Zo maak je een tosti Hawaii zonder kortsluiting

tosti hawaii

Ik ben dol op een tosti Hawaii.

Ik heb daardoor menig tosti-apparaat versleten. Meestal doordat ik de klep met geweld dichtduwde, omdat mijn tosti Hawaii te mollig was. Steevast gaf het klemmetje, dat de klep om z'n plaats moet houden, dan kreunend en steunend de geest.

Tosti Hawaii uit de oven

Een tijdlang maakte ik toen mijn tosti's in de oven. Maar eerlijk gezegd smaakten die vooral naar heel droog brood. En regelmatig schoot zo'n droge broodkruimel in mijn verkeerde keelgat en bezorgde mij zo'n ademloze hoestbui, dat de kinderen bezorgd riepen:

'Mamamamamama, waarom zie je zo blauw?!'

Gelukkig vond ik een perfecte oplossing voor heerlijke tosti's Hawaii: gewoon met behulp van een degelijk broodrooster!

Tosti Hawaii zelf maken zonder kortsluiting

Ik bekleed mijn boterham met jong belegen kaas, een plakje achterham en natuurlijk tevredenheid. Dan sla ik hem te pletter, zodat hij in het mandje van het broodrooster past. De oplettende lezer zal nu wellicht fronsen en roepen: 'Maar dat is toch gewoon een tosti ham-kaas?!'

Het probleem is namelijk de vraag:

Hoe krijg ik die ananas in mijn tosti?'

Want zo'n ananas bevat vocht. En daar houden de meeste tosti apparaten niet van. Mijn tosti apparaat is eigenlijk een broodrooster. Maar de rekjes bieden ruimte voor een dubbele boterham. Dus ik kan daarmee prima een tosti Hawaii maken. Maar zelfs als ik de ananas van te voren goed depte, om het vocht ver minderen, kreeg ik soms nog kortsluiting.

De ananas warm je even apart op!

Let op, want nu komt het geheim: de ananas warm ik ondertussen op in de oven of magnetron, en drapeer die vervolgens bovenop de tosti. Voila, een overheerlijke tosti Hawaii! Hij smaakt net zo goed als wanneer hij er tussen zit.

En ik krijg geen kortsluiting.

N.B. probeer niet de ananas toch tussen de boterham te pletten, en de tosti in deze vorm in het broodrooster te proppen! Dit leidt steevast tot algehele kortstluiting.

P.S. Je kunt je tosti Hawaii ook maken in een koekenpan. Maar dan heb je weer boter of olie nodig, en dat wil ik liever niet.

Wat is jouw favoriete tosti?

Similar Posts

6 Comments

  1. Volgens mij gebruik jij een broodrooster, geen tosti-ijzer. In een broodrooster kun je inderdaad geen ananas tussen je brood doen omdat er dan kortsluiting kan ontstaan. In een tosti-ijzer wel. Daar ligt de dubbele boterham gewoon horizontaal en is er geen verbinding naar elektra.

  2. Ik maak ze tussen de grill. Mijn favoriet is ook de hawaï, maar wij noemen het croque hawaï. Er bestaat ook nog croque madam, dat is met een spiegelei erover????. Croque monsieur is gewoon een tosti met kaas en ham (hesp).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.