Alice in Wonderland klok, en het belang van op tijd komen

Een paar weken geleden vond ik bij de Karwei een klok, die er uit ziet als een uit z’n krachten gegroeid zakhorloge. Hij deed me meteen aan Alice in Wonderland denken, en aan het konijn dat zich zo haast, met zijn zakhorloge in de hand.

In ons oude huis, waar de woonkamer en keuken in elkaar overliepen, konden we het best met één klok af. Maar die klok hangt nu in de keuken. En dus vond ik dat ik deze best mocht kopen voor in de woonkamer. Hij kostte 19,95.

Maak je eigen Alice in Wonderland schilderij!

Eenmaal thuis zocht ik met behulp van Google het plaatje van het konijn uit Alice in Wonderland op, en voegde dat toe aan mijn Photobucket account. Onder het plaatje heb ik toen de bijbehorende tekst* geplakt, en daarna het eindresultaat uitgeprint en ingelijst.

Nu hangt onder de klok het schilderij van het konijn. En ik vind het een prachtig tableau! (Klik op het plaatje om hem beter te zien.)

Het konijn en ik

Ik voel veel affiniteit met dat konijn, want ik wil ook nooit ergens te laat komen! Sterker nog: ik kom ook echt nooit te laat, maar overal te vroeg. En dan moet ik vaak een kwartier wachten, want te vroeg komen is natuurlijk ook niet netjes.

Tegelijkertijd kan ook weinig mij zo boos maken, als mensen die te laat komen. Ik ervaar dat als een gebrek aan respect voor andersmans tijd: je geeft feitelijk aan dat je iemand niet belangrijk genoeg vindt om op tijd te zijn. Want calamiteiten daargelaten, is op tijd komen, een kwestie van plannen en op tijd weggaan.

*’Oh my ears and whiskers, how late it’s getting!’

Ben jij overal op tijd? Of juist overal te laat?
En hoe denk je over te laat komen?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

18 Comments

 1. Helaas moet ik toegeven dat ik ook weleens ergens te laat aan kom. Ik geef mijzelf daar ook de schuld van. Vaak denk ik dat ik nog wel even tijfd heb om iets op te ruimen of en voor ik het weet ga ik weer een paar minuten te laat weg.

  Gelukkig heb ik het nu niet zo heel druk meer (mag wel drukker worden), dus heb ik nu ook meer speling.

  Maar het is idd niet netjes om te laat te komen, daar ben ik het met je over eens.

 2. Wat leuk verzonnen zeg. Deze ga ik onthouden. En ja, ik wil ook overal op tijd komen. Liever te vroeg dan 1 minuut te laat. Ik denk dat dat komt omdat ik mensen respecteer. Hun tijdinvestering in mij respecteer. Jammer dat in wachtkamers soms dat juist ver te zoeken is……..

 3. Wat een leuke combi zo. En ik herken je hekel-aan-te-laat-gevoel, kan er ook niet tegen, maar heb een man die het ongeveer op zn voorhoofd getatoeëerd heeft staan, dus mijn huid is wat dikker inmiddels. Heeft niks met respect te maken bij hem, hij weet de tijd gewoon niet en hij denkt er niet aan om daarop te letten en vergeet dat als hij het zich voorneemt. Ik begrijp dat niet, maar zie dat het zo werkt. Het is meer een andere ‘mindset’

 4. Leuk!!
  Ik kom echt nooit te laat, kan me niet heugen dat het ooit voorgekomen is.
  En het aparte is…..ik draag geen horloge, heb geen mobiel dus ook geen tijd bij me. Maar ik ben bv ook altijd 10 minuten voor de wekker af gaat wakker dus blijkbaar bezit ik een goed ritme ;)

  Fijne weekend!
  Groetjes Isabelle

 5. Mooie combinatie. Ik kom ook nooit te laat en heb er een verschrikkelijke hekel aan als anderen altijd te laat komen.
  Ik zit liever een kwartier te wachten dan dat ze op mij moeten wachten. Ben het dus helemaal met je eens.

 6. Ik vind het zo stresserend om te proberen op tijd te komen dat ik altijd mensen aangeef dat ik binnen dan en een half uur kom. Dat geeft rust.

  Als ik ergens voor de 1e keer heen moet op afspraak, reken ik altijd een extra kwartiertje i.v.m. mogelijk verdwalen wat nagenoeg altijd bij mij gebeurt.

  Vervelend is het echter als we te laat komen op een feest zoals een bruiloft. Dan baal ik wel.

  Verder zal het me een rotworst wezen. Wij Nederlanders zijn 1 van de weinige volken op aarde die zo spastisch doen over te laat komen.

  1. Een ruime marge aanhouden haalt inderdaad de druk van de ketel.

   In andere culturen zijn afspraken inderdaad minder bindend. Ik heb wel eens gelezen dat je daar beslist niet op iemand moet rekenen als je een afspraak maakt. Persoonlijk vind ik dat heel onprettig.

 7. Ik probeer wel op tijd te komen, en vaak ben ik ook wel te vroeg. Maar ik blijf tegenwoordig uiterst relaxed als ik eens een keertje te laat kom. Ik weet dat ik normaal gesproken royaal op tijd vertrek, dus ik kan er niets aan doen als ik te laat kom. Wat wel vervelend is als je op een plek hebt afgesproken en jij bent er steevast dat kwartiertje te vroeg en de andere partij steevast dat kwartiertje te laat.

 8. Mijn tijdsbesef is heel slecht. Ik kan volledig opgaan in wat ik aan het doen ben en dan is het opeens tijd om weg te gaan. Dus ja… ik kom regelmatig iets te laat (of net op tijd)

  Tegenwoordig roept manlief tussendoor de tijd als we samen ergens heen moeten.
  Dat helpt iets. Meestal spreek ik tussen twee tijdstippen af en dan mik ik op het vroegste tijdstip, om binnen de tijd aan te komen.

  Aan de tijdsloosheid zitten twee kanten vind ik. Aan de ene kant baal ik er regelmatig van dat het me niet lukt om stipt te zijn. Aan de andere kant betekent het ook dat mijn aandacht is bij wat ik doe en dat geeft ook weer wat moois.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.