Reacties

Zo vieren wij Kerstavond — 27 reacties

 1. Wij gaan meestal een dag naar mijn ouders. Zelf doen we er niet zoveel aan.
  Als kind gingen ik op kerstavond naar de kerk (katholiek) en dat was sprookjesachtig mooi. Ik heb een tijdje bij het kinderkoor gezeten van de kerk en had daar veel plezier in.
  Na de kerk gingen we met het gezin aan een heel feestelijk gedekte tafel. Kerstbrood, bolletjes, luxe beleg, rromboter, beschuit met muisjes (traditie in mijn familie, er wordt tenslotte gevierd dat er een kindje is geboren).
  Mooie herinneringen.
  Ik had zelf ook graag tradities gemaakt en vroeger deed ik er meer aan in mijn gezin. Helaas lukt me dat niet meer vanwege cvs. Ik heb wel het huis versierd en brand veel kaarsjes.

 2. Ik 'vier' kerstavond alleen aangezien mijn man pas tegen 23.45 u thuis komt van het werk. Morgen heeft hij vroegdienst en moet terug opstaan om 4.30 u. Het wordt voor ons dus een zeer korte nacht. Zelfde uurregeling voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag....
  Mij maakt het niet uit dat ik deze avond alleen zit. Onze oudste viert kerstavond samen met haar gezin, traditioneel vieren ze kerstdag bij haar schoonouders.
  Onze jongste is sinds een aantal maanden weer vrijgezel en viert kerstavond thuis bij vrienden. Op kerstmis zelf moet hij werken.
  Ik maak voor mezelf vanavond wel ovenhapjes klaar die ik met veel smaak helemaal alleen zal opeten....

 3. Zie het voor me. Jij manmoedig bezig tradities aan het creeeren en de familie die met gepaste tegenzin blij meedoet. Hoe herkenbaar!

  Maar, de aanhouder wint! Mijn zoon heeft zijn terugkomst van 5 maanden buitenland zo geregeld dat hij om 6 uur vanavond thuiskomt. “ als jouw eigen kerstkind” . Ben helemaal blij.

  Fijne dagen toegewenst, te beginnen met een mooie Kerstavond!

  Groetjes Jacqueline

 4. Ik vier kerstavond niet tot nauwelijks, vanavond gaan mijn ouders naar de film en ik ga bird box kijken op netflix. We eten dan wel weer samen, maar voor mij is het too much om 3 dagen bij mijn ouders te zijn.

 5. vroeger vierde ik kerstavond met mijn vader, moeder, zusje, oma, oom en tante. De vrouwen gingen naar de kerk en de mannen dronken een borrel (of twee) en daarna lekker met z'n alle eten. Was altijd heel erg gezellig. Maar sinds mijn oma is overleden en mijn zusje en ik partners hebben, doen we het eigenlijk niet meer. wel jammer

 6. Als kind werd ik om 22.30 uur gewekt met een beker warme melk en een boterham en om 23.30 uur zat ik in de kerk (nachtmis)
  Geloven doe ik niet nu niet meer en van warme melk houd ik niet meer.
  Wij eten nu extra feestelijk op 22 december; een beetje meer licht dan de dag ervoor!

 7. Wij vieren eigenlijk geen kerst, we gaan eerste kerstdag wel gourmetten bij mn ouders en tweede kerstdag komen schoonvader en zijn vriendin hierheen voor de pizzarette, maar verder doen we lekker relaxt

 8. Kerstavond vieren we met hapjes, diegenen die thuis zijn.
  Kerstdag traditioneel met de kinderen en hun partners. 1 van de vriendinnetjes viert liever met haar familie.
  We zaten vandaag met z'n allen aan de grote, feestelijk gedekte tafels.
  Ondanks de stress (de kalkoen bleek vanochtend slecht! Gelukkig nog ergens hertenfilet kunnen kopen) was het weer heel gezellig.
  Dan denk ik : wat een rijkdom!!

 9. Mooi dat jullie zulke tradities in ere houden. Ik houd daar erg van! En extra credits voor jou dat je zo je best doet. Dat hebben die kids echt wel door hoor ;-) Wij hebben op kerstavond altijd de traditie om met de familie of gewoon met z'n tweetjes lekker All You Need Is Love te kijken onder het genot van champagne en lekkere hapjes. Echt een top begin van de Kerstmis!

 10. Ik vind het zo leuk om te lezen hoe mensen Kerstavond vieren en welke gezinstradities er zijn. Bij ons is Kerstavond ook écht het hoogtepunt. We gaan met zijn allen gourmetten en pakken cadeautjes uit bij de boom. En ieder jaar weer rollen de tranen van het lachen over onze wangen, zo onwijs gezellig is het. Het is dan ook echt mijn favoriete Kerst moment <3

 11. Kerstavond hebben we niet gevierd omdat mijn moeder moest werken. 1e kerstdag was samen met mijn ouders en oom en 2e kerstdag was met mijn broertje, zijn vriendin, mijn oma en mijn ouders, gezellig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder