10 dingen waaraan ik graag mijn geld uitgeef

uitgaven

Ik ben van ver gekomen als het om geldzaken gaat.

Er was een tijd dat het kwartje niet bepaald viel bij mij als om financiën ging. Hoogstens uit mijn portemonnee om er van alles mee te kopen.

Na kind nummer drie werd ik financieel verstandiger

Maar ergens na ons derde kind werd ik me financieel bewuster, en werd ik zuiniger en kritischer. Tsja, het duurt even, maar dan heb je ook wat! Steeds vaker paste ik de uitspraak van mijn tante Dina toe:

‘t is mooi spul. Voor wie ‘t nodig heeft.’

Toch zijn er dingen waaraan ik nog altijd graag mijn geld uitgeef.

Dingen waaraan ik graag mijn geld uitgeef : )

 1. Uggs. Ik ben dol op sheepskin boots. Ze houden mijn voeten zo heerlijk warm.
 2. Boeken. Hoewel ik bijna al mijn boeken uit de bibliotheek haal, kriebelt het regelmatig bij mij als ik in de boekhandel ben. Meestal ren ik vervolgens gauw door naar de bibliotheek om de behoefte aan boeken te bevredigen. Maar soms permitteer ik mij om een boek te kópen.
 3. Koffie in een horeca gelegenheid. Elke donderdagochtend fiets ik naar de stad en drink daar dan een kopje koffie. En op zaterdagochtend ga ik al ruim 15 jaar met één van de kinderen naar de stad, en dan trakteer ik op een ontbijtje bij de Hema. Of een broodje bij Subway. Net wat het betreffende kind wil.
 4. Notitieboekjes en agenda’s. Ik ben dol op kantoorartikelen, en val regelmatig voor een mooie schrift of notitieboekje.
 5. Een portie patat met en een bamischijf.
 6. Het Hema ontbijt ook al drink ik alleen de koffie.
 7. Laura Ashley rokken op eBay
 8. Kringloopmeubels! Op dit moment ben ik bijvoorbeeld op zoek naar een leuke nieuwe stoel voor in de keuken.
 9. Kitscherige oma kopjes. Ik ben er dol op. De verzameling die ik heb staat te pronken in mijn keukenkastje met glazen deurtjes.
 10. Bekleding voor onze houten bank.
 11. Hardloopkleding. Goede hardloopsokken zijn belangrijk, want anders krijg ik blaren. En een nieuw hardloopshirt kan erg motiverend werken.

Zie ook mijn post: Waar is het ouderwetse kladblok gebleven?

Tegelijkertijd zijn er ook dingen waar ik níét graag mijn geld aan uitgeef. Die post verschijnt maandag : )

Waar geef jij graag je geld aan uit?

Similar Posts

41 Comments

 1. Ik geef mijn geld meestal uit aan kleding. Niet dat ik zo fashion minded ben. Ik ben best zuinig en als ik dan geld uitgeef gaat dat naar kleding. Verder geef ik eigenlijk niet zoveel geld uit, behalve natuurlijk aan boodschappen en huishoudelijke zaken.

 2. OOk Ugg laarzen, heerlijk warm, en ik heb ze in alle kleuren en soorten..heel erg;)
  Bloemen, word ik blij van..
  Uit eten met beste vriendin, heerlijk bijkletsen en klagen haha
  Elke maand lunchen, ook met die zelfde vriendin,maar betalen om de maand, dus de ene maand ik, andere maand zij.
  Verder valt het erg mee wat ik verder uitgeef behalve de boodschappen.

  1. Wat gezellig zo’n vaste eetafspraak met een vriendin Marjolein! Ik ben dol op dat soort constructies. Zo heb ik zelf elke maandagochtend koffiedrinken met twee vriendinnen. Al ruim 14 jaar ondertussen.

 3. Ik geef graag geld uit aan goede zaden voor de moestuin, een dagje sauna en een fijne vakantie. O ja en een frietje met mayo van de friettent. Het lijkt echt alsof het anders smaakt en de mayo is zoveel beter, haha.

 4. Wat een leuk gevarieerd lijstje! Zelf koop ik ook heel graag boeken, al heb ik er nog tien ongelezen in de kast. De cover ne het verhaal spreekt me dan zo aan dat ik het toch mee moet nemen. :)

  1. Dat herken ik heel erg! Soms klinkt de flaptekst zo leuk, dat je zo’n boek echt graag wilt hebben. Ik bevredig deze behoefte nu bij de bibliotheek. Dat scheelt in de portemonnee.

  1. Speeltjes, mandjes, krabpalen, goed voedsel en natuurlijk de dierenarts. Die laatste is niet altijd leuk maar merk dat ik daar toch minder moeite mee heb dan sommige andere noodzakelijke dingen. Ik wil graag dat ze het fijn hebben en gezond zijn. Ik heb namelijk alleen maar afstandskatten en straatkatten die het niet erg leuk hebben gehad.

 5. Muziek. Zangles, een concert, bladmuziek, een zangproject, zo nu en dan een CD. Ik ben ook dol op lekker eten, maar met studerende kinderen, beperken we ons nu tot biologisch vlees. Wie weet later weer. Muziek is voeding voor de ziel ;-)

  1. Ja, leuk zijn die hè? Ik heb het op het moment eindelijk onder controle. Ik heb een klein notitieboekje gekocht van Moleskine en daar schrijf ik mijn notities nu in. En daarnaast heb ik dan mijn Moleskine agenda.

