Zo maak je een tosti Hawaii zonder kortsluiting

tosti hawaii

Ik ben dol op een tosti Hawaii.

Maar het valt tegenwoordig niet altijd mee om een ‘gewone’ tosti Hawaii te krijgen. En dan bedoel ik, tot mijn schande, een tosti van wit brood. Of eventueel lichtbruin brood.

Vaak worden ze nu gemaakt van oerbrood en dergelijke. Van dat hele donkere brood met allemaal gezonde zaden en pitten er in.

Tosti Hawaii: zelf maken zonder kortsluiting

Daarom maak ik mijn tosti Hawaii dan maar gewoon zelf. Wit brood heb ik niet in huis, maar wel lichtbruin. Het probleem was alleen de vraag:

‘Hoe krijg ik die ananas in mijn tosti?’

Want zo’n ananas bevat vocht. En daar houden de meeste tosti apparaten niet van. Mijn tosti apparaat is eigenlijk een broodrooster. Maar de rekjes bieden ruimte voor een dubbele boterham. Dus ik kan daarmee prima een tosti Hawaii maken. Maar zelfs als ik de ananas van te voren goed depte, om het vocht ver minderen, kreeg ik soms nog kortsluiting.

Gelukkig bleek de oplossing heel simpel!

Ik gooi de ananas gewoon even 15 seconden in de magnetron. En daarna drapeer ik hem op mijn tosti.

Dat smaakt net zo goed als wanneer hij er tussen zit.

En ik krijg geen kortsluiting:

N.B. Je kunt je tosti Hawaii ook maken in een koekenpan. Maar dan heb je weer boter of olie nodig, en dat wil ik liever niet.

Wat is jouw favoriete tosti?

0/5 (0 Reviews)

6 Responses to Zo maak je een tosti Hawaii zonder kortsluiting

  1. Volgens mij gebruik jij een broodrooster, geen tosti-ijzer. In een broodrooster kun je inderdaad geen ananas tussen je brood doen omdat er dan kortsluiting kan ontstaan. In een tosti-ijzer wel. Daar ligt de dubbele boterham gewoon horizontaal en is er geen verbinding naar elektra.

  2. Ik maak ze tussen de grill. Mijn favoriet is ook de hawaï, maar wij noemen het croque hawaï. Er bestaat ook nog croque madam, dat is met een spiegelei erover????. Croque monsieur is gewoon een tosti met kaas en ham (hesp).

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.