Reacties

Wat is Design? En waar, en hoe kun je het vinden? — 34 reacties

 1. Lang leven dus duurzamer.
  Ik heb de Maarten Visser bank wel al eens opnieuw laten bekleden, ondertussen 30 jaar .
  En de werner Patonstoelen aan een ronde eettafel van Ikea
  Dus een combi

 2. Jaaaaaaa ben ik ook voor. Heb een Artifort bank, tweedehands v Marktplaats voor 400 euro, inmiddels danig versleten maar iedereen herkent hem. Opnieuw bekleed nu weer schitterend. Ik ben de trotse bezitter van echte Artimide Tolomeo lampen via Ebay. Ben er voor opgebleven om te bieden. Mijn huis is een mix van antiek, design en ikea, best grappig. Design is weer helemaal hip dus duur en leuke vondsten zijn zeldzaam. Jammer!

 3. Ik heb ooit een vaas gescoord bij de kringloop waar ik gelijk knetter verliefd op was geworden voor een paar euro. Het bleek een heel dure handgemaakte te zijn. Elke dag kijk ik er met veel plezier naar. Veel geld uitgeven is niet echt mijn ding maar ik houd wel erg van mooie aparte spulletjes en die vind ik eigen alleen bij de kringloop.

 4. Eerder kocht ik veel bij de kringloop maar vind dat er tegenwoordig niet veel meer te vinden is en vaak ook nog duur. Ik houd wel van design die olifant is trouwens erg leuk!

 5. Het zal best kloppen dat design met een hoofdletter D van betere kwaliteit is maar toch betaal je bij dat design ook behoorlijk veel voor de naam en daar pas ik dan voor (mijn budget trouwens ook). Zo zie ik dan hierboven een bank voor 400 euro en dat is dan de tweedehands prijs. Die zou dan langer meegaan. Nou ik kocht 8 jaar geleden een bank van onbekend merk bij de kringloop voor 40 euro bij de kringloop voor 40 euro. De kleur past niet bij mijn huidige interieur, maar hij zit nog zo lekker dat ik het niet over mijn hart kan krijgen om hem weg te doen, dus maar een plaid erover.

 6. Mooi hé dat vloerkleed met bloemen. Ik heb deze print als behang in mijn keuken. Heel mooi.
  Echt design heb ik niet in huis. Wel heb ik een Jan de Bouvrie bank van 20 jaar oud en een stoel van Gelderlander. Daarnaast hebben mijn beide kinderen een echter Chesterfiels bank gescoord op Marktplaats.

 7. Het kan me niet boeien of iets Design met een hoofdletter is. Het gaat mij erom of ik het mooi vind. Ik ben wel dol op vintage. En vintage is voor mij alles wat ik als kind in de jaren zeventig zag. En dan vooral de spullen die ik bij mijn grootouders zag en zij hadden veel uit de jaren dertig, veertig en vijftig. Eerlijk materiaal, veel met de hand gemaakt en duurzaam. Ik ben blij dat ik wat spulletjes heb van ze.

 8. Ik vind het zo leuk om naar de kringloopwinkel te gaan en op zoek te gaan naar bijzondere dingen, of Design-stukken. Heerlijk. IK snuffel er graag rond. Online shoppen is niet zo mijn ding, ik wil tegen iets aanlopen en het gelijk ergens zien staan..

 9. Ik hou wel van design elementen en zou ook bereid zijn de prijs er voor te betalen, maar kan evenzeer genieten van een kringloop vondst van een paar euro! Ik ga de laatste tijd ook weer meer 2de hands kopen, vind ik super leuk! Design stuks ben ik wel nog niet echt tegengekomen bij de Kringwinkel.

  • Het punt is dat je ook moet kunnen herkennen. Ik sluit niet uit dat ik best wat parels heb misgelopen die er gewoon stonden omdat ze niet als zodanig herkende.

 10. Ik volg momenteel een design opleiding en dit is serieus precies mijn leerstof van een kwartaal geweest! Hoe grappig haha. Leuk dat je het eens aandacht geeft. Design is zo breed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder