Webprint is vernieuwd

Medemogelijk gemaakt door Webprint

webprint

Als ik één ding belangrijk vind aan websites dan is het wel dat ze gebruikersvriendelijk zijn.

Want net zoals ik liever geen gebruiksaanwijzingen lees, zo wil ik ook niet hoeven zoeken op een site waar wat is. En waar ik moet klikken. Ik ben er niet trots op, maar als het om  internet gaat behoor ik tot de groep mensen met de korte aandachtspanne van een mug. Als het niet meteen duidelijk is, klik ik weer weg. Ik ben een ongeduldige en lakse bezoeker.

Daarom vond ik het erg leuk toen ik een uitnodiging kreeg om de nieuwe website van Webprint te bekijken en uit te proberen.

Webprint: eerste indruk

Webprint maakt een rustige indruk als je er komt. Geen pop-ups of knipperende beelden. Prettig dus. Bovendien zag ik bovenin het menu meteen een knop met Service & Contact. Dat is iets dat ik erg belangrijk vind bij webshops. Want stel dat je iets wil vragen, dan wil je niet de hele site af moeten speuren op zoek naar contact informatie. Bovendien boezemt het vertrouwen in.

Wat me vervolgens meteen opviel bij Webprint is de grote hoeveelheid producten die ze aanbieden. Ik heb wel vaker sites gezien waar je foto’s kunt laten afdrukken, maar op Webprint kun je ze bijvoorbeeld ook op een Memory spel zetten. Of op een Uno spel. Zeker voor kleine kinderen is dat erg leuk, want die vinden het altijd bijzonder om zichzelf ergens op te zien : )

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er een foto op afdrukken bij Webprint.

Zelf besloot ik voor de kerstballen te gaan. Want die kun je nooit genoeg hebben. En het leek me wel wat om een kerstbal met mijn tronie er op te hebben.

Webprint: het proces

Het kiezen van een product en het plakken van een foto op dat product gaat gelukkig heel makkelijk. Je kunt de foto zelfs simpelweg van je bureaublad op het product dat je hebt gekozen plakken.

Hier onder zie je een voorbeeld van een kerstbal. Op de onderste foto zie je een foto van mijn jongste dochter die ik er simpelweg op heb ‘gesleept’. (Ik besloot uiteindelijk dat een foto van één van mijn kinderen leuker was dan eentje van mij.)

webprint

webprint

Afhandeling en betaling

Bij het bestelproces kreeg ik bij de laatste stap een foutmelding en het verzoek mijn bestelling te controleren. Dat deed ik, maar de foutmelding bleef komen. Hier vond ik dus nog 1 klein verbeterpuntje:

Geef even in het formulier aan wat het probleem is, zodat mensen weten wat ze anders moeten doen.

Mijn conclusie over de vernieuwde Webprint website

Allereerst mijn complimenten voor het gevarieerde aanbod. Als je geen zin hebt om je foto’s te verwerken in een fotoalbum of aan de muur te hangen, kun je bij Webprint uitstekend terecht voor andere leuke opties.

Want je kunt daar je foto’s zetten op onder andere kussentjes, kerstballen, t-shirts, mokken, soepkommen, speelgoed, etiketten voor flessen, tassen, magneten, klokken, kapstokken, deurmatten en zelfs heuse muurstickers.

Waar ik speciaal van onder de indruk was, waren de stickers van schoenen. Als je je schoenen netjes in dozen bewaart kun je niet zien wat er in zit. Maar bij Webprint kun je dus foto’s van je schoenen op stickers zetten, en die op dozen plakken. En dan krijg je bijvoorbeeld dit:

sticker

Zelfs Marie Kondo zou dit volgens mij goedkeuren.

Wat betreft gebruikersgemak vind ik de vernieuwde site uitstekend. Ik hoefde niet te zoeken hoe ik de foto’s op de producten kon zetten. De site is wat dat betreft ‘intuïtief’. Dat wil zeggen dat je als bezoeker in een ‘natuurlijke flow’ meegaat.

Complimenten dus met de vernieuwde website, Webprint : )

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe look? Bezoek dan nu webprint.nl!

Wat is jouw favoriete online fotoservice?

Similar Posts

15 Comments

 1. Die stickers met die foto’s van schoenen vind ik ook heel erg handig!
  Wat het gebruik van zo’n website betreft, inderdaad: geef bij zo’n foutmelding duidelijk aan wát er precies fout is.
  In die gevallen vraag ik me altijd een klein beetje af: Heb je je website dan zelf niet getest en kun je zelf niet bedenken dat een ander niet altijd kan bedenken wat er precies fout is…

 2. Wij bestellen wel eens van die tuinposters die tegen weer en wind kunnen. Gewoon voor de gezelligheid en zo kunnen we ook eens afwisselen. Niet dat de tuin volhangt hoor, maar gewoon 1 onder het afdak :)

  Ik vind het ook echt vervelend al een site niet fijn werkt.

 3. Ik ken ze helemaal niet, ik ga eens kijken. Ik bestel eigenlijk altijd alles bij foto.com. Daar kun je namelijk ook pasfoto’s van je foto’s afdrukken en dat is zo leuk knutselen voor de kinderen. Misschien biedt Webprint dat ook wel? Ik zal eens kijken.

 4. Ik kende ze niet, ga altijd bij abelli of de hema voor foto afdrukken of -boeken.
  Snuffel straks even op hun site.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.