Wil je blijven wonen waar je nu woont? + Huisvlijt Linkparty reminder

wonen

‘Wil je blijven wonen waar je nu woont?’ is het tea topic dat ik vandaag bij mijn kopje kersenthee aantrof.

Aangezien ik een honkvast type ben, is het antwoord: ‘Ja.’

Als ik een plant zou zijn, dan zou je mij ook niet beter niet kunnen verpotten. Ik floreer het beste als je me laat staan waar ik ben. Het kost mij gemiddeld al gauw 7 jaar voordat ik me na een verhuizing weer echt thuis begin te voelen.

Wil je blijven wonen waar je nu woont?

Dat neemt niet weg, dat ik soms wel eens kan verlangen naar het gemak van voorzieningen op loopafstand. Dat je niet voor alles eigenlijk de auto nodig hebt. Daar staat dan weer tegenover dat ik uitkijk over een grote akker met aan het eind een zandweg langs een bos!

Kortom veel rust en stilte.

Maar daarvoor lever ik dus comfort en gemak in.

En dan nu door naar de Huisvlijt Linkparty reminder, waar je jouw blogpost kunt delen!

Huisvlijt Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hoe is het voor jou? Wil jij blijven wonen waar je nu woont?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ja ik blijf ook wonen waar ik nu woont want alles is op loopafstand hier en na 45 jaar hier heb ik het nog steeds prima hier. Je kent het spreekwoord : Oude bomen moet je niet verplanten ;) Het enigste wat ik mist is dan een lift maar ik ben nog steeds boven gekomen.

 2. Ik wel de Randstad is mij te druk. Over 4 jaar wil ik op de Veluwe of Achterhoek in een boerderij wonen.

 3. Na 42 jaar (honkvast) op hetzelfde adres te wonen, heb ik gebouwd in m’n oude dag… Nieuw, klein, lage kosten (dacht ik!). Enkele jaren geleden brandde het huis waar ik nu woon (samen met 20 andere huizen) af… Nu woon ik ‘brandonveilig’…
  Lie(f)s.

 4. Ik woon heerlijk in een dorp nabij H’veen. Ik woon samen met mijn kinderen in een huurhuis, die nog niet zo oud is en fijn is om in te wonen. We hebben zelfs vloerverwarming. Toen ik hier kwam wonen was dit echt een luxe. Ik wil hier niet weg, ik heb een auto, dus moet ik ergens naar toe ben ik er zo. De stad is mij te druk, geef mij de rust , ruimte en de natuur om mij heen maar.

 5. Nee ik ga niet weg,k woon gelijkvloers met lift en ik heb de lusten van het dorp en de lusten van Amsterdam.
  En zo gezellig in ons dorp, bijna iedereen groet je.
  Dat gebeurt niet in Amsterdam of in een andere grotere stad.

 6. Leuk om jouw gedachten te lezen. Ik heb ongeveer hetzelfde. Qua huis wil ik héél graag weg van waar ik nu woon (iets met luidruchtig appartementencomplex), maar qua omgeving wil ik het liefst in deze polder blijven.

 7. Wij wonen hier heerlijk, in de mooiste jaren 30 wijk van de stad. Groen, verkeersluw en rustig maar op loopafstand van het centrum. Hoewel ik van de natuur hou en vaak fiets in de lente en zomer, ben ik een echt stadsmens. Ik hou van wat kleurrijke types en de gezelligheid. Maar het is ook geen enorm grote stad. Amsterdam moet ik niet aan denken!
  Maar als de kinderen eenmaal op zichzelf wonen, gaan we waarschijnlijk wel verhuizen. Wat moet je dan nog met twee verdiepingen en vier slaapkamers? Hoewel onze straat heel wat gescheiden vrouwen herbergt, en alleenstaanden. Dat is wel een beetje jammer vanwege de woningnood :-(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.