Zitzak, maar dan anders

Terapy zitzak review

Ik was een tiener in de jaren 80, en mijn ouders hadden destijds een zitzak. Het ding zat lekke. Maar wat ik me er vooral van herinner is dat hij zo lelijk was. Dus toen ik van Terapy het aanbod kreeg om hun zitzak uit te proberen was mijn eerste reactie er eentje van: ‘Dankjewel voor het aanbod, maar nee dank je.’ Maar je moet openstaan voor nieuwe ervaringen, en dus besloot ik hun zitzak toch een kans te geven. Al was het maar vanwege de veelbelovende naam ‘Terapy’ die mij bij allemaal associaties oproept met welbevinden. En gratis therapie in de vorm van een zitzak ; )

De Terapy zitzak

Wat de zitzak van Terapy onderscheidt van andere zitzakken is het materiaal. Hij is namelijk van zacht, rekbaar katoen en voelt superzacht aan. Je wilt hem bij wijze van spreken wel knuffelen. Gewoon omdat hij zo lekker zacht en vriendelijk aanvoelt. Hij is gevuld met zogenoemde ontwikkelde EPS-korrels. Die bevatten minder lucht, waardoor het volume langer goed blijft.

Toen ik hem voor het eerst uit de doos haalde was mijn eerste indruk: hij lijkt helemaal niet op een zitzak. Wat ik dus positief vind, want die van mijn ouders destijds leek wel op een zitzak. De Terapy zitzak lijkt in eerste instantie op een groot rechthoekig kussen. Maar omdat hij zo soepel is, kun je hem eenvoudig in allerlei modellen kneden. Het bekendste model is de druppelvorm.

De voordelen van een Terapy zitzak op een rijtje

 • Hij is heerlijk zacht.
 • Je kunt hem kneden in de gewenste vorm.
 • Omdat hij zich aanpast aan je lichaam, wordt je lichaamsgewicht goed verdeeld en de drukpunten op je wervelkolom verlicht.
 • Fysiotherapeuten ondersteunen deze zitzak.
 • Je kunt hem zowel binnen als buiten gebruiken! Kijk, daar houd ik van!
 • De buitenhoes kan er af, en in de wasmachine.
 • Mocht de zitzak stuk gaan dan kun je nieuwe vulling bestellen.
 • Je kunt de Terapy zitzak online bestellen, maar je kunt hem ook eerst uitproberen in de showroom.
 • Hij is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Voor elk wat wils dus. Geheel tegen mijn voorliefde voor kleur in, koos ik voor een neutrale kleur zitzak zodat hij overal bij zou passen.
 • Het is een eenvoudige manier om een extra zitplaats te creëren.

Wat ik vind van de Terapy zitzak

Zoals ik al schreef riep de Terapy zitzak bij mij de behoefte op om hem eens even flink te knuffelen. Daarnaast vind ik hem handig om even een comfortabele extra zitplek in de woonkamer te creëren. Anders dan dat lelijke ding van mijn ouders, oogt de Terapy zitzak neutraal. Hij lijkt me ook erg leuk voor kinderen en op kinderkamers. Je maakt er bijvoorbeeld heel makkelijk een gezellig leeshoekje mee voor je kind.

N.B. Je kunt er ook heel goed ‘De Denker’ mee nadoen:

De Denker Terapy zitzak

Praktische informatie over de Terapy zitzak

De Terapy zitzak is verkrijgbaar in 6 verschillende maten. Daarnaast kun je ook losse Terapy armleuningen kopen. Hieronder zie je een combinatie van een Terapy zitzak met zo’n armleuning. De prijzen van de zitzakken variëren van 99,- voor een kleine zitzak, tot 229,- voor het grootste model.

Terapy zitzak armleuning

Meer weten, of alle modellen bekijken?

Ga dan naar de site terapy.nl! In onderstaand filmpje zie je de Terapy zitzak ‘in actie’:

N.B. Je kunt ook zitzakken huren!

Wat vind jij van zitzakken?

Similar Posts

52 Comments

 1. Ik had er vroeger ook één, zo’n zitzak – niet zo fancy als deze ;)
  Mijn moeder vond het altijd vreselijk als dat ding moest worden bijgevuld, want dan moest hij open en kwam de piepschuim eruit!

  Deze ziet er echt leuk uit voor een tienerkamer of zo!

  Arghhhh :-)

 2. Ziet er best leuk uit maar voor mij blijft het toch: Nee dank je.

  Die spullen kosten redelijk wat geld en ik heb voor beide kinderen ooit eens eentje gekocht. Ik dacht dat ze dan rustig een boekje konden lezen op de zitzak maar niet dus… Twee keer misschien hebben ze dat gebruikt en dan nooit meer. Staat mooi in de weg nu!

 3. Ik had vroeger ook een zitzak maar die had ik zo vaak gebruikt dat de vulling op een gegeven moment eruit kwam. Misschien wordt het weer eens tijd om er weer 1 aan te schaffen na je artikel gelezen te hebben. ;)

 4. Ik heb de Baloo versie. Hij staat in een hoek van mijn kantoor, tot ik aan een dutje toe ben… ik beken dat ik hem daarvoor gekocht heb.
  Hij ligt echt zalig zacht. Hij redt me ook in de snurk-nachten van mijn man…
  En ja, het grote verschil met de gangbare zitzakken (naast bij deze dan het formaat) is echt wel de hoes. Niet dat zweterige nylon kunststof maar een katoenachtige stof die erg aangenaam is.
  Dus ja, ik ben fan! (en dat zonder sponsoring, want duur zijn ze wel)

 5. Zo gaaf! Ik heb hem deze week al eerder ergens voorbij zien komen. Lijkt me echt heerlijk in de kamer, niet alleen voor mezelf natuurlijk, ook voor mijn zoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.