Reacties

Sporten top 6 + waarom sporten mensen? — 34 reacties

  1. Ik ben ook niet van de teamsporten. Als ik sport sport ik voor mijzelf. Dansen, paardrijden, pilates. Ik heb het allemaal gedaan. Binnenkort gewoon weer naar de sportschool. Overigens vind ik het dan wel leuk om een groepsles te volgen.

    • Het kan soms ook aan de sportschool liggen Batboy. De sfeer per sportschool kan erg verschillen. Maar zelf vind ik het vooral teveel gedoe om helemaal naar de sportschool te moeten gaan.

  2. Ik ben beslist geen sporter. Nooit geweest ook. Alleen dansen vind ik wel leuk en fietsen als er een duidelijk einddoel is (of er gezellig iemand mee fietst).

    Verder vind ik wandelen leuk, maar dat wordt nog niet erkend als sport ;-)

  3. Ik ben weer begonnen met BBG een soort van Fajah maar deze training is van een Australische dame. Het valt me erg zwaar en merk dat ik toch wel ergens een stok achter de deur nodig heb..

  4. Mijn zoontje voetbalt al vanaf zijn vijfde. En nu ik zie hoe leuk dat is met zijn team, vind ik het eigenlijk jammer dat ik nooit aan teamsport gedaan heb. Want het punt is, als je dat op je 18e nog nooit gedaan hebt, begin je meestal ook niet meer.
    Ik heb op een blauwe maandag getennist, paardgereden en inderdaad ook gestijldanst. Het was het allemaal niet. Het enige dat ik langere tijd heb volgehouden was hardlopen. En misschien begin ik ook wel weer eens... Op het moment wandel ik veel met de hond. Beter iets dan niets hè. :-)

  5. Tja, als kind had ik al een hekel aan gymlessen, behalve bij lenigheidsoefeningen zoals touwen en ringen, daar was ik de beste van de klas mee :D
    Maar de rest van de gymles kon me gestolen worden, op de middelbare school was dit niet anders en ik herinner me nog de afkeurende blik van sommige docenten.
    Ik vond het gewoon niet leuk om te gymen, wat dus sporten is.
    Het is altijd zo gebleven en ik zal ook niet gauw naar sportprogramma's kijken of luisteren.

    Wat ik wel heel leuk vind, is recreatief wandelen en tuinieren, maar valt niet onder sporten...

    Groetjes Lily

    • Ik haalde uit de bieb ooit een boek over tuinieren als sport Lily : )

      Daarin wordt helemaal verteld welke spieren je allemaal wel niet traint in de tuin.

  6. Ik heb vroeger op jazz-ballet gezeten en op latere leeftijd deed ik mee aan de groepslessen zumba bij een sportschool. De jaren daarna danste ik alleen nog maar in de kroeg :p (wel heel fanatiek overigens, haha). Ook heb ik een tijdje samen met vrienden buiten in de duinen of het park kracht en cardio trainingen gedaan en sinds kort ben ik weer lid bij een sportschool. Daar hebben ze 'total body' work-outs in groepslessen, eigenlijk hetzelfde wat we eerst met dat groepje vrienden deden. Erg leuk, en ook zwaar om te doen (zeker nu ik 10,5 weken geleden voor het eerst moeder ben geworden) en bijkomend voordeel; het is niet weersafhankelijk! Succes met hardlopen!

  7. Haha, grappig onderwerp voor mij. Ik heb dan ook een grondige hekel aan alles wat met sport te maken heeft, doen, kijken maakt niet uit. Ik heb gelukkig een wederhelft die er ook niets mee heeft. Ik liep vroeger op de middelbare school op mijn 15e een voetbalknie op tijdens de gymles. We spreken 1963 en toen was dat nog een flinke operatie, 2 weken ziekenhuis, geen fysio daarna, kortom met sporten was het gedaan, hiep hoi. Later is gebleken dat ik een voetafwijking heb, vandaar het vele vallen en blessures. Ik draag nu sinds kort aangemeten orthopaedische schoenen en dat loopt een stuk stabieler. Wij fietsen, met name in het voorjaar en de zomer wel veel, ik ben dus wel een goed weer fietser. En ik werk graag in de tuin, met goed weer dus, vind ik ook sporten ;). Leontine

    • Dat tuinieren is ook zeker een goede vorm van beweging Leontine! Best erg dat je door de gymles op school zo geblesseerd bent geraakt dat je nooit meer kon sporten, ook al vind je dat dan geen ramp ; )

  8. Eerlijk gezegd doe ik helemaal niet zo graag aan sport. Ik ga soms wel naar de fitness omdat mijn zoon daar een abonnement heeft en heel het gezin dat mag gebruiken. Maar ik doe het eerder omdat ik vind dat ik 'iets van sport' moet doen, dan omdat ik het leuk vind.

    • Dat is heel herkenbaar Villa BlaBla. Ik zit ook nog steeds te wachten tot ik hardlopen Leuk vind. Soms is het wel oké, maar het leukst vind ik het toch als ik er mee klaar ben : )

      En daarnaast vind ik het heerlijk dat het me gezond houdt.

  9. Ik liep heel intensief hard. Samen met mijn man liep ik wel 30 kilometer. Maar de klad kwam erin en nu loop ik sinds een maand niet meer. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het even niet meer bij me past. Nu bezoek ik de sportschool heel intensief en wat bevalt mij dit toch goed. Niet meer rennen in de snijdende kou. ????

  10. Ik sport in een sportcentrum dat onderdeel is van een hotel hier in de omgeving. Dat betekent dat in mijn abonnement van 32,50 per maand zit: zwemmen, sauna, opgieting sauna, fitness, fifty fit (bewegingsoefeningen voor 50plussers met of zonder toestellen), boxen, spinning, aquajoggen, crosstrainen, bootcamp, wandelingen, lichtjestochten met kerst, ze gaan zelfs met een groep op wintersport maar dat is op eigen kosten ;-).
    Het is er echt perfect en ben er zeker 3 keer in de week te vinden. De dagen dat ik veel last heb van mijn reuma, ga ik lekker zwemmen en naar de sauna. En op dagen dat het goed gaat ga ik heerlijk crosstrainen en fitness doen.

  11. Ik heb echt een gruwelijke hekel aan sporten normaliter - maar ben sinds vorig jaar helemaal om!

    Toen ben ik gestart met softballen - en let me tell you. It's awesome!
    Als je me ooit had gezegd dat ik een teamsport zou gaan doen. Met andere vrouwen. En het leuk zou vinden? Dan had ik je in je gezicht uitgelachen.

    En nu....nu blog ik voor de KNBSB, doe ik de PR van mijn clubje en ontzettend mijn best om meer dames te werven voor deze geweldige sport.

    Want softballen mengt niet-super-intensief sporten met super-intensief sporten en het is. geweldig.

    • Ik herinner me softbal van de middelbare school, en ik vond het echt en verschrikking, Ik kon er ook niks van. Maar wat leuk dat je zoveel plezier hebt!

  12. Twee kleine kinderen en je hebt geen sport nodig hihi. Als kind veel gesport en gedanst totdat ik een knieblessure kreeg. Paar jaar geleden aan bootcamp gedaan; pittig maar net als hardlopen lekker buiten. Hardlopen is niet goed voor mijn knie. En sportschool is niks voor mij. Dus klim ik af en toe op mijn hometrainer en doe thuis aan yoga. Maar kan dus wel wat beter met mij, wat sport betreft ????

  13. Twee keer per week zwem ik een kilometer in een half uur, twee keer fiets ik 10 km in hoog tempo en een keer ga ik lekker stevig wandelen met mijn man. Oja, en telt 3 keer per week seks ook? :-D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder