Wiley fox smartphone getest!

wiley fox

Als fulltime blogger kun je niet zonder een goede smartphone.

En als moeder eigenlijk ook niet!

Als moeder niet omdat je tegenwoordig permanent bereikbaar moet zijn voor school, en als blogger gebruik ik hem vanwege de camera, Instagram etc.

Wiley Fox smartphone gebruiken

Sinds ik de geneugten van smartphones heb ontdekt, is mijn interesse in de verschillende mogelijkheden en modellen gegroeid. Op dit moment gebruik ik mijn iPhone5c die ik tweedehands kocht via marktplaats. Maar het schermpje is best klein, er zit geen radio op en de kwaliteit van de foto’s is matig.

Dus toen ik de kans kreeg om een smartphone te proberen van het merk Wiley Fox leek me dat wel wat. En ik geef het eerlijk toe: ik werd ook verleid door de grappige merknaam! Een smartphone met de naam ‘slimme vos,’ dat leek me wel wat.

Wiley Fox smartphone: wat een mooie verpakking en presentatie!

Het eerste wat me opviel van de Wiley Fox smartphone is de goede presentatie en verpakking. De Wiley Fox zit namelijk verpakt in een chique, oranje platte doos. Voor hetzelfde geld had er een diamanten halssnoer in de doos gezeten!wiley fox

Vervolgens was de doos ook nog eens afgesloten met een speciaal zegel. Daaraan kon ik zien dat ik de allereerste was die het doosje opende.

wiley fox

En toen ik de deksel omhoog duwde werd ik begroet met een bedankje:

wiley fox

De presentatie en verpakking is dus uitstekend. Hoe zit het met de smartphone Wiley Fox zelf?

Wiley Fox Swift 2: eigenschappen

De Wiley Fox Swift  valt in de categorie ‘basisklasse Android’. Dat wil zeggen dat je een goede kwaliteit smartphone krijgt voor een prettige prijs. In dit geval 239,-.

Wat krijg je daar precies voor?

 • Een vingerafdrukscanner
 • 16 megapixel camera
 • Dual sim telefoon: je kunt met de Wiley Fox op twee verschillende nummers bereikbaar zijn. Dat is bijvoorbeeld handig als je in het buitenland bent. Of als je de Wiley Fox zowel privé als zakelijk wilt gebruiken.
 • 3 GB werkgeheugen
 • 5.2 inch Full HD scherm
 • Android 7 Nougat
 • Batterij gaat lang mee.
 • Alle apps zijn alfabetisch te vinden via de ‘app drawer’.
 • Je kunt je scherm veranderen met verschillende themes. Net zoals bij een blog.
 • Aluminium achterkant wat een solide en degelijk gevoel geeft.

Mijn ervaringen met de Wiley Fox Swift 2

Ik vind het lastig om aan nieuwe systemen te wennen. Mijn computer is een Mac, en daarom heb ik een iPhone. Omdat Wiley Fox op android draait, is dat dus een heel ander systeem voor mij.

Daarom kocht ik bij de Hema een nieuw telefoonnummer voor 1 euro speciaal voor mijn Wiley Fox. Zo kon ik er rustig aan wennen, maar wel met alle apps en voorzieningen die ik ook op mijn iPhone5c heb zitten. Dat zijn onder andere Whatsapp, Rabobank app, Radio5 en Instagram. Extra voordeel van de Wiley Fox is dat ik nu ook weer een fm radio op mijn smartphone heb.

Ik vind de Wiley Fox een bijzonder prettige smartphone. Met name omdat hij wat groter is, is hij makkelijker te bedienen. Het grootste pluspunt voor mij is de camera. De foto’s die ik met de Wiley Fox maak zijn veel mooier dan die met mijn iPhone5c. Bovendien zit er meer geheugen op.

Review op youtube

In onderstaand filmpje legt een vriendelijke jongeman alles uit over deze smartphone:

Conclusie over de Wiley Fox Swift 2

Ik vind de Wiley Fox Swift 2 een leuke en goede smartphone. Door de naam onderscheidt hij zich van alle andere smartphones. Ik vind het leuker om te zeggen: ‘Ik heb een Wiley Fox’ dan ‘Ik heb een Samsung’.

Hij ligt prettig in de hand, en kan meer dan mijn oude iPhone.

Praktische informatie over deze leuke smartphone

De Wiley Fox is te koop op Coolblue voor 239,- euro.

Leestip: mini smartphone

Welk type smartphone gebruik jij? En wat zijn jouw criteria bij het kopen van een smartphone?

Similar Posts

41 Comments

 1. Interessant voor mijn zoon. Voor die prijs. Zelf heb ik in de loop der jaren zo veel telefoons al gehad. Uitgekomen bij de Samsung7 juist omdat die toen de beste camera had van alle telefoons. En om die reden dan ik niet iets anders willen.

  1. Een goede camera is erg prettig, dat heb ik ondertussen ook wel gemerkt. Foto’s die ik maak met de iPod van de kinderen zijn heel korrelig bijvoorbeeld.

