Als het leven pijn doet

als het leven pijn doetHet is één van de dingen die ik belangrijk vind om mijn kinderen mee te geven:

'Het leven is niet altijd een pretje. En dat hoeft ook niet. Dat is gewoon het leven'

Niets blijft ooit hetzelfde. Als het leven pijn doet, is dat goed nieuws. Jammer dat het ook geldt voor de goede tijden. Maar dat is dus het leven.

Soms is er gewoon even niets aan.

'When life hands you lemons, make lemonade'

Meestal probeer ik de zonzijde van moeilijke tijden te zien. Of zoals ze in het Engels zeggen: 'When life hands you lemons, make lemonade.' Of volgens Johan Cruiff:

'Elk nadeel hep z'n voordeel.'

Maar soms heb ik geen zin meer om de positieve kant te zoeken. Dan heb ik het gewoon even helemaal gehad. Dan heb ik geen zin om te bedenken: 'Maar wat leer ik hier veel van!'

En laat nou één van de hoofdpersonen uit de serie Nashville een liedje zingen waarin ze precies dit sentiment verwoordt?!

Hier onder de tekst van het liedje 'Strong tonight' en de video als je het liedje wilt beluisteren.

Strong tonight

I don't wanna be strong tonight,

don't wanna hear: 'It'll be okay.'

Don't wanna look on the bright side,

Don't wanna learn from my mistakes.

Don't wanna cheer up,

don't feel like smiling, to hell with looking for that silver lining.

I just wanna have a breakdown.

I just wanna let my heart ache,

fall apart and get it all out.

Getting through, leaving tear stains on my pillow case.

I don't wanna be strong... tonight.

I'm tired of holding it together.

I'm tired of keeping everything inside.

I'm gonna hurt to feel better,

try my best not to apologize.

Call me a sad mess if you want to,

Call me a trainwreck, I know you're going to.

I just wanna have a breakdown,

fall apart and get it all out.

getting through pain stain

I don't wanna be strong tonight,

I don't wanna be strong tonight.

Luister nu Strong tonight

Mijn favoriete zinnetje is:

I'm gonna hurt to feel better.

Soms moet je de pijn inderdaad gewoon maar even toelaten.

Hoe ervaar jij het leven?

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. Momenteel erg fijn! Neemt niet weg dat ik wel een beetje herkenning vind in je woorden. Ik heb het wel eens ervaren dat ik ergens tegen aan loop en dat deel met mijn vriend. Hij is heel oplossingsgericht en komt dan met opties om de situatie beter te maken. Of hij somt een boel goede dingen op aan een situatie. Zoekt dan dus naar dat wat wel goed gaat. Terwijl ik gewoon erkenning van het rotte zoek. Mooie songtekst, maar vooral je laatste zin is daarom zo treffend!(h)eerlijke blog!

  1. Ik hoor vaak dat mannen oplossingsgericht reageren. Op zich heel lief, dat ze willen helpen. Maar soms gaat het inderdaad meer om het erkennen van het gevoel.

 2. Op dit moment heel zwaar. De ene dag beleef ik moeilijker dan de andere. Gelukkig heb ik lichtpuntjes in mijn leven waar ik kracht uit haal. Een paar dagen geleden schreef ik op mijn blog over de moeilijke periode die ik nu doormaak. Daar heb ik veel hartverwarmende reacties op ontvangen waar ik ook weer kracht uit put. Waaronder die van jou Vlijtig Liesje. En ik heb ook professionele hulp. Hopelijk is het snel voorbij.

  1. Wat fijn dat de reacties uit Blogland je wat steun kunnen bieden in moeilijke tijden Mama Lifestyle! En goed dat je hulp hebt; soms is het gewoon lastig om ergens in je eentje uit te komen.

 3. Ik heb er een hele kluif aan om chronisch vermoeid te zijn, astma te hebben en nog zowat ongein. Ik weet niet anders dan dat ik vanwege mijn gezondheid heel veel beperkingen heb. Dan benijd ik mensen weleens die niet continu hun energiehoeveelheid hoeven te plannen of soms dagen achtereen op de bank te liggen. Geen baan, geen vrijwilligerswerk en een beperkt sociaal leven.
  Gelukkig kan ik heel erg in het moment leven. Op momenten dat het zwaar is, is het echt heel zwaar en kan ik me bijna niet voorstellen dat er betere dagen komen. Op mijn goede dagen geniet ik intens van wat ik kan. Zoals gisteren in de tuin rommelen. In de avond nog een mooie wandeling door de uiterwaarden met manlief en dan later samen nog een aflevering van Reign kijken :-)
  Zorgen hebben om je kinderen hebben alle ouders. Die zorgen vind ik het lastigst mee om te gaan.

  1. Zorgen om de kinderen ervaar ik ook als pittig. Je bent daar zo kwetsbaar in, en je kunt je kinderen nu eenmaal ook niet overal tegen beschermen.

 4. Wat een mooi stuk heb je geschreven, het verwoordt precies mijn gedachten (zo af en toe)...

  En nu ga ik beslist Nashville kijken!

  Hartelijke groet, Noor

 5. Al dobberend in mijn bad met bubbels voelt het leven momenteel prima aan. Dank je. Het leven heeft mooie en minder mooie kanten. Soms relativeer en mindfullness ik me suf en soms wil ik gewoon heel bewust de pijn ervaren, het onder ogen komen en terwijl de scherpe kantjes slijten weet ik dat ik me daardoor ooit beter voel.

 6. De pijn toelaten en ervaren is mindfull ten top. Maar niet hetzelfde als zwelgen erin, of er je identiteit aan ontlenen. Als je het op de goede manier kunt doen, zie je dat gevoel niet eenduidend is, pijn hebben en lachen gaan ook samen.
  Op het moment gaat het in diverse opzichten niet top, des te mooier zullen betere ogenblikken stralen.

 7. Je hebt ups en downs, he. En je moet door. Het leven is niet eerlijk. Je moet er zelf iets van maken. Geen gedoe met te veel nadenken over dingen die niet kunnen of mogelijk zijn, maar altijd, altijd, kijken naar wat dan wel kan. Glas is halfvol. Niet halfleeg.
  Ben je bang voor morgen? Dan moet je er vandaag maar mee stoppen. Want er is geen garantie dat het beter wordt. Persoonlijk ben ik dan ook liever geen tijd kwijt met in zelfmedelijden rond blijven hangen.

 8. Hier ook een zeer heftige tijd, waarvan de oorzaak nog niet direct op het www hoeft, en die nog even zal duren.
  Zoals dat liedje voelde ik me exact de laatste avonden. Gelukkig heb ik geweldig lieve mensen om me heen die opvangen en luisteren. Gelukkig ben ik sterk en onverbeterlijk positief ingesteld. Maar poe hee, het is effe niet niks!

 9. Over het algemeen sta ik wel positief in het leven maar met die hormonenpillen daarvan kan ik soms geen zin meer in iets hebben ,in het begin van die pillen toen had ik het heel erg maar dat is gelukkig gebeterd want dat is niet leuk,ik trek me op aan de kleinkinderen en mijn goede vrienden en eens goed wenen zou misschien ook helpen maar dat kan ik niet meer ik heb een paar jaar geleden te veel gehuild en ik denk dat de tranen op zijn.

  1. Huilen kan inderdaad opluchten. Net alsof alle verdriet, zorgen en narigheid wegspoelen.

   Fijn dat je kleinkinderen en goede vrienden je sterken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.