Sara Kroos: Als ik het niet kan, kun jij het ook

als ik het niet kan, kun jij he tookEr zijn eindeloos veel kook-en bakboeken. Dus als iemand weer een nieuw kook- of bakboek uitbrengt, wat maakt dan dat je het wilt lezen? Wat maakt dat je het koopt of meeneemt uit de bibliotheek?

Waarom ik 'Als ik het niet kan, kun jij het ook' meenam uit de bieb

In het geval van Sara Kroos boek Als ik het niet kan, kun jij het ook het volgende:

 • De grappige titel trok mijn aandacht. Ik moest er om glimlachen.
 • De combinatie van persoonlijke verhalen met recepten.
 • De belofte dat de taarten in dit boek makkelijk thuis te maken zijn.

Daarnaast heb ik graag plaatjes van de gerechten in mijn kookboeken. En Als ik het niet kan, kun jij het ook is mooi vormgegeven met foto's.

Over Als ik het niet kan, kun jij het ook

Sara Kroos is cabaretière. En ze is iemand die al jarenlang vecht tegen de kilo's. De afgelopen vijftien jaar viel ze twintig kilo af, kwam er weer dertig aan, waarna ze er weer twintig aflijnde.  De recepten in Als ik het niet kan, kun jij het ook zijn niet van Sara Kroos, maar van diëtiste Francis van Arkel.

De recepten zijn gekoppeld aan momenten in het leven. Zoals liefdesverdriet, als een bedankje, om iets te vieren etc. In principe zijn alle recepten geschikt voor amateur koks. Bij elk recept staat met vrouwenlichaampjes aangegeven hoe calorierijk een taart is. Drie vrouwtjes zijn heel erg dikmakend, twee dikke vrouwtjes is de verstandige middenweg en één vrouwtje is taart zonder schuldgevoel.

Behalve een kookboek is Als ik het niet kan, kun jij het ook ook een leesboek. Want Sara Kroos vertelt dingen uit haar persoonlijk leven.

Enkele taarten uit Als ik het niet kan, kun jij het ook

 • Banoffee cheesecake met chocolade en karamel
 • Soezentoren met creme suisse, karamel en suikerspin
 • Appelkruimeltaart met speculaaskruiden
 • Red velvet cupcake
 • Sachertorte
 • Pavlova met peer
 • Boltaartje gevuld met chipolata

Conclusie over Als ik het niet kan, kun jij het ook

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Eerlijk gezegd vond ik de taarten toch nog best een beetje ingewikkeld. Ik ga de recepten dan ook niet proberen te maken. Maar ik vond het wel leuk om het boek te bekijken en Sara Kroos' verhalen te lezen.

Lees ook mijn post over een Sachertorte maken!

Praktische informatie over Als ik het niet kan, kun jij het ook

Als ik het niet kan, kun jij het ook is voor 14,95 te koop bij o.a. bol.com.

Wat bepaalt bij jou of je een kookboek meeneemt?

Similar Posts

16 Comments

 1. Klinkt als een leuk boek, maar als ik zo lees welke recepten erin staan dan lijkt het me weinig vernieuwend... Veel recepten die ik ook al in andere bakboeken heb staan.

 2. Leuke opzet (weer eens wat anders dan een standaard kookboek) en een leuke titel!
  Ik koop eerlijk gezegd bijna nooit kookboeken. De keren dat ik dat wel doe begin ik enthousiast met koken maar in no-time staat het boek ongebruikt in de kast. Bovendien zijn er nu ook zoveel leuke receptenblogs dat ik daar mijn inspiratie vandaan haal.

  Fijn weekend!
  Marielle

 3. Ik heb ook graag plaatjes van de gerechten in de kookboeken, ander leg ik me meteen neer omdat ik niet weet hoe het zal uit moeten zien. Jammer dat je het taart recept ingewikkeld vind om te maken maar gewoon een gezellig verhaal lezen is ook al prima, waarom ook weer niet.

 4. Het gaat mij niet echt om de titel, ik heb veel kookboeken van Jamie, hij maakt simpele gerechten, met ingrediënten die je overal kunt halen dat vind ik belangrijk en ik vind hem een leuke kok.

 5. Ik lees heel graag over eten en recepten. Zo leest Sylvia Witteman heerlijk weg en is haar eten ook verrukkelijk. Recepten uit het echte, dagelijkse leven spreken mij aan. Dit boek lijkt me ook lekker.

 6. De laatste tijd koop ik weinig kookboeken. Ik heb er veel gekocht bij de kringloop en later online. Vanwege mijn wisselende dieten heb ik kookboeken weg gedaan omdat ik er niks meer mee kon. Of dat dacht ik, verkocht het boek en had late spijt.
  Het hing bij mij nogal af van de fase waarin ik op dat moment zit en welk kookboek daar bij past. Zo heb ik een aantal vegetarische kookboeken, vegan kookboeken (meestal uit de VS of Canada), een Amish kookboek, een Joods kookboek, glutenvrij kookboeken.
  Ik vind het heel leuk om kookboeken te lezen, maar ben niet zo goed in het opvolgen van een recept. Met mijn dieet moet ik vaak iets aanpassen, of ik heb het niet in huis, of het recept klopt niet (dat komt best vaak voor).
  Het Ecofabulous kookboek van Lisette Kreischer vind ik het mooiste boek dat ik heb. Prachtige plaatjes en ook heel erg lekker.
  Vandaag had ik het Amish kookboek in handen en ik heb zin om cake recepten uit te proberen. Ik heb nu geen oven, maar wel een wonderpan voor op het fornuis. Gisteren heb ik een Joodse appelcake gemaakt. Eigenlijk vind ik bakken het leukst. Binnenkort gaan we kijken voor een oven :-)
  Het kookboek waar jij over schrijft zal ik niet snel kopen. De recepten lijken me niet makkelijk aan te passen aan een glutenvrij en melkvrij dieet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.