 2. Hmmm, dit lijkt me best een interessante telefoon, helemaal vanwege die duaal sim en dus met 2 nummers tegelijk bereikbaar zijn. Ideaal op zakelijk gebied. Bedankt voor deze fijne review

 3. Dit merk kende ik eigenlijk helemal niet! Ik koop al jaren samsung telefoons. Deze telefoon is eigenlijk ook aan vervanging toe. Ik kijk naar de grote van het toestel en de mogelijkheden erop. Ga ik echt naar een beter toestel?

  Verder heb je helemaal gelijk over de presentatie! Ook de oranje kleur gebruik zie je terug komen in het snoer, letterkleur en natuurlijk de doos zelf. Inderdaad mooie presentatie

 4. Ik heb nog maar pas een smartphone :) en inderdaad, het is een wileyfox. Uitgezocht door jongste zoon samen met man. (want ik ken daar helemaal niets van!)Ik was sowieso bang van een smartphone, ik ben al een dagje ouder hé.
  Maar…ik ben er nu heel blij mee, al doe ik er bij lange na niet mee wat je er allemaal mee zou kunnen doen!
  Groetjes uit Gent!

 5. Nog nooit van gehoord. Ik vind Wiley Fox super klinken. Ik ben ook een met Apple, weet niet of ik van m’n iPhone zou inruilen. En dan ook nog Android!

 6. Accuduur moet minimaal 3 dagen mee gaan en dan met minimaal 10 uur Playtime erop. En dan zijn er weinig smartphones die dat kunnen mijn Lenovo P2 wel :-)

 7. Ik heb de WileyFox al een poosje in gebruik, maar sinds de laatste software update van Cyanogen naar Zen verliest hij steeds de dataconnectie als ik geen WiFi connectie meer heb, daar ben ik niet zo blij mee. Verder een prima toestel. Lees de review van het toestel ook eens op Tweakers.nl: daar heb ik mijn aanschaf op gebaseerd. Het is een beetje een technisch verhaal, maar wel goede informatie.

 8. Het is inderdaad een grappige naam. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik heb een samsung, een oudje.Ben een beetje aan het oriënteren voor een andere.

 9. Ik kende de Wiley Fox nog niet! Het lijkt me inderdaad lastig wennen als je een iPhone gewend bent. Ik heb zelf al jaren Android, voor mij zou het andersom echt een ramp worden denk ik haha

 10. Ik was hier totdat ik dit artikel las helemaal niet bekend mee. Het is zeker een grappige naam, maar wel origineel! Ik gebruik al jaren een iPhone en zou niet meer anders willen, maar dat zal ook wel gewenning zijn. Net wat je zegt dat kost gewoon even tijd.

 11. De naam vind ik lastig om te noemen. Mijn man heeft smartphone van dit merk, alleen weet ik niet welke serie. De camera is helaas traag geworden, tijd voor nieuw, denk ik.
  Voor de prijs en zoals je testte dan de camera heel goed is. Dat is wel een goed alternatief.
  Voor mij camera belangrijk in de smartphone want ik maak veel foto`s en vlog filmpje

 12. Ik heb een Samsung A3 2016. Prima telefoon en voor niet teveel geld.
  Over de wilen fox had ik nog nooit wat gehoord. Alleen al voor de oranje oplader zou het hem willen hebben.
  Ik vraag me wel af of er ook leuke hoesjes voor zijn.

 13. Heel interessant en helemaal voor die prijs. Ik ga er zeker over nadenken om ook een telefoon aan te schaffen voor werk met een goede camera en een groter scherm. Voor mij is het belangrijk dat hij ook lekker typt. Sommige telefoons hebben geen fijn scherm maar dit klinkt echt super goed.

 14. Dit lijkt mij wel wat inderdaad zeker aangezien ik nooit langer dan een jaar een telefoon heb. Lees’Laat vallen etc’haha!

  1. Bij mij is er ook al eens eentje kapot gevallen. Daarom wil ik voor de Wiley Fox nog zo’n bookcase hoesje kopen. Ik wil niet dat deze stuk gaat.

 15. Leuk! Nu wil ik er ook een! Maar ik wil dat mijne dan Wile E. Fox heet… Haha… Helaas heb ik net een nieuwe iPhone, maar dit merk ga ik onthouden. Zeker ivm de dual sim.

 16. Heel leuk voor als je wat minder te besteden hebt! Mooie telefoon ook! Ikzelf heb Iphone, maar helaas mankeert er vaak wat aan mijn telefoon. Nu is het touchscreen weer kapot, dus moet ik hem 3 weken missen, omdat hij dan weg is voor reparatie. Heel vervelend, haha!

 17. Ik hoorde nog nooit van dit merk! Ziet er mooi uit en een prima prijs ook! Ik heb zelf een OnePlus2 waarik tevreden mee ben, kanecht geen 800€ uitgeven aan een telefoon :p

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.