Alice in Wonderland klok, en het belang van op tijd komen

alice in wonderland

Tien jaar geleden schreef ik onderstaande blogpost over een prachtige klok die ik tegenkwam bij de Karwei!

Een onverwachte plek voor zo’n leuke klok vind ik.

Alice in Wonderland klok

Een paar weken geleden vond ik bij de Karwei een klok, die er uitziet als een uit z’n krachten gegroeid zakhorloge. Hij deed me meteen aan Alice in Wonderland denken, en aan het konijn dat zich zo haast, met zijn zakhorloge in de hand.

In ons oude huis, waar de woonkamer en keuken in elkaar overliepen, konden we het best met één klok af. Maar die klok hangt nu in de keuken. En dus vond ik dat ik deze best mocht kopen voor in de woonkamer. Hij kostte 19,95.

Maak je eigen Alice in Wonderland schilderij!

Eenmaal thuis zocht ik met behulp van Google het plaatje van het konijn uit Alice in Wonderland op, en voegde dat toe aan mijn Photobucket account. Onder het plaatje heb ik toen de bijbehorende tekst* geplakt, en daarna het eindresultaat uitgeprint en ingelijst. Nu hangt onder de klok het schilderij van het konijn. En ik vind het een prachtig tableau!

Het konijn en ik

Ik voel veel affiniteit met dat konijn, want ik wil ook nooit ergens te laat komen! Sterker nog: ik kom ook echt nooit te laat, maar overal te vroeg. En dan moet ik vaak een kwartier wachten, want te vroeg komen is natuurlijk ook niet netjes.

Tegelijkertijd kan ook weinig mij zo boos maken, als mensen die te laat komen. Ik ervaar dat als een gebrek aan respect voor andermans tijd: je geeft feitelijk aan dat je iemand niet belangrijk genoeg vindt om op tijd te zijn. Want calamiteiten daargelaten, is op tijd komen, een kwestie van plannen en op tijd weggaan.

Alice in Wonderland klok update 2022

Het spijt mij erg te moeten zeggen dat ik deze mooie Alice in Wonderland klok niet meer heb. Op een gegeven moment ging hij kapot. We zijn er zelfs nog mee naar een repair café geweest in de hoop dat hij gemaakt kon worden. Maar helaas.

Alice in Wonderland klok poging

Van narigheid heb ik toen geprobeerd de klok een beetje na te maken met een klok van de Action. De ketting van de klok van Karwei heb ik aan de klok van de Action vastgemaakt.

klok action

Het resultaat is wel oké, maar niet zo mooi als de oorspronkelijke klok.

Deze klok hangt overigens in onze woonkamer. In de keuken hangt een keukenklok.

*’Oh my ears and whiskers, how late it’s getting!’

Ben jij overal op tijd? Of juist overal te laat?
En hoe denk je over te laat komen?

36 Comments

  1. Anonymous
  2. Dee
    • Dee
  3. Anke
  4. Claire
  5. Linda schrijft ' t op
  6. Frederique

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh