Weegschaal die ook vet meet

Skinny fat

Wel eens gehoord van zoiets als 'skinny fat'?

Regelrecht uit de categorie: 'Nou dat weer!'

Denk je dat je keurig slank bent, blijk je misschien wel skinny fat te zijn.

Skinny fat? Wat is dat nou weer?!

Je bent dan weliswaar slank, maar stiekem heb je vet aan je binnenkant. En dan ben je alsnog niet gezond. Hoe dan ook, de enge artikelen die ik erover las waren voor mij aanleiding om een weegschaal die ook vet meet te kopen. En het moet gezegd: ik heb er veel plezier van.

Mijn review van de weegschaal vind je op mijn Review blog.

P.S. Je kunt ook gewoon je taille meten om te controleren hoe het zit met je vetgehalte.

Leestip: digitale keukenweegschaal

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. Ik wil de cookies niet van De Morgen waar jou link naar verwijst. Maar een aantal jaren geleden was er nogal veel in het nieuws over ‘taille meten’. Daar werd echter uitgegaan van mensen met een gemiddelde lengte uit de VS. Daar is de gemiddelde lengte een stuk kleiner dan hier. Dus wel handig om rekening mee te houden.
  En als je een ‘peer’ bent, lijk je langer goed op gewicht dan wanneer je een ‘appeltje’ bent.
  Ik heb trouwens zo’n weegschaal, maar gebruik die functie nooit.

 2. De batterij van mijn weegschaal is leeg.
  Mijn gewicht, BMI, vetgehalte, spieren en botten meet mijn weegschaal.

  Dat ik al jaren dezelfde kleren draag is mijn maatstaf. Te dik, te zwaar, maar redelijk gezond.

  Terwijl mijn weegschaal zonder batterij helemaal niets presteert.....

  Stille groet,

 3. Tja. Een weegschaal alleen geeft mij al genoeg stress. Ik wil er echt niet ook nog een ander metertje bij. En mijn taillemaat is overigens prima, dus dan vind ik dat ik me er niet meer druk om mag maken;).

 4. Als die weegschaal nu ook het verschil tussen bruin en wit vet aan zou geven, dan weet je tenminste of de hoeveelheid vet in je lichaam gezond is of niet. Bruin vet is goed en wit vet is het ongezonde vet.

 5. Het werkt allemaal niet natuurlijk. Wegen niet en meten ook niet. Niet voor mij. Ik weeg 98 kilo met 9% lichaamsvet. De weegschaal geeft aan dat ik enorm overgewicht heb :lol:

 6. Zelf heb ik hele lichte botten. De beste manier van vetmeten is met zo'n tang. In het algemeen is de omtrek bij mannen een betere indicatie dan de BMI. Mijn BMI en gewicht zijn redelijk, mijn omtrek is goed fout.

 7. Ik haal mijn gewone, ordinaire weegschaal een keer per week onder de badkamer kast vandaan. Dan stof ik ‘m af en zet ik ‘m weer terug. Dat vind ik wel genoeg eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.