Reacties

Een nieuwe klok kopen en over het Repair Café — 13 reacties

 1. Je kan ook een los uurwerkje kopen om je klok te repareren. Bij Conrad is de goedkoopste nog geen 7 euro. Jammer dat de meneer van het repaircafe dat niet vertelde.

  • Ik opperde dat nog als mogelijkheid inderdaad. Maar dan dat ik een goedkope klok bij de Action zou kopen, en dat we daar het uurwerkje uit konden halen en in onze klok zetten. Maar de meneer bij het Repair Café zei dat dit niet kon.

   Je moet het daar denk ik ook net treffen.

 2. Bij mij hangt er ook een klok van de Action aan de muur. Precies om dezelfde reden als bij jou: klokken blijken bijna nergens te koop. Ik vind die ketting erboven wel heel tof!

  • Bij de Blokker had ik inderdaad ook gekeken, maar daar schrok ik een beetje van sommige prijzen. De klok die ik mooi vond was vrij groot en zwaar en je kon het uurwerk zien.

 3. Mijn klok is een boerenklokje uit plus minus 1880. Geërfd van mijn grootouders. Het heeft altijd bij mijn ouders gehangen, en ik kan me niet meer herinneren waar. Gek hè? Ik kan me nog wel de koekoeksklok in de gang herinneren. Ook heb ik de schoorsteen pendule geërfd. Die heeft een hele mooie klank. En staat bij ons in de keuken.
  Maar mijn kinderen vinden dat dat boerenklokje veel te luid slaat. Als ik hem erf, gaat de open haard in mam. De één heeft een klok van Ikea. De ander niets. Volgens hen zijn die oude klokken niet meer in trek.
  Gelukkig merk ik, als ik dood ben, toch niet wat er met de spullen gedaan wordt.

  • Een boerenklokje uit 1880 klinkt bijzonder Francien. Ik houd van dit soort dingen die een verhaal hebben. Wat voor geluid maakt het boerenklokje dan, dat je kinderen het te lawaaiig vinden?

 4. Leuk die klok aan de ketting! Jammer dat ze je oude klok niet konden maken.
  Bij de kringloop hebben ze ook vaak klokken (tip?)
  Op de schoorsteen heb ik een meer dan 100 jaar oude pendule staan, van mijn man's grootouders geweest. Hij loopt niet meer, en kan ook niet gerepareerd worden, maar we doen hem ook niet weg. Hij staat er voor de sier en de herinnering en is ook echt heel mooi.

  • Bij de kringloop had ik zeker gekeken, maar helaas hadden ze daar niks leuks. Je moet het daar net treffen. Die pendule klinkt prachtig! Ik kan me voorstellen dat je die alleen al voor de sier houdt : )

 5. Hier hangt een slinger uurwerk aan de muur, je weet wel, met gewichten die je op moet trekken.
  In de slaapkamer hangt een gewone ronde klok van ikea die rond een tientje was als ik me goed herinner. Het repair cafe kon mij ook al niet helpen toen ons digitale fotolijstje het niet meer deed. Jammer want dit was er een die we kregen toen ze in Nederland nog amper te koop waren en erg mooi van vormgeving.

  • Leuk zo'n klok met slingers! Dat had mijn oma vroeger ook. Ik vond dat er als kind altijd heel ingewikkeld uitzien. Jammer dat ze jou bij het Repair Cafe ook niet verder konden helpen. Er moet denk ik maar net iemand zitten met veel verstand van zaken.

 6. Wat een goed idee zo n repair cafe, ook al hielp het in dit geval niet. Ik heb mijn klok van de Blokker, vrij basic ding maar doet wat het moet :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>