ook! Er kwamen echt enorm grote bloemen aan.

Amaryllis kan opnieuw gaan bloeien

Blogger Myriam C. schreef destijds in de comments dat je een Amaryllis na de bloeiperiode in de kelder kunt bewaren, en dat hij dan een jaar later weer opnieuw kan gaan bloeien!

Ik vertelde dit aan mijn man.

Hoewel mijn man niet altijd even goed naar mij luistert, had hij deze wijsheid in zijn oren geknoopt! Toen de Amaryllis was uitgebloeid zette hij hem in de kelder. Op Eerste Kerstdag heeft hij hem weer uit de kelder opgediept.

Stakerige groene spriet in de vensterbank

Dus nu staat er een stakerige groene spriet in de vensterbank.  Ik heb mijn twijfels of het wat gaat worden, maar mijn man weet het zeker:

‘De Amaryllis zal weer bloeien!’

Zie ook: Als de hortensia’s bloeien.

Wat denken jullie? Ik zie er ook helemaal geen knoppen aan of zo…

Similar Posts

18 Comments

 1. Nog maar even afwachten al denk ik dat de bol eerder naar boven gehaald had moeten worden .Ik heb ze nooit meer in huis want ze zijn erg giftig voor poezen omdat ze tot de Lelie familie behoren en met Mikki in huis durf ik het niet .Wel jammer want ik vind ze prachtig

 2. O, geen idee wat er gaat gebeuren, maar ik ga het met belangstelling volgen, want ik kreeg van de Sint dit jaar ook zo’n bol. Dus wie weet heb ik er wel twee jaar plezier van;).

 3. Ik ga mijn 2 bollen van afgelopen jaar binnenkort weer oppotten. Eén er van heeft al 3 x gebloeid, die andere kocht ik een jaar geleden nieuw.
  Wat ik doe is: na de bloei tot november wekelijks bemesten, in november het nog aanwezige groen afsnijden, de bol uit de pot halen, aarde er af en dan laat ik ze op een koele, droge en donkere plaats 2 maanden liggen. Dan pel ik ze en haal de oude buitenkant en de meeste oude wortels er af. Ik geef ze nieuwe aarde, een beetje water en ik zet ze in de warmte in het licht in de huiskamer.
  Ik ben benieuwd wat er met mijn bollen gebeurt. Als ze weer gaan bloeien, dan kun je dat tzt lezen op mijn blog!

  1. Ik ben benieuwd Aaf. Die van jou zijn een stuk beter behandeld dan die van ons. Ik geef die van jou daarom een betere kans om weer te bloeien dan die van ons.

 4. Wat je nu ziet zijn bladeren. Als je straks een verdikking ziet omhoog komen aan de zijkant vAn die bladeren dus echt uit de bol heb je een nieuwe bloemstengel. Ik heb er momenteel twee bloemstengels in. Heb hem ong twee maand geleden voor 25 cent bij de lidl meegenomen.

 5. Oh, een amaryllig bol bloeit eventueel jaren als het lukt, mijn opa was daar een ster in, maar hij zette ze altijd op zolder, omdat het daar koel was enzovoorts. Zelf heb ik er nooit eentje gehad, maar net als mijn orchideeën gewoon van de AH ooit, ze bloeien dit jaar voor de 4de keer zeker, en eentje staat nog volop in bloei NU…

  X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.