Reacties

Agenda voor school: zijn ze passé? — 38 reacties

 1. Het lijkt mij wel nodig, maar zeker weten doe ik het niet, want mijn dochter zit nog op de basisschool. Ik vond de schoolagenda vroeger niet alleen nuttig, maar ook leuk om in te lezen (afhankelijk van welke agenda je hebt natuurlijk) en om vriendinnen in te laten schrijven. Verder maakte ik mijn agenda nog leuker om er allemaal plaatjes in te plakken van boybands en andere artiesten waar ik fan van was.

 2. Bij zoon op school (nou ja niet meer want geslaagd hoera) moet huiswerk in Magister staan anders telt het niet. Voor de laatste twee jaar (VMBO T) kregen ze een boekje met alle toets weken en de stof die ze dan moesten kennen. Heel overzichtelijk en raakt ook niet zo snel kwijt als een A4tje. Voor elke pta periode kregen ze dan nog een A4 als opfrissing. Daar maakte zoon een foto van. De eerste twee jaar kocht hij een Ajax agenda en dat was het enige "boek" dat er nog presentabel uitzag aan het eind, want weinig gebruikt. Vanaf de 3e geen agenda meer. Meisjes vinden het denk ik leuker om er een te hebben. Dochter (groep 7) pimpt dat ding helemaal.

  • Gefeliciteerd met je zoon Nicole! Dat is fijn nieuws : )

   Ik herken de 'mooie agenda' aan het eind van het schooljaar. Die van mijn zoon ziet er ook nog als nieuw uit. Die hebben weinig te lijden gehad.

   De truc is volgens mij inderdaad om het magister verplicht te maken voor docenten.

 3. Een agenda hoort bij je schooltijd. Niet alleen voor je huiswerk, maar ook als een soort vriendboekje. Hoe vaak de agenda's wel niet geruild werden en dan schreef je we berichtjes in aan elkaar. Zelf heb ik er nog 3 en die zijn nu zo speciaal, doordat je lang niet iedereen meer ziet en spreekt.

 4. Ik ben blij met al mijn leerlingen die gewoon nog een agenda hebben. Magister werkt nogal regelmatig niet, dus dan is het fijn als leerlingen gewoon op een andere manier nog kunnen zien wat ze moeten doen.
  Merk ook dat het huiswerk beter gemaakt wordt in klassen waar de meeste leerlingen een agenda hebben. Het lijkt alsof ze meer overzicht hebben van te komen toetsen en dergelijke tov leerlingen die geen agenda hebben.

  En zelf gebruik ik ook nog steeds een papier agenda, vind het ideaal. Heb wel een tijdje met google agenda e.d. gewerkt, maar het bevalt mij niet. Ik schrijf veel liever :)

  • Ik geloof meteen dat leerlingen meer overzicht hebben met een papieren agenda. Zelf heb ik ook een papieren agenda nodig. Anders heb ik geen voeling met de planning.

   Maar jij ben waarschijnlijk een leraar die het huiswerk nog echt opgeeft?

 5. Hier is de agenda en vooral ook dat ouderwetse huiswerk opgeven in de laatste minuut van de les een reden voor een hoop ellende. De meeste docenten weigeren Magister (veel te moeilijk, vinden de meeste docenten) Mijn kind is een heus ic wonder en een drama met opletten en schrijven.

  Ik denk dat ik m maar naar die iPad school van je zoon stuur. Al is dat ws een stukje verder fietsen...

  • Op de enige middelbare school in Doetinchem waar ze nog met schoolboeken werken, werkt het magister ook niet zo goed. Daar hebben de docenten er ook moeite mee het te gebruiken.

   Maar verder is hier bijna geen gewone school meer te vinden: overal hebben ze ipads!

 6. Ik denk dat, ook al zou Magister optimaal werken en door alle docenten gebruikt worden, er altijd leerlingen blijven die de voorkeur geven aan een schoolagenda. Het is maar net wat je prettig vindt werken, papier of digitaal. Ik vond het handig om één overzicht te hebben voor huiswerk, verjaardagen, werk en hobbies.
  Jammer trouwens dat de gewone jaaragenda's zo veel saaier zijn dan de schoolagenda's. ;) Dat mis ik wel nu ik geen schoolagenda's meer gebruik.

 7. Bij oudste dochter gebruiken ze ook nog gewoon een agenda, internet is onbetrouwbaar. Ze zijn hier nu ook volop aan het oriënteren welke er voor komend schooljaar gekocht moet worden.
  Ook op de basisschool wordt een agenda gevraagd, maar die gebruiken het nog vrij weinig. Jongste (groep 5) heeft m op school in haar la liggen en schrijft er wel in, maar middelste (groep 8) weet het weinige huiswerk wel uit haar hoofd en heeft m ergens op haar kamer slingeren.

  • Die schoolagenda's op de basisschool vind ik een wassen neus. Ze worden eigenlijk nooit gebruikt is mijn ervaring. Het is vooral het idee dat kinderen kunnen wennen aan een agenda.

   Maar vervolgens is daar dus het magister...

 8. Wat vervelend dat niet elke docent gebruik maakt van magister. Tijdens zijn echt veranderd en omdat ik niemand direct ken die op de middelbare school zit wist ik niet eens dat het tegenwoordig zo anders gaat.