 6. Ik geef graag geld uit aan kleding, boeken, gezond eten en mijn dochter.

  Wel probeer ik veel dingen tweedehands aan te schaffen, dus koop ik veel op rommelmarkten en in kringloopwinkels.

  Dingen die ik niet tweedehands kan kopen probeer ik in de aanbieding en met korting te kopen.

  Hierdoor kan ik met mijn minder dan modale inkomen toch redelijk luxe leven en hoef ik me niet al te veel te ontzeggen.

 7. Sponsoren van onze volwassen kinderen. Wij hebben het vroeger met momenten financieel niet makkelijk gehad en ik weet maar al te goed hoe moeilijk het voor gezinnen met opgroeiende kinderen is om op financieel vlak alles te kunnen bekostigen en ‘vooruit’ te raken. Ik geniet er meer van om hen te sponsoren dan om er voor onszelf iets mee te kopen of ermee op vakantie te gaan.

 8. Hier ook papier en notaboekjes en (mooie) vulpennen en inkt (geen buisjes, altijd flesjes) zijn mijn zwakte. Dan vooral geen zwarte of blauwe inkt maar allerlei speciale kleurtjes. Op het werk ben ik dan ook herkenbaar aan de kleur inkt :) Iedereen blauw en zwart, ik donkerpaars (poussière de lune, hoe mooi is die naam!?), donkergroen, petroleumgroen met een glittertje erin (Herbin, Emeraude de Chivor), mooie bruintinten,… Inkt kost niet zo heel veel en is een leuk verwennerijtje, ik heb een hele collectie en wissel regelmatig. Ik schrijf ook veel persoonlijke kaartjes en briefjes en schrijf mijn boodschappenlijstjes ook met vulpen.
  Ben ook lichtjes verslaafd aan kringwinkels en geef ook geld uit aan af en toe koffie of een etentje en kleding.
  En natuurlijk sponsor ik de kinderen ook (2 zijn aan het verbouwen) en ga ik een spaarrekening openen voor mijn eerste toekomstig kleinkind (in maart, ik kan niet wachten!)

  1. Dat vind ik een hele speciale interesse! Leuk Gerd. En de naam van je donkerpaarse inkt is inderdaad prachtig.

   Wat voor werk doe je, dat er inkt bij komt kijken?

 9. Heb jij ook zo’n voorliefde voor kantoorartikelen? Dat herken ik :-) !
  Ook ik was niet zo verstandig met geld. Eigenlijk dacht ik dat het leven goedkoper was, maar ik vind het huisje-kindje-beestje best duur.

  1. Ik merk het wekelijks aan de boodschappen. Soms schrik ik best van het eindbedrag. En verder komen er veel kosten van buitenaf vind ik. Vooral doordat scholen voortdurend allerlei Leuke dingen willen doen in plaats van gewoon les geven.

 10. Ik geef graag geld uit aan lekkere luxe boodschappen. Dat doe ik zelden maar kan er echt van genieten. Daarnaast koop ik graag mooie wolletjes en luiers (wasbaar) voor de kinderen :)

 11. Ik geef graag geld uit aan uiteten gaan. Wel minder vaak nu ik financieel bewuster in het leven sta. En als het kan met AH spaaractie of socialdeal of iets dergelijks.

 12. Ik geef mijn geld helaas vooral uit aan vaste lasten, schoolkosten en gezondheidskosten. Wat er overblijft geef ik het liefst uit aan de kinderen, aan uitjes en reizen samen. Aan dingen die we doen niet aan ‘tastbare’ dingen maar aan herinneringen.

 13. Oh oh, gewetensvraag! Ik koop graag Dr Martens, heb er nu 5 paar van. En als ik in de supermarkt ben koop ik bijna altijd wat lekkers voor bij de koffie. Als ik naar de stad ga moet ik altijd bij H&M naar binnen en wat kopen. Dus ga ik niet te vaak naar de stad…

 14. Mooie uitspraak van tante Dina en ja het klopt eigenlijk wel.vaak hebben we iets eigenlijk helemaal niet echt nodig . maar soms is het ook leuk en fijn om iets te kunnen kopen . Voor jezelf of voor iemand anders. De financiële situatie van Ellis en mij is nu heel anders als ooit in het verleden dus we moeten echt wel oppassen en geen onnodige uitgave doen. Wat ik daar wel weer mooi aan vind is dat je nu veel bewuster met het geld om gaat. Je word veel creatiever in dingen. Je kan nu vaak veel blijer zijn met iets kleins dan de grote dingen die je ooit makkelijker kocht omdat het kon. De waarde van alles is nu meer.

 15. De laatste jaren hebben wij het iets ruimer omdat we geen kinderen meer thuis hebben. Na jarenlang heel sober te zijn geweest geef ik nu meer geld uit aan kleding en ik geniet hier heel erg van.
  Vroeger droeg ik elke keer als ik op visite ging bij iemand mijn “beste” vestje/broek. Maar ik had maar 1 zo’n exemplaar en droeg dus telkens hetzelfde.
  Ik vind het heerlijk dat ik nu iets meer keus heb. Nogsteeds geen volle kasten want ik hou er een systeem op na van zoveel exemplaren van dit en zoveel exemplaren van dat.
  Ik heb een hekel aan onoverzichtelijke kasten want dan draag je de helft toch niet. Tegenwoordig heb ik een goede garderobe en iets erin betekent ook iets eruit,

 16. Boeken, check!
  Notitieboekjes en papierwaren, check!
  En hardloopkledij… ik lijk meer en meer zulke kledij te kopen tijdens een dagje shoppen dan gewone kledij :D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.