Homecoming serie met Julia Roberts

cover serie homecoming julia roberts sam esmail amazon prime video bande annonce tiff 2018 numero magazine

Herinner je je Julia Roberts nog? Ik herinner me haar vooral van de films Pretty Woman en Sleeping with the enemy. Maar nu zit ze warempel in een heuse serie. Homecoming om precies te zijn.

Eigenlijk is Homecoming niet het soort serie dat ik normaliter graag kijk, maar toch heb ik alle afleveringen gekeken met mijn man.

Homecoming: het verhaal

Homecoming is een initiatief van de Geist Group. Ze willen Amerikaanse soldaten helpen om na hun vreselijke ervaringen in Irak te reïntegreren in de maatschappij. De soldaten komen naar een speciale voorziening, waar ze psychologische begeleiding, creatieve therapie etc. krijgen. Heidi Bergman (Julia Roberts) is ingehuurd als maatschappelijk werker voor de psychologische begeleiding.

Maar jaren later werkt Heidi als serveerster in een aftands restaurant, en herinnert zich helemaal niets van haar tijd bij Homecoming.

Wat is er gebeurd?

Dat is waar het omdraait in Homecoming.

Spoiler alert!

Het volgende stuk bevat spoilers!

Het blijkt dat de Geist Group geen goede bedoelingen heeft met hun Homecoming. Ze hebben een verborgen agenda.

Ze geven de soldaten inderdaad medicatie om hun traumatische ervaringen achter zich te kunnen laten. Maar ze doen dat niet omdat ze de soldaten een normaal leven gunnen, maar om ze weer aan het werk te kunnen zetten in oorlogsgebieden.

Afgezien van die verborgen agenda, blijkt dat de medicatie weliswaar helpt, maar ook veel andere herinneringen vernietigd. Maar dat kan Geist Group niet schelen.

Ze geven niet om de soldaten, alleen maar om de winst.

Trailer serie Homecoming met Julia Roberts

Wat ik vond van Homecoming

Een serie over getraumatiseerde soldaten is normaliter niet iets waarvan ik denk: ‘Jaa, leuk! Dat ga ik kijken,’ maar Homecoming heeft wel iets. Er zitten goede acteurs in, en ik was geïntrigeerd door het verhaal en wilde weten hoe het nou zat. Bovendien is er de belofte van een romance tussen Heidi/Julia Roberts en een soldaat.

Al met al is Homecoming best een goede serie, die niet al te cliché is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de vreselijke serie Virgin River die niets anders is dan een aaneenschakeling van cliché’s.

Maar er gebeurt eigenlijk vrij weinig, en op IMDb wordt de serie ‘saai’ genoemd.

Praktische informatie over Homecoming met Julia Roberts

Homecoming is te zien op Amazon Primeir?t=nicoleao 21&l=ur2&o=38. Een abonnement daar kost 2,95 per maand, maar de eerste maand is gratis. De serie bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer 30 minuten.

Homecoming heeft op IMDb een 7,5. Hoger zou ik ook niet geven.

Een heel ander type serie is Virgin River.

Similar Posts

7 Comments

  1. Ha Nicol,

    nee… ik denk dat het ook niets voor mij is.
    Maar ik zag al dat het niet op Netflix is… dus …

    Van de week “Mamma mia, her we go again” gezien… dat is een film waar ik lekker bij zit te zwijmelen…

    groetjes!

  2. “Herinner je je JR nog?” En dan als voorbeeld twee prehistorische films? Die vrouw heeft talloze fantastische films gemaakt tot zeker 2018… Geweldige actrice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.