 9. Ik zit duidelijk nog niet "in de schoolagenda's"hahah hier zitten ze (gelukkig) nog lang niet op de middelbare. Ik heb nog nooit van Magister gehoor, maar kan mijn voorstellen dat de tijden veranderen. Van de week bij de Bruna, lag er weer een hele hoop agenda's. Ik vond het vroeger altijd heel leuk en handig om een schoolagenda te hebben. Lijkt mij dat je nog wel een papieren agenda nodig heb als back-up.

  • Bij mij thuis zijn de meningen dus verdeeld Els. Uiteindelijk wordt het denk ik een kwestie van persoonlijke voorkeur. Want echt nodig zullen ze volgens mij in de toekomst niet meer zijn.

 10. Ik denk dat het zeker geen gepasseerd station is, onze oudste nu 9 leert plannen met haar schoolagenda. School, therapie en sporten.. alles gaat in haar agenda, op die manier houdt ze het overzicht en weet ze wat ze moet doen.

  Onze dame heeft wel een tab, maar daar houdt ze zeker dit soort dingen niet op bij. Zelf heb ik overigens ook nog een 'ouderwetse' organizer, ideaal!

 11. Schoolagenda’s ik kan me nog herinneren hoe leuk dat was als je er een mocht uitzoeken voor het nieuwe schooljaar.Je wa dan super trots op je nieuwe agenda.Je begon heel erg netje met schrijven en plakken aar hoe verder het schooljaar vorderde hoe slordiger de agenda werd. is het nog nodig in 2016? Eerlijk gezegd ik zou het niet echt weten maar ik zou het eerlijk gezegd heel erg vinden als zoiets wat ooit heel leuk was en waar je echt blij nog van kon worden nu ook al vervangen is door een Ipad. De tijd is als zo Ipad , mobiel, pc en multimedia. Ik zeg: niet niet passe. Ik zit helaas niet meer op school anders zou ik er nog steeds naar uit kunnen kijken om mogen er een te gaan halen.

  • Ik kijk nog steeds elk jaar wat er allemaal verkrijgbaar is op het gebied van schoolagenda's. Wat je zegt: het was echt superleuk om er eentje uit te zoeken voor het nieuwe jaar : )

 12. Ik geloof dat je mijn mening wel kent. Doe mij maar een 'ouderwets' schoolagenda!
  Dat Magister vind ik helemaal niks. Mijn dochter, die nu een hogere opleiding volgt, heeft er ook zo'n hekel aan dat ze voortdurend alle info en actualiteiten over haar opleiding op het internet moet opzoeken. Dat systeem heet dan weer 'Blackboard'. Ook zij werkt veel liever met een papieren agenda.
  Maar omdat alles nu steeds meer gedigitaliseerd wordt, zou het best weleens zo kunnen zijn dat schoolagenda's in de nabije toekomst steeds minder relevant worden.

 13. Ze hebben een agenda maar gebruiken hem niet. Waarom? Geen idee. Van zoon krijgen/kregen we email van de teacher met huiswerk.
  Dochter weet het zowel of belt met vriendin, zucht....
  En oudste dochter heb ik geen idee van, Ze heft wel iets,maar dat is meer thuis als op school.
  Volgend jaar mss?
  Vakanties zijn hier bijna, as vrijdag en dan pas weer 1 September!!!! En we hebben al mooi warm weer. goed begin! En geen weer voor agenda's......
  Groet, Wilma

  • Jeetje wat een lange vakantie zeg! Gaan jouw kinderen dan ook op kamp? Ik heb wel eens gehoord dat dit in de VS in ieder geval de gewoonte is?

  • nee we blijven lekker hier. Kids gaan mss naar vrienden en er is genoeg te zien hier.
   En naar Manitoba voor een paar dagen om kleinzoon te zien en mss andere zoon en vriendin... als het niet te warm is.
   groet, Wilma

 14. Onze oudste had alleen in de eerste klas een agenda. En die is nooit gebruikt... Alles staat op magister en als dat niet goed werkt is t niet anders. Meeste leraren zeggen aan het eind van de les dat ze het huiswerk op magister zetten. Dus een agenda kopen is nogal overbodig!

 15. Ik vind het zelf, als juf, wel nog handig. Ik noteer er mijn afspraken, oudergesprekken enz in.
  Ik kan me voorstellen dat je dochter die losse blaadjes maar niks vindt. Ik zou dat ook niet prettig vind. Je raakt ze idd sneller kwijt.
  Gewoon ouderwets noteren in een agenda, duidelijk overzicht en je leert voor mijn gevoel beter plannen.

 16. Mijn zoon (groep 6) MOEST van school een agenda aanschaffen aan het begin van het schooljaar. En een multomap. Meenemen op de eerste dag. Dat hebben wij uiteraard geregeld, agenda was geloof ik 15,- en die multomap 10,-. Groot was mijn verbazing toen hij de volgende dag de spulletjes weer mee naar huis nam. Hadden ze voorlopig niet nodig had de juf gezegd. Tot de dag van vandaag liggen agenda en multomap werkloos in de kast!!!! Kan ik heel pielig van worden...